Nišava ili Drina, koja je bolja pastrmska reka?

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
pedjabg je napisao(la):
Mislis na Beli Drim? Pastrmka, glavatica...

Ne mislim samo na pastrmke. Takva situacija kao sto si ti naveo je i u Plivi ako cemo tako. :D Kapitalne glavatice... :drool:

Uzimam u obzir i ostale salmonidne koje se love musicom kod nas (zapadna Srbija).

Mislim na Rzav: pastrmka, lipljen! Lipac je bogatstvo!
Mislim na Djetinju: pastrmke, mladica, nadam se da ce i lipljen jer je tek ove godine ubacen.
Ove su meni blizu i vazne su mi a plus srpske. :drool:

Da ne spominjem Lim,Drinu?  U Limu pored ovih gore navedenih ima i potocne zlatovcice  i jedno zlato koje pliva od Plava do HE Potpec, a zove se pastrmka BLATNJACA inace endemska vrsta pastrmke. Letos je covek kod plavskog jezera hvatao na varalicu i to par komada. Imate izvestaj u reviji Zov, 3 broja unazad.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro bre Djomla, razumem te ja, ali vidiš li da je na ovom sajtu Nišava trenutno top-hit. Vrh top liste. :doh:. Proći će to.
Sjekloca, ako tako nastavis moracu da pređem na vi. Izgleda da nismo ista generacija. To je nekad bilo, u propaloj zemlji, koja se zvala Yugoslavia. Diploma jednako znanje. Zvanje- znanje. Pokazalo se kao loše. Sada se traže rezultati. Dobro, još uvek ima ustanova gde to nije potrebno(zvuči poznato?), ali u praksi su se svi naši eksperti loše pokazali u svim oblastima. To zna ceo svet, pa i ja.
Poštujem ja PedjuBG. Nikad nisam ni čuo za boljeg poznavaoca ihtiologije (osim sebe :)), ali ako on nikad nije brknuo ruku u Nišavu, isto tako znam da je čistokrvni laik, jer jednostavno ne zna tačno o čemu se radi.
Evo, ja sam stručnjak za erotsku masažu odraslih žena, ali nikad nisam opipao odraslu mečku. Možda bih je doveo do ludila i ekstaze, ali da bih postao stručnjak za mečke, moraću u šumu.
Tako i PedjaBG mora da opipa Nišavu jedno dva-tri meseca pa da tek onda primeni svoja znanja. Ovako, ništa čovek ne može da uradi, niti proceni, na slepo. Samo nagađa. Ovde ima prijatelje, slobodan je da dođe kad god hoće (profesor-kralj!), lepo ćemo ga ugostiti, daćemo mu opremu... sve, sve što treba. Sad je idealno vreme da se upozna sa nišavskim pastrmkama. Pred mrest! Agregat u šake i pravac Pirot i Niš! :tbumb:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
:D :D :D :D    Eeee, Randjo, Randjo..... Nemoj na VI.... Kad mi neko kaze VI, meni se odma' smraci pred ocima.  :-*  A generacija??? Pa ja sam ti vise DEgeneracija.... al se snalazim iovako. Ali, diplome ne podcenjujem, nikako. Pogotovu ove iz oblasti prirodnih nauka. One pravnicke i sa HTZ-a mogu iovako-ionako...  :-* ali hemija, biologija, fizika, matematika... e, te postujem. :-[

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Izvinjavam se ako me je iko protumacio tako da je laik = budala.
Ja ne smatram da sam budala jer ne umem npr. da uradim generalnu na kolima, a da sam laik za to, laik sam.
Ali ni ne pokusavam da uradim generalnu, jer sam laik, a inace bih da pokusam ispao budala definitivno.

Mixe, ko je plivao u Drini, isplivace i Nisavu.  :hammer:

Vrh Dno