Neka tamo...tamo daleko

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jedan predivan dan na jednoj maloj rečici pomalo zaboravljenoj i tako će i ostati bar što se mene tiče...Divlji pegavi andjeli polako pojacavaju svoju populaciju a Boga mi i veličinu.Jedinu senku na današnji dan su bacili radnici koji seku drva pa dobar deo završi u reci sto je čini dodatno teškom za mušičarenje.Dešava se da je zamute i čestim prelazima i prevlačenjem debla ali to danas nije mnogo uticalo na ribolovni užitak...Iskreno kad bolje razmislim....hvala im na tome.

21060176.jpg

26553081.jpg

39145786.jpg

36842679.jpg

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
U jednoj maloj barici koja je spojena sa rekom....

38141877.jpg

28259532.jpg

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ovog sam na njegovu žalost sprečio da završi ciklus do kraja....Ladno ide na #8

38940721.jpg

41114823.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
stvarno lepa rečica...i ribice u njoj!  :yeswink:  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
A vidite ja sasvim drugacije razmisljam od svih koji iznose pohvale za ovakvu reku. Po meni je ovaj nacin pecanja i ubadanje nedoraslih primeraka potocne pastrmke cist sadizam a kretanje po ovakvom terenu mazohizam pa kompletnu disciplinu treba nazvati sado-mazo fly fishing.
To samo govori koliko su ljudi nezajazljivi u svojoj zelji da maltretiraju svakog zvog stvora na planeti pa i sami sebe. Ovakve vodotoke treba potpuno postedeti bilo kakvog pecanja i zakonski to regulisati.

Crni nemoj da mislis da je ovo nesto licno protiv tebe vec samo iznosim moj generalni stav po pitanju posto-poto pecanje, bilo gde i bilo kada bz obzira na velicinu ribe.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Sve je stvar ukusa,zelja,mogucnosti...pa zbog toga postujem tvoj stav kakav god da je.
Ako bi mogao samo da mi kazes zbog cega je mazohizam kretanje po ovakvom terenu?Mazohizam je doci do ovog potoka!
Da nebi sad doslo do bespotrebne rasprave necu komentarisati ovo za nedorasle primerke vec su se potruditi da sledeci put svaku pojedinacno uslikam zajedno sa merom da bi mogli da malo bolje prodiskutujemo.Ako hoces veruj mi da se manje bockaju i na pojedinim daleko poznatijim vodama pa niko ne rece da je to lose.
Dali mislis da je lako "bockati" ove nedorasle promerke?
Kako god ali ovo je divlja voda koja je do pre par godina bila gotovo opustosena od strane krivolovaca,hordi onih sto love na glistu....Onda je polako priroda uzela sve pod svoje,recica je obrasla,put propao...Sada pastrmke ima u pristojnom broju i pristojnih velicina za ovakvu vodu.
Ono sto je meni bitno je da skrenem paznju da postoje i manje vode na kojima moze da se uziva i u kojima moze da ima ribe koja bi bila zanimljiva i onim najzadrtijim ribolovcima.Da prvo sacuvamo ono sto je u nasem "dvoristu" pa teko onda brinemo brigu za tamo neku vodu koja je 200km udaljena od nas.

Pozdrav

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Meni se baš dopadaju male reke i potoci ali evo sada več dug niz godina nisam lovio ni na jednoj takvoj vodi. Iskreno volim loviti na velikim vodama ali da su mi potoci i manje reke daleko lepše na oko i imaju neku posebnu čar. Morat ču ove godine barem jednom da odem na neku takvu vodu da malo okupam moju četvorku koju eto još nisam zamenio trojkom. 

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Hvala za ovo Crni, praznik za oči!  :tbumb:

Raduje činjenica da i u ovako malim potocima ima pastrmke.

Lično smatram da je ribolov na ovakvim terenima veoma zahtevan i uzbudljiv, pravi izazoz.

Što se tiče bockanja koje spominje sH, delimično je u pravu, ali se to jednostavno rešava upotrebom mušica na maloj udici (recimo 16-18) bez kontra kuke. Takva udica pastrmkama od 100-150 g ne pravi ozbiljniju povredu.

Još ako čovek ima meru i u C&R ribolovu, tipa: uhvatiš desetak riba i kažeš kraj, onda nema bojazni za populaciju pastrmki ovakvih potočića, pogotovo ako ih posetimo svega par puta godišnje.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Crni gledajući tvoje fotke i ovaj potok poželeh da imam štap klase #3 !  :tbumb:

Priroda ima snage da se oporavi samo ako joj damo šansu  :yeswink:

Vrh Dno