Neka tamo...tamo daleko

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Napisao sam ovo na jednom drugom fly forumu ali ću prepisati i ovde pošto je vezano za temu ..
citiram sam sebe  :)
"Ja vidim svetlu budućnost malim zabačenim planinskim rečicama kao što je ova sa fotografija! A evo i kako ! Sela nam umiru ,mladi odlaze u gradove a pogotovo iz tih zabačenih krajeva gde se nevidi perspektiva za budućnost ,gde nema asfaltnog puta a katkad ni struje .Ostaju samo stari a uskoro ni njih neće biti ...Mladi koji su otišli u gradove i osetili čari gradskog života nema teorije da se vraćaju u planinu ,a neko da ide namenski da se lomata i prelazi kilometre da bi uhvatio par nekih ribica i poneo kući ili šta već ,nema šanse ,tako da možete slobodno da računate da će kroz par godina biti i kapitalnih primeraka riba na malim potocima ..."

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
...tako da možete slobodno da računate da će kroz par godina biti i kapitalnih primeraka riba na malim potocima..."
"Tamo daleko je Sune", moj Šone...

Mrka kapa od malih rečica, tu će neko teško naći interes. Ribama takvih vodotoka samo je Bog napomoć, eventulano drakonske kazne za ribokradice, pa da ima efekta da uhvate bar jednog godišnje.

Pare se vrte oko većih voda sa krupnim ribama, a ja sam uveren da je budućnost ribolova u Srbiji otvaranje dobro čuvanih revira na ciprinidnim vodama, gde se love som, štuka, bucov... Uz malo sreće jedan takav će osvanuti 2012. na Južnoj Moravi...

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Odoste ste mnogo daleko a Crni je koliko vidim samo hteo da prenese utiske sa ove recice  sjajnim slikama i reportazom.
Odlicne slike Crni  :tbumb:

VEKA SAX

Junior member
Učlanjen(a)
19.09.2010.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
A vidite ja sasvim drugacije razmisljam od svih koji iznose pohvale za ovakvu reku. Po meni je ovaj nacin pecanja i ubadanje nedoraslih primeraka potocne pastrmke cist sadizam a kretanje po ovakvom terenu mazohizam pa kompletnu disciplinu treba nazvati sado-mazo fly fishing.
To samo govori koliko su ljudi nezajazljivi u svojoj zelji da maltretiraju svakog zvog stvora na planeti pa i sami sebe. Ovakve vodotoke treba potpuno postedeti bilo kakvog pecanja i zakonski to regulisati.

Crni nemoj da mislis da je ovo nesto licno protiv tebe vec samo iznosim moj generalni stav po pitanju posto-poto pecanje, bilo gde i bilo kada bz obzira na velicinu ribe.
Gospodine simpson imam jedno pitanje za vas .A na koim rekama mi trebali da lovimo pastrmku a da to nisu planinske recice?mozda na dunavu  neznam .Verujem da vi uopste i neznate sta je lepota (SADO-MAZO) na planinskim racicama pa evo imate otvoren poziv od mene peke i crnija da dodjete kod nas .Ja od pribora imam BIC Vision gf4 6 a vi kupite tamo neke gace u sexy shop ali da budu sa jednim otvorom od pozadi i obavezno da budu kozne, ovde kod nas u leskovcu nema sexy shop....

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
1sec,2sec,3,4,5 :sm: :machinegun: Još ga nema da odgovori  :smoke:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
pera je napisao(la):
1sec,2sec,3,4,5 :sm: :machinegun: Još ga nema da odgovori  :smoke:

Ne brini Pero ja uvek odgovaram na vreme :)

Ali da bih odgovorio Peki morao bih da naucim prvo ... jezik i uclanim se u ... a to nemam nameru.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Nisam ni sumnjao u to,nego nije Peka Nego Veka  :whistle:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
DOBRO, dosta je bilo zajebancije ajd sad malo o rečicama tj. potocima koji su tema.

Koje su vam klase štapovi i kanapi kojima pecate na ovakvim potocima? Meni se čini da je i trojka preteška za ovakav teren.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za moj pojam jedinica ili dvojčica sasvim ok...a može i ona 0 ili 00 ili čak 000  bay SAGE ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
idealno bi bilo da su onakve recice prirodna mrestilista za autohtone pastrmcice nekih vecih salmonidnih reka u koje bi se ulivale i da kao takve budu striktno cuvane i zabranjene za ribolov kako bi se populacija u vecim rekama odrzavala u brojnosti i kvalitetu

u suprotnom slucaju ja momcima koji su verujem sve do jedne pastrmcice vratili nazad ne zameram nista, mene bi licno mrzelo da se cimam ali postujem njihovu ljubav i volju 

Vrh Dno