Noc pred izlazak na vodu

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Zbog mnogo obaveza dugo nisam bio u situaciji da izadjem na pecanje. E sad kad mi se ukazala prilika nisam spavao celu noc od uzbudjenja. Samo sam mislio o "dobrim" mestima i o krupnim ribama. Naravno nesto je iopet skrslo  :mad: tako da ove sezone jos uvek nisam izasao na vodu ali eto da pitam, da li jos neko ne spava pred odlazak na musicarenje ili sam ja potpuno odlepio  ???.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Tema je "Noc pred izlazak na vodu", j.... telefon...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
hahah :) Imam isti problem. Jako cesto mi se desava da ne mogu da spavam od uzbudjenja kad idem na neku vodu gde ne idem cesto. Smisljam taktike i strategije. Treba po svaku cenu spavati pred ozbiljan ribolov jer mi se cesto desava da zavrsim vec prepodnevno pecanje spavajuci u kolima :)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Apsolutno se slazem sa vama. Nema spavanja, kakvi....nekada je od toga imala najvise koristi lepsa polovina, jer smo kvalitetno ubijali vreme. A i tada je bilo sjajno, jer taman...a ti krenes da razmisljas o klenovim, pastrmkama, opakim mestima i nema sanse :eek: :eek: :eek:.....eeeee ali posle si skapan ceo dan, zato pamet u glavu. A sada ozbiljno...zaista nemogu da spavam, pogotovu ako idem na neka mesta na koja dugo nisam bio. Najveci problem nije ribolov jer mogu da ga izguram zbog adrenalina, problem je povratak kuci, jer ako vozim onda je MNOGO opasno. Napisacu jednog dana kako smo jedva preziveli povratak nakon takve akcije!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Pozdrav..na ovom novom dizajniranom forumu...jos uvek se  teze snalazim po temama...ali valjda ce i to da se poboljsa...

Apsolutno normalna stvar je to sto ti se desava...ja cak vece pre nekog obecavajuceg ribolova....zamisljam trenutak kako se najkrupniji klen dize na moju musicu,zabljesti bocnim delom tela...i naravno kako ga ja ubadam.. :D :D...ali to nije dobro..najbolji je kvalitetan san...pred naporan ribolov..jer mi se bezbroj puta desavalo...da u prepodnevnim satovima...vec izgubim...interesovanje..i prilegnem da odmorim.. ;) ;)..

Lacy,kako da ubacim avatar...

Pozdrav...

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
dobro je...nisam jedini....da niste postavili ovu temu pomislio bi da sam malo odlepio.....

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
He, he, iskusni čika Mixmaster će vam otkriti lek i za tu boljku.
Nikad ne planirajte ribolov! Odlučite se za odlazak kada ustanete i vidite da je sve u redu s vremenom. Tek tada kažite: "Idem u ribolov" i počnite sa odlučivanjem gde ćete ići. Za to vam neće trebati više od 5 minuta razmišljanja, tako da nema nikakve potrebe da razrađujete planove danima unapred.
Ovo je jedini prirodni lek, a pomažu i tablete poput Bromazepama, Lorazepama, Tetrazepama i ostalih zepama. popijte ih pred spavanje i spavaćete normalno.

veso

Newbie
Učlanjen(a)
14.05.2007.
Broj reagovanja
0
Sad se bojim da sam ja odlijepio ;) Stvarno. Strastven (mada u odnosu na vas :-\) sam ribar od 8-9 godina. Uskoro punim 53, ovo što pročitah o tremi pred ribolov, (posebno o klenu, zbog koga više od 15 god. ne idem na nikšićka jezera. Ranije u njima bila isključivo pastrmka) pa ili ste početnici u šta ne vjerujem ili stvarno STRASTVENI.
Uskoro namjeravam turu po svim cg rijekama i do Drine i Trebišnjice ako lova dozvoli, i kad bih bio takav tremaroš, pošto sam kamper, po danu bih samo spavao. Ne zamjerite čiči na komentaru, vjerovatno ste mlađi momci.
Evo ovaj post čuđenja za upis, tek što sam se registrovao na Forumu :)
Bistro!!!!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdarv Veso i dobrodosao na sajt!
E sad da Vam dam odgovor na tvoj  ;). Pazite o cemu se radi, nije to trema. To je esencijalno uzbudjenje. Zamislite kako je to kada treba da npr. startujete neku devojku ( mada si/ste, neznam da li da Vam ili ne  persiram, ali jos ubek hocu, rekli da ste cica...pa vam to mozda staro osecanje ;), salim se malo nemojte da zemerite). Znaci adrenalinski shok izavzna odlaskom u nepoznato, avanturizam na delu. E sad cu zvucati da se hvalim ali moram, ja sam ribolovac 20 godina, imam 28, aktivni a to znaci saa preko 100 izlazaka na vodu godisnje 14, a 10 godina sam musicar i samo to...nijedan drugi nacin me ne interesuje. A plus sam kamper.... Mozda sam paljevina, ali ja volim taj osecaj. Secam se jednom kada smo isli u Paklesticu, Gale i ja i krenemo do Pirota vozom, onada stop i kada smo bili nadomak ja sam osetio neverovatnu srecu pomesanu sa neverovatnim uzbudjenjem. Poceo sam da uralm od srece, Gale me gleda  pitame o cemu se radi o kada sam mu objasnio, on verujte mi poceo da urla jos vise. Kze bilo ga sramota da mi prizna da isto to on oseca...
A sto se tice klenova, pa....svako uziva u necemu. Ja uzivam u musicarenj mnogih vrsta i po podjednako. Pastmku mnogo volim i cenim, ali bogami i klena. Budite sa nama i moje misljenje je da ce te ubrzo da krenete u lov klena na suvu muvu ida ce te biti odusevljeni
Pozdrav

veso

Newbie
Učlanjen(a)
14.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala dr.lucky na dobrodošlici. Nemoj molim te da me persiraš, ako ništa, zbog toga što sam upravo sam poslao jednoj 28-godišnjoj extra ribi, udvaračko pismo, mail. :D :D :D, ma kakvi star more. Može i to ali prevedeno, zvijezda, u ribolovu. Ne biram ribe kao što rekoh (28 god:), Samo klen, NIKAD. Ima ona dobra stara, nikad ne reci nikad ali za ovu stvar NIKAD. Znaš da su ubacili klena u jezera Slano, Krupac, Liveroviće. Sad mi kažu i u Pivsko jezero :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Oćerali su sve prave ribare, meraklije, stvarno. Neću da ga kudim jer ga puno ljudi lovi, posebno van cg a i kod nas ovi mlađi, nikad nijesu lovili pastrmku i lipljena pa je za njih odličan.
Pošto vidim da voliš da loviš klena slobodno dođi u Nikšić, ja ću te uputiti za sve, mislim da dnevno nećeš izvaditi manje od 7-8 kila a sa onom pecaljkom pričaju, Podgoričani vade i po 20 kg. možda čak i više. Znaš, ipak ovo o kilogramima uzmi s rezervom. Mene apsolutno ne interesuje pa i ne pamtim cifre ni podatke o ulovu. Tek, precizno ću se informisati i obavijestiti vas. I ako sam pogriješio, nijesam mnogo omašio. Kad izađem na jezero, s brane se vide u ogromnim jatima. A množe se, ma ludilo.
No dobro, nije klen problem, ja idem na pastrmku i već oštrim mušice ;) A što se ove radosti i adrenalina tiče, pa OK, ja sve to volim na malo blaži način. E bogami radio je adrenalin i meni ništa manje nego vama ali tek kad zakačim pastrmku (koje više nema u nk jezerima) od 1,5 do 3 ili više kila. E nijesam baš vrištao ali kad bih je sad kojim slučajem zakačio, bih, taman ko vi, ili jače :D. No ako Bog da Pivsko jezero se još dobro drži, prije 3-4 god. dečko od 13-14 god. izvadio je pastrmku, ne sjećam se tačno ali mislim preko 13 kg. Preko 10 sigurno.
Eto, da ne pretjerujem s pisanijom, nemojte zamjeriti ni na onoj 28-godišnjakinji. Samo sam je malo nadraživao, neće moj mamac i gotovo. Pa sami znate kad riba neće, e onda je bar malo poplašim. A i nezna mladica šta su  i ko su stari ribari, inače da zna, odma bi ćapila :D
Pozdrav iz bratske Crne Gore!!!!!!!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nema persiranja nadalje ;). Obavestavaj nas sta si napravio sa tom mladjahnom devojcicom. Mada sto pa mladjahna?
Eeee klenovina...ajde da malo o njemu tupimo kde mu mesto nije. Ja sam lovac iskljucivo na suve muve. Mada cu morati da krenem i na nimfe i strimere. Zasto saamo na suve?? Pa samo zbog adrenalina, nimfa, mokra i sl. bez obzira koiko bie uspesne meni ne daju dovoljnu dozu adrenalina. Glavonja klen od kilo i vise koji se polako podize ka suvoj muvi daje itekako. ITEKAKO! ;) E sad da ne bude zabune druze, a mora malo da se i ja hvalim, ribari smo, to je tako normalno. Ja veoma uspesno lovim pastrmku, nije mi strana, naprotiv, dobor je znam i najvise i volim da je lovim. Ovo ti govorim da bi pokapirao zasto je klen popularan kod mene. Ne ubedjujem te da ga lovis, nikako, to mi nije cilj, vec da pokusas da pokapiras zasto ga sa tolikom strascu love!
A sad da se malo vratimo na temu. O cemu se radi? Ja ne spavam jer znam da cu loviti ribe. Retko se moji odlasci na vodu zavrsavaju bez adrenalina. Znaci ja znam sta me ceka i zato i ta slatka nervoza! naravno da prava doza adrenalinse droge dolazi u samom ribolovu, pogotovu kada zakucam ribu. Cela prica oko nespavanja je bustovanje, povecanje samog riboovckog dozivljaja!A urlanje, pa davno je to bilo, bio sam malo mladji i mozda malo ludji, mada mi ni sada ne bi bilo strano da arlauknem! 

veso

Newbie
Učlanjen(a)
14.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ma, da, kakvo persiranje. Mi smo drugari, bre :). A o đevojčici se nema više šta ni dodati ni oduzeti, sve sam rekao, neće, nije joj drago ;). (tako se kod nas kaže kad neko odlučno neće. Ma nije vrijedno priče.
Obećah i ispunih. Ovako stvari stoje sa klenom na naša 2 jezera, Krupac i Slano. Možete ih pogledati na Google Earth, baš su velika, dalje, Slano 10-12 km od Nikšića, Krupac nešto bliži. Oba puna klena. Međutim, nijesam imao u vidu da je ovo forum mušičara, elem, najbolje se lovi prihranjivanjem i nekim mirisima (ja ti o tome ne znam ništa) i lov je najefikasniji na crviće koji se prodaju u radnji, e to sam imao prijiku da vidim, sitni neki crvići, sipaju ih kašikom, meni je bilo smiješno. No dobro, što se ulova tiče može se uloviti i više nego sam ja napisao.
Posebno su efikasni Podgoričani koji su vješti u lovu na jezeru, Skadarskom. I love ga i preko 30 kg na dan. A to se ne može izloviti, e tek da može :) bio bih puno srećniji. Neki ga love i na mušicu ali u tom slučaju ne prolaze ovako dobro kao ovi sa pecaljkama. Ako si voljan i kampuješ, dođi nećeš se pokajati ni ti ni bilo ko od drugara ako odluče da dođu. Šta, kampuješ, hraniš se što bi i kući potrošio, niko ti nikakvu taksu za kampovanje neće naplaćivati a loviti, čini mi se može i bez dozvole :) Više puta sam bio na jezeru i nijesam vidio da iko kontroliše. No ipak savjetujem da se pođe do društva i raspita se za dozvolu. Ne bi trebalo da je previše skupa, a čini mi se, sad se sjetih, ne treba niđe da ideš već pravo na vodu, ako naiđe čuvar on će ti izdati dozvolu. Mislim da je sad takav režim. mogu i to da vidim. Evo nešto iz prve ruke, prije dvije-tri godine poranim ja rano ujutru kolima na branu, Krupačku, da malo protegnem noge i vjeruj mi čuo sam bar 4-5 eksplozija dinamita, love ga pojedini mještani i prodaju po 1-2 eura kg. To zna i milicija i čuvari ali ne vjerujem da se nešto promijenilo, mada ne tvrdim. Možda i jeste. Ne mogu znati kad ne idem. Samo znam jedno, niti mu može šta dinamit ni udica ni mreža, to se množi, nijesam pametan. Valjda puno hrane a i sorta takva. Eto lucky mog obećanog raporta. Ja se ujutru spremam za Podgoricu da kupim šator (za 3 osobe) za temperature do -13 C a onda su moji, Durmitor, Pivsko jezero, Tara, Lim, Plavsko jezero, Skadarsko, Bojana, Zeta......Da ne nižem više. Danas sam posebno zadovoljan, prijatelj mi je sredio Republičku dozvolu, tako da neću imati izdataka da kupujem pojedinačne dozvole svih SRD raznih opština. Eto toliko od mene za sad. Biće lova a i priče, samo Bože zdravlja.
Pozdrav svima!

Zox

Junior member
Učlanjen(a)
28.01.2007.
Broj reagovanja
0
Da se i ja pohvalim "tremom" i nespavanjem pred predstojeće pecanje.Moram priznati da je ta noć skoro podjednako grozničava kao i vožnja ka mestu gde ću zabaciti svoju kreaciju. Na svu sreću jer kako kaže Laki par puta je povratak mogao da bude poguban, naročito kada sam se vraćao po suncu a tada je nekoliko piva+ bilo neizbežno iako ne pijem ali ceremonija se mora ispoštovati :doh:, ja sam našao relativno brzo lek  za "naredni dan" :yeswink:
Kako imam vikendicu pored same obale Peštana a u njemu još uvek pliva klen noć pred ribolov je naravno posvećena pripremi pribora, proveri kolekcije i prepakivanju mušica u baš za sutra dobitnu kombinaciju :drool: :drool: :drool: :drool:. Po Marfijevom zakonu svaki put, ali baš svaki utvrdim da nisam poneo iz Bg baš onu "specijalnu" mušicu (a sve su specijalne kada ih nema :'(), pa ajde sedaj za stegu i motaj...i tako do pred zoru i onda se lepo raspremim i legnem da odspavam.
Kao varaličar (u predhodnom životu dok nisam uzeo mušičarac u ruke ::)) sa dugim stažom došao sam do zaključka da iste uslove imam kasno popodne i uveče kao i u samu zoru ja na reku izlazim kasnije :yeswink: :whistle:.
To se pokazalo korisnim i iz nekih drugih razloga jer mrak je uvek dovoljan razlog da krenem kući a ne kao kod jutarnjeg pecanja da mi se desi da me umor toliko savlada je umetnost potrefiti, ma ne auto nego i kuću :'(
na taj način ja jedan izlazak proživljavam dva puta-noć pred ribolov i onda onako odmoran i ispavan drugi nalet adrenalina kasno popodne na reci 8)
Da to može biti problem govori i sitacija sa mojim jaaaaako dobrim prijateljem :bye:, takođe mušičarem sa kojim sam bio na vodi samo par puta a jako se lepo družimo, čak i mušice pravimo zajedno ali on je zagovornik "zornjaka" i na vodi je već oko 3 sata.Uostalom opet mu se svede na isto on baza po mraku i traži mesto za zabacivanje a ja bazam po mraku tražeći put do kola ili kuće :hammer: :hammer: :hammer:
Naravno da ne budem isključiv i ja ustajem rano kad su u pitanju cugovi dok se isekti roje ali na svu sreću pored reke sam često pa nije potrebno uvek raniti ranom zorom :smoke:ali sam tada blizu svoje kuće pa mogu trknuti na jednu dremku i ponovo vrlo brzo biti na vodi... ;)

Vrh Dno