Hahahahaaaaa...... Mix, bre...

A sto ja imam utisak da si ti nesto kivan na mene, da te nesto nerviram ??? ? Ni najmanje mi to nije namera. Nisam alergican ni na tebe niti na bilo kog drugog. Zasto bih? Ne vidim nijedan normalan razlog tome. Ja samo dozvoljavam sebi da iznosim svoje misljenje i dugogodisnja zapazanja.
Dakle, hajde malo da procesljamo ovo sto si napisao gore:
1.
"...pa ću ti ponuditi praktičnu proveru moje tvrdnje da je Nišava postala, a nije bila, pastrmska reka."
Zivo me interesuje KAKO to mislis da ucinis? Uz svo moje naprezanje, ne mogu da dokucim kojom metodom bi mi dokazao da Nisava nije bila, pa je onda skoro postala, salmonidna voda. Voda ne postaje salmonidna tako sto u nju pustis pet kila pastrmske mladji. To je i dalje mrenska voda u kojoj su se (ni krive ni duzne, protiv svoje volje) nasle i sirote pastrmke (jel bese kalifornijske?)
2.
Inače, ja sam veliki poznavaoc ove reke i pre i posle Zavoja.
I ja sam poznavalac (doduse, ne mogu da kazem VELIKI), ali nisam siguran sta bi ovo trebalo da znaci... U vremenskom smislu? U geografskom (???) smislu? Vidim da si mladji od mene, pa onda kontam s koliko si godina ti poceo da pecas, kad se secas kakva je bila Nisava pre nego sto je poceo da radi Zavoj... Malo mi tu nesto nije bas pod konac.... izvini!
3.
Sa posebnom tugom se prisećam vremena pre Zavoja i velikog bogatstva klenovima.
Ovo sad vec ispada iz svakog konteksta. Jel ti tvrdis da je Nisava postala salmonidna voda usled pocetka rada Zavojske brane ili... sta? Dalje, drago ti je da je Nisava postala salmonidna voda, ali se sa tugom secas velikih klenova. Koliko je meni poznato - nemas potrebe da tugujes, klenova ima i dalje. Isto toliko velikih i u istom tolikom broju. Pa tebi bar ne treba to objasnjavati.
4. "
Ovo što sada protiče koritom te reke je nešto sasvim drugačije i ,umesto klenovima, solidno popunjeno krupnim nišavskim pastrmkama."
E, ovo si lupio samo tako...
5. "
Bolja je bila ona prvobitna Nišava, sa toplom vodom, šaranima, somovima, vretenarima, gomilom skobalja, mrena i klenova. Bilo nekad, sad se pripoveda.
Pa bre, stvarno ne razumem... Tebi nedostaje ONA Nisava??? Pa sto si onda tu ONU Nisavu poribljavako kalifornijskom pastrmkom.
6.
"Sad imamo veliku pastrmsku reku."
Osim tebe, hteo bih da mi bar jos dva ribolovca potvrde da je Nisava velika pastrmska reka....

.... pa brate, da je lepo klasifikujemo kao salmonidnu vodu i mirna Backa.
7.
Tvoja tvrdnja da je i pre bilo isto ovoliko pastrmki nije tačna.
Ne secam se da sam rekao da je bilo ISTO OVOLIKO pastrmki... bar mi nije bila namera... samo sam rekao da je i pre bilo pastrmki. Verovatno ih sad ima vise, obzirom na poribljavanje iste raznoraznim sortama .....
8. "
Sada u svakom viru ima stotinak pastrmki, jedan som (koji umire) i jedan šaran (koga će da probode harpun uskoro). Ne veruješ?
Nadam se da je ovo ipak samo metafora... Tesko bih mogao da prihvatim kao odgovornu tvrdju.
9. "
Idemo zajedno da proverimo! Neka dođe i PedjaBG, profesor biologije, da posvedoči.
Ma, mozemo da idemo, nije nikakav problem... mada na pecanje volim da idem sam. Recimo da ovo nece biti pecanje, nego vise nesto kao istrazivacka ekspedicija. A za Pedjin dolazak - to moras pitati njega.
Eto, nadam se da smo otvorili dosta novih pitanja. I nadam se da ne mislis da imam nesto licno protiv tebe.

Jednostavno, volim da polemisem o nejasnim stvarima, a tvoje tvrdnje mi unose dosta konfucije u moje vidjenje Nisave.