Strasni na zalost ova recica ili potok,kako ko voli se ne uliva u salmonidnu reku tako da sta je u njoj to je.Cak sta vise ni ova recica nije cela salmonidna,uostalom to nije ni bitno.
Stvar je ukusa a o njima ne vredi raspravljati ko kakve vode posecuje.Meni je dovoljno samo da odem na neku mali planinsku recicu pa taman da jedan udarac nemam.Mozda ce nekima delovati nenormalno ali X puta kad bih video kako pastrmka na ovakvim vodama skuplja sa povrsine,ja bih se samo polako priblizio koliko god je to moguce a da je ne uplasim.Da joj vidim pegice kako se crvene,posmatrao bih je kako se hrani 5-10-15min....ne zabacujem joj nego samo produzim dalje do novog vira,do novog brzacica....
Sto se tice opreme kad bih kupovao pribor za svaku vodu ponaosob i da za svaku situcaju imam pribor odgovorajuce klase gde bi mi bio kraj.Za Vlasinu,Vucjanku,Rupsku #4 ili #5 za Predejansku,Dzepsku....#2 ili #3 za J.Moravu #5 ili #6,za lokalne bare #7 ili #8......jos ako uzmemo u obzir da pojedine vode posetim svega par puta godisnje....pa mnogo je bre kume!!!
Pecam i uzivam koliko mogu Marryat Black Hopper-om 905 sto je sigurno jaka kombinacija ali je mozda i bolje jer ribu manje umaram i gledam da je sto pre vratim.