Ocigledno me nisi shvatio.
I mislio sam na kompletan put ne bukvalno na sam teren, svi znaju koliko su (ne)pristupacni ovakvi tereni.
Nema potrebe za raspravom, niti je cilj bio da se ista izazove. Stvarno nemam pojma na koje to "poznatije" vode sa ovolikim ribama mislis, u svakom slucaju ih ne posecujem. Iz slika sam zakljucio da ni jedna od ovih riba nema 25cm, gledajuci po pluti stapa, moguce da gresim ali riba od 25 cm je i dalje nedorasla, odavno sam za to da se promeni u zakonu donja granica za pastrmku sa 25 na 30cm.
To je potpuno nebitno niti sam pominjao u prethodnom postu tu temu ali ako bas hoces te "divlje" ribice obicno ne prastaju nicemu sto prodje pored njih a makar malo lici na hranu. Cela sustina je sakriti se da te riba ne vidi.
Ja u svom "dvoristu" imam Savu i Dunav i potpuno sam nemoca i nezainteresovan da ih sacuvam. O kojim rekama sa pastrmkom ja da brinem kad mi je svaka na 200km (sem Gradca koji je na 100km)?
To je i razlog zasto sam ja za kompletnu zabranu pecanja na tim rekama jer dele istu sudbinu. Ribe ima samo dotle dok ne shvate da je ima a onda se opustosi. I tako u krug, ima ribe jedne godine a onda narednih 5 nema.
crni je napisao(la):Ako bi mogao samo da mi kazes zbog cega je mazohizam kretanje po ovakvom terenu?Mazohizam je doci do ovog potoka!
I mislio sam na kompletan put ne bukvalno na sam teren, svi znaju koliko su (ne)pristupacni ovakvi tereni.
crni je napisao(la):Da nebi sad doslo do bespotrebne rasprave necu komentarisati ovo za nedorasle primerke vec su se potruditi da sledeci put svaku pojedinacno uslikam zajedno sa merom da bi mogli da malo bolje prodiskutujemo.Ako hoces veruj mi da se manje bockaju i na pojedinim daleko poznatijim vodama pa niko ne rece da je to lose.
Nema potrebe za raspravom, niti je cilj bio da se ista izazove. Stvarno nemam pojma na koje to "poznatije" vode sa ovolikim ribama mislis, u svakom slucaju ih ne posecujem. Iz slika sam zakljucio da ni jedna od ovih riba nema 25cm, gledajuci po pluti stapa, moguce da gresim ali riba od 25 cm je i dalje nedorasla, odavno sam za to da se promeni u zakonu donja granica za pastrmku sa 25 na 30cm.
crni je napisao(la):Dali mislis da je lako "bockati" ove nedorasle promerke?
To je potpuno nebitno niti sam pominjao u prethodnom postu tu temu ali ako bas hoces te "divlje" ribice obicno ne prastaju nicemu sto prodje pored njih a makar malo lici na hranu. Cela sustina je sakriti se da te riba ne vidi.
crni je napisao(la):Ono sto je meni bitno je da skrenem paznju da postoje i manje vode na kojima moze da se uziva i u kojima moze da ima ribe koja bi bila zanimljiva i onim najzadrtijim ribolovcima.Da prvo sacuvamo ono sto je u nasem "dvoristu" pa teko onda brinemo brigu za tamo neku vodu koja je 200km udaljena od nas.
Ja u svom "dvoristu" imam Savu i Dunav i potpuno sam nemoca i nezainteresovan da ih sacuvam. O kojim rekama sa pastrmkom ja da brinem kad mi je svaka na 200km (sem Gradca koji je na 100km)?
crni je napisao(la):Kako god ali ovo je divlja voda koja je do pre par godina bila gotovo opustosena od strane krivolovaca,hordi onih sto love na glistu....Onda je polako priroda uzela sve pod svoje,recica je obrasla,put propao...Sada pastrmke ima u pristojnom broju i pristojnih velicina za ovakvu vodu.
To je i razlog zasto sam ja za kompletnu zabranu pecanja na tim rekama jer dele istu sudbinu. Ribe ima samo dotle dok ne shvate da je ima a onda se opustosi. I tako u krug, ima ribe jedne godine a onda narednih 5 nema.