Ne mogu da kažem, da sam bio u 1.000 rezervata...ali svakako jesam u dosta.
Video i dobrih i loših stvari...ideja...
...zajedničko je, da svuda postoje neka pravila, ograničenja, plaćanja...ali ta ograđivanja i žice...i ako su nekada zaista nužna...daj bar neka budu bar malo u skladu sa mestom i okolinom.
Ovo sad uz reku izgleda, kao da je ograda za neko skladište građevinskog materijala. Užas!
Sa druge strane...npr NP Kopaonik(od skora DOO)...na ulasku, sa jedne od strana imate MHE. Iskreno, baš bi voleo da znam da li to postoji još negde na svetu?!
Gradac i taj kompletan kopaonički "sliv"...mi je baš na duši...u srcu.
Ali meni sada, sa ovim potezom, na Gradcu i sa već odrađenoj priči na Kopaoniku...samo jedna stvar prolazi kroz glavu...
...sledeća, logična situacija...parcelisanje...šta drugo?
Možda ne ove, iduće...ali za neku godinu...
P. S. Pretprošle godine, napravim izlet na "Đorovom mostu" sa familijom(strana Kopa ka Jošaničkoj banji) i u neko doba dana prolaze rendžeri. Sve ok u kontroli i pitam jednog, da li mogu detetu od 6 godina, da rasklopim štap...da malo provučemo muvu na Samokovki?!
Odgovor: "Jesi ti svestan gde se, bre, nalaziš?! Ovo je nacionalni park!"
Moj odgovor je bio, da bih bio svestan, da od nas na 150m nije MHE.
A on će nabusito: "Za to me ne pitaj! Nisam ja kriv!"
Ne znam...nekako kontam, kada sina za koji dan povedem na Gradac, kad me pita, šta će žica...ja ne znam šta da mu kažem...kako da mu objasnim...ima 8 godina a zadnje 4 ide na Gradac, redovno...
Možda kad mu kažem, kako jeste...možda još više zavoli i krene da obožava crkvu...ili možda suprotno...
Prvo pitanje će biti...ja to znam...
Kako će sada oni srndaći i lanad dolaziti da piju vodu leti... Ili nešto slično