Goci, s tobom se da mudro zboriti. Ja
opasno poribljavam bare crvenperkama jer znam da ne grešim.
Ono što pogrešno nazivamo barom, je postalo jezero sa protočnom vodom i povećanom zapreminom i povezano je sa Nišavom, rekom u čijem slivu oduvek žive crvenperke. Osobine ovog jezera pored Lakijeve kuće su se drastično promenile u poslednjih par godina. Kao i u Toploj Vodi i tu se ponekad ulovi ova riba. Ja sam ih lovio. Sada je jezero dublje, ima veći protok i još neke drugačije osobine, koje po mom (nevažnom) mišljenju više pogoduje životu crvenperke.
Treba znati da, od kad postoji, u tom jezeru živi sunčanica, babuška i još neke vrste koje su stranci u Crnomorskom slivu, tako da ubacivanje uobičajene ribe iz ovog sliva, crvenperke, samo treba pozdraviti :respect:.
Laki bi trebalo da se ponosi, a ne stidi, zbog svoje uloge u ovom korisnom i dozvoljenom poduhvatu.
Tvrdim da će uskoro i biti.

P.S. Pošto ovo jezero, locirano na mestu starog korita Nišave, nema naziv, predlažem da ga, u Lakijevu čast, prozovemo
LAKIJEVO JEZERO.

, a imam i srugi predlog. Da ga nazovemo
RANĐINO JEZERO, po mušičaru koji ga najčešće posećuje, poribljava

i najviše voli. Ovaj prvi ga ni najmanje ne ceni i izbegava da peca na njemu. Jednom je pao s drveta i zaronio svoju glavu u njegov mulj i od tada ga ne posećuje, iako živi na deset metara od njega! :hmmmm:
Hajde Laki, napravi anketu ili glasanje-referendum, o nazivu bezimenog jezera! :hammerhead: