NOVA MUŠIČARSKA EMISIJA - BALKAN FLY

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Savet bez manastira, dok sestrinstvo ne povuče svoju odluku o pregrađivanju (sve će nam betonirati i asvaltirati)....Justin se prevrće, a i Ilija Birčanin sa njim, šta narodu se radi..
Inače skroz lepi snimci, primetno bolje...napredak..5+...i samo tako, i što manje bih priče, može i samo zvuci prirode, vode i ptica, bubica..eeeeeeehhhh
*A sad bih se sa Marić Sterenom se zarakijao na našem mestu :naughty:

*ps...naše malo misto je vir đe ufati onog kapitalnog lipljena ciljano na štap kupljen za tog bedeviju :tongue::cool1::smiley::smoke::whistle1:
Sta bre hoce da pregradjuju i asfaltiraju? 🤯

gomboc

Junior member
Učlanjen(a)
30.01.2009.
Broj reagovanja
53
Svesno ili nesvesno su se ljudi koji prave izlete u tom delu oko manastira napijali, urlali i skidali goli do pola.
Mi mušičari se skidali u gaće, oblačili i skidali kombinezone i majice ispred ženskog manastira.

Verujem da ćete da se složite da to ipak malo nije uredu.

Otud ne čudi potreba da se zemljište u vlasništvu manastira ogradi.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
445
Ta ograda je još jedno od ogledala našeg ludila.
Imamo Crkvu koju posredno i neposredno izdržava narod. Imamo Crkvu koja sve što ima, posredno i neposredno ima zahvaljujući narodu. Pritom Crkva ne polaže račune nikome van klera, ni narodu ni institucijama, ne plaća porez, ne plaća doprinose za socijalno i zdravstveno, prosto je izuzeta od dažbina dok ljudi koji sve to plaćaju i za sebe i za pripadnike klera često ni najosnovnija prava ne mogu da ostvare.
Pošto besplatnog ručka nigde nema, Crkva funkcioniše po principu organizovanog kriminala i svoj status održava lizajući se sa zvaničnim i nezvaničnim moćnicima, što najčešće budu isti ljudi.
Ukratko, narod hrani Crkvu koja se od naroda ogradjuje i direktno pomaže moćnike da taj isti narod zlostavlja kako mu je volja.
Ako ovo nije ludilo, ne znam šta jeste. Pritom, nisu ovde lude ni Crkva ni Vlast...

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
418
Ne znam... Svakome sve na čast...
Ljudi rade šta im se dozvoli...
Meni se jedino penje na živac...beton i žica u rezervatu prirode...i to se ta žica i beton stavljaju u momentu, kad park prirode dobija svoje x2 uvećanje...
Bukvalno u svakom segmentu, gde uspemo da odemo 2 koraka napred...veoma brzo se vratimo 3 unazad...loodilo se nastavlja...i kanda nikada stati neće...

easyrider_

Hero member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
999
Ta ograda je još jedno od ogledala našeg ludila.
Imamo Crkvu koju posredno i neposredno izdržava narod. Imamo Crkvu koja sve što ima, posredno i neposredno ima zahvaljujući narodu. Pritom Crkva ne polaže račune nikome van klera, ni narodu ni institucijama, ne plaća porez, ne plaća doprinose za socijalno i zdravstveno, prosto je izuzeta od dažbina dok ljudi koji sve to plaćaju i za sebe i za pripadnike klera često ni najosnovnija prava ne mogu da ostvare.
Pošto besplatnog ručka nigde nema, Crkva funkcioniše po principu organizovanog kriminala i svoj status održava lizajući se sa zvaničnim i nezvaničnim moćnicima, što najčešće budu isti ljudi.
Ukratko, narod hrani Crkvu koja se od naroda ogradjuje i direktno pomaže moćnike da taj isti narod zlostavlja kako mu je volja.
Ako ovo nije ludilo, ne znam šta jeste. Pritom, nisu ovde lude ni Crkva ni Vlast...
Kad mi budemo bolji i budemo u Crkvi i budemo ziva Crkva, bice i ona bolja...
Pet dobronamjernih i sloznih ljudi na livadi, to je Crkva.
Stalno mislimo da smo ko (nebeski) narod zasluzili nesto bolje... a nismo... Kao sto tvoj zakljucak rece nisu lude ni Crkva ni Vlast...

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
245
Ne znam... Svakome sve na čast...
Ljudi rade šta im se dozvoli...
Meni se jedino penje na živac...beton i žica u rezervatu prirode...i to se ta žica i beton stavljaju u momentu, kad park prirode dobija svoje x2 uvećanje...
Bukvalno u svakom segmentu, gde uspemo da odemo 2 koraka napred...veoma brzo se vratimo 3 unazad...loodilo se nastavlja...i kanda nikada stati neće...
U sriiiidu si ga ko Sinjski alkar.
10+
Amin..
Beton, zica...a pre svega toga i asfalt hektara zemlje.

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
418
Ne mogu da kažem, da sam bio u 1.000 rezervata...ali svakako jesam u dosta.
Video i dobrih i loših stvari...ideja...
...zajedničko je, da svuda postoje neka pravila, ograničenja, plaćanja...ali ta ograđivanja i žice...i ako su nekada zaista nužna...daj bar neka budu bar malo u skladu sa mestom i okolinom.
Ovo sad uz reku izgleda, kao da je ograda za neko skladište građevinskog materijala. Užas!
Sa druge strane...npr NP Kopaonik(od skora DOO)...na ulasku, sa jedne od strana imate MHE. Iskreno, baš bi voleo da znam da li to postoji još negde na svetu?!
Gradac i taj kompletan kopaonički "sliv"...mi je baš na duši...u srcu.
Ali meni sada, sa ovim potezom, na Gradcu i sa već odrađenoj priči na Kopaoniku...samo jedna stvar prolazi kroz glavu...
...sledeća, logična situacija...parcelisanje...šta drugo?
Možda ne ove, iduće...ali za neku godinu...

P. S. Pretprošle godine, napravim izlet na "Đorovom mostu" sa familijom(strana Kopa ka Jošaničkoj banji) i u neko doba dana prolaze rendžeri. Sve ok u kontroli i pitam jednog, da li mogu detetu od 6 godina, da rasklopim štap...da malo provučemo muvu na Samokovki?!
Odgovor: "Jesi ti svestan gde se, bre, nalaziš?! Ovo je nacionalni park!"
Moj odgovor je bio, da bih bio svestan, da od nas na 150m nije MHE.
A on će nabusito: "Za to me ne pitaj! Nisam ja kriv!"

Ne znam...nekako kontam, kada sina za koji dan povedem na Gradac, kad me pita, šta će žica...ja ne znam šta da mu kažem...kako da mu objasnim...ima 8 godina a zadnje 4 ide na Gradac, redovno...
Možda kad mu kažem, kako jeste...možda još više zavoli i krene da obožava crkvu...ili možda suprotno...
Prvo pitanje će biti...ja to znam...
Kako će sada oni srndaći i lanad dolaziti da piju vodu leti... Ili nešto slično

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
418
A sa druge strane:
Sve pohvale za par novina:
lokacije gde može vatra.
Kampovanje na obeleženim mestima. Za prilično čiste obale...
Ima pozitivnih stvari...

Филип

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2023.
Broj reagovanja
216
Svesno ili nesvesno su se ljudi koji prave izlete u tom delu oko manastira napijali, urlali i skidali goli do pola.
Mi mušičari se skidali u gaće, oblačili i skidali kombinezone i majice ispred ženskog manastira.

Verujem da ćete da se složite da to ipak malo nije uredu.

Otud ne čudi potreba da se zemljište u vlasništvu manastira ogradi.
Браво брате, одличан одговор, Бог ти је даровао леп дар расуђивања. Слава Богу за то! 🤝

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
418
I to je razlog, da se rezervat prirode...pravi dragulj...ogradi žicom i betonom, brate Filipe?
Naš potok je ugazilo par traktora, pa smo svi popadali u nesvest.

Ma, dajte ljudi... Pa, hoće da se posere u imanje, taj će naći način da to uradi opet.

Nebrojeno puta sam bio u porti, crkvici...pomolim se, zapalim sveću.
Naravno, uđem prikladno obučen...izađem...odem do auta, presvučem se, pa na vodu.
Stvarno nikada nisam pomislio da je loše po sestre da se presvalčim u šumi, vam manastitskog imanja.

Ne, ne... Ja toliko volim tu našu reku i okolinu, da sam jednostavno morao ovo da izbacim iz sebe...i ovde stajem.
...ali mi niko ne može zabraniti da odem sutra tamo da uživam.
Lp

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
245
I to je razlog, da se rezervat prirode...pravi dragulj...ogradi žicom i betonom, brate Filipe?

Ma, dajte ljudi... Pa, hoće da se posere u imanje, taj će naći način da to uradi opet.

Naravno, uđem prikladno obučen...izađem...odem do auta, presvučem se, pa na vodu.
Stvarno nikada nisam pomislio da je loše po sestre da se presvalčim u šumi, vam manastitskog imanja.

Ne, ne... Ja toliko volim tu našu reku i okolinu, da sam jednostavno morao ovo da izbacim iz sebe...i ovde stajem.
Lp
Amin...
Prvi put sam bio na Gradcu u tom gornjem delu 1995.godine...razvoj i sirenje manastira znam i zato sam svestan sta pisem.
Greota je to, Gradac je to, mali je on, kratak je tok, jos na svu onu guzvu i bruku ljudsku sad i boziji ljudi da nam mute vodu.
Imam par bliskih duhovnika sa kojima sam pricao na tu temu i sami su svesni mnogih izakulisnih radnji i bezvlasca..
Ovde zaustavljam..

p.s asfaltiranje one lepe padine i pravljenje parkinga za presvlacenje hodocasnikakod manastira im nikad necu oprostiti.

Филип

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2023.
Broj reagovanja
216

Lp
У реду је то Ђоле, тако и треба, то је добар пример са твоје стране и знам да ти ниси тај човек преко кога може доћи нешто лоше, дај Боже да сви следимо твом примеру. Није добро да се саблазне служитељи Божији, то је велики грех и носи последице по човека, зато су они то морали да ураде нажалост због људи који су то чинили из незнања, нећемо их осуђивати јер смо сви подложни греху. Мени је жао за жицу, може без тога, али треба људи баш тако, да буду уљудни и понашају се пристојно у околини Светиње и не нарушавају мир оних који ту тихују и моле се за сав свет. Баш је зато непоштено што се то десило према онима који као ти Ђоле пристојно се понашају, јер поштени увек страдају нажалост.

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
418
To i hoću da pojasnim.
Ne mogu ja da pođem od tebe, Prote, Saleta...mada vas znam vrlo dobro...nego pođem od sebe.
Maksimalno je specifična situacija.
Nikoga ja ne osuđujem...
Samo se pitam...i pitaću se...da li u nekim situacijama može, bar, zerku drugačije...ono, majku mu, bar malo...

Priča se, da su neki tamo, navodno i po mesecu hodali...a mi turimo žicu i beton u nacionalni park 2026. godine, ej čoveče...

Vrh Dno