NOVA MUŠIČARSKA EMISIJA - BALKAN FLY

Филип

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2023.
Broj reagovanja
216
А може другачије и лепше, али као народ уопште немамо свест шта треба да сачувамо, у Србији све може. Најгоре што они који све чине како треба и опходе се лепо на крају се пате кад виде да се нешто овако дешава. Ја искрено више се не надам бољем, и ону нашу речицу оштетиће можда опет вероватно једног дана, а ми ћемо да се нервирамо јер ћемо бити немоћни да ишта учинимо.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
428
Ima skoro deset godina kada je drugara i mene zatekla pisana kletva na kolima koja nisu bila parkirana na već tada ogradjenom manastirskom parkingu. Žao mi je što je ne sačuvah jer je baš bila zloslutna i nekako s perfidnošću pisana.
Mene ta ograda nimalo ne čudi, naprotiv. Obeshrabruje me samo što su mladi ljudi u glavi nazadniji od svojih roditelja, gotovo sam siguran, ali to je moj problem.

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
328
Nikako nisam za ovo sto su ogradili, pogotovo sad kada Gradac treba da dobije jos veci nivo zastite.
Mislim da ovo samo u Srbiji ima da se u zasticenom podrucju podize ovakva ograda i slicno.
Sa druge strane ne mogu bojkotovati manastir/sestrinstvo jer ne znam sta je zapravo razlog ovog, hriscanin sam i ne zelim suditi i prstom uperivati u nekog samo zato sto sam protiv necije odluke i postupaka.
Smatram da ako je bio problem neprikladno ponasanje posetioca reke Gradac da ova ograda apsolutno nista promeniti nece. Mislim da bi daleko efikasnije bilo postaviti ogromne informativne table na putu do Gradca, dakle tamo gde svi moraju proci, tabla 200cm x 350cm.
Na tablama da pise osnovni kodeks ponasanja, da se ljudi nalaze u neposrednoj blizini Manastira i da imaju u vidu to pre nego sto se skinu u gace, pre nego sto odvrnu muziku, zapale dzoint, stave gajbe piva u reku, puste svoje pse da terorisu svakog ko je dosao na reku itd...
Takodje jos veci problem je sto za sve ove postupke ti isti ljudi koji prave problem prodju nekaznjeno, za to ne postoji kazna jos uvek, dok ja na primer ako zaboravim meredov slucajno eto ga ribocuvar da pise kaznu.
Sve ovo mozete da vidite samo na Gradcu, nigde drugde. Dakle to na Ribniku ne postoji, na svim drugim revirima ne postoji, ali eto zbog mogucnosti da se tim ljudima naplati neka izmisljena "taksa" tu vide odredjeni ljudi priliku da zarade i njima ide ovo itekako u prilog da prave cirkus na reci i da sto vise ludaka ima.

Da se ogradim, nije ovo samo nasa reka (mislim na nas musicare), daleko od toga, ali ako mi imamo gram mozga i cuvamo ovu reku decenijama unazad, zasto dozvoliti sada nekim levim licima da eto samo tako dodju i ponasaju se kao da su dosli na vasar u Obrenovcu?

Da se razumemo, sve je ovo toliko lako resivo, ali vidite i sami da ako neko stvarno zeli da resi sve ove probleme to bi se resilo kroz 15-20 dana i kraj. Nego se tu gleda da se izmuze poslednji dinar cak i iz ove prelepe reke i mi musicari na kraju izvucemo deblji kraj i izduvamo onu stvar...

Ali ja volim da gledam sve sa vedrije strane. Zbog ove ograde nece svako moci da dodje i pusti kera na drugu stranu, jer odmah posle prve krivine moraju da predju na drugu stranu reke kako bi nastavili put, a obzirom da je jos uvek hladno, nama to ide u korist jer mi lako pregazimo do druge strane i trenutno neometano pecamo na tim nekim udarnim mestima.

Podseticu vas da je ograda trenutno najmanji problem, hteli vi da se slozite ili ne. Ista ograda nije postavljena zbog nas musicara, nego zbog nemarnih posetioca koji godinama unazad unistavaju reku. Kada se njihovo ponasanje dovede u red, kada i oni nauce gde su dosli i kada usklade svoje ponasanje prema reci kao sto se mi musicari ophodimo, svima ce biti lepo.

Evo vam takodje i zakon o ometanju ribolovca tokom ribolova, naravno da ribocuvari nikad nisu primenili ovaj zakon za posetioce iz ne znam kog razloga:

• Zabranjeno je ometanje ribolova ako se time:
    • sprečava ili značajno otežava legalan ribolov,
    • uznemirava riba (npr. namerno bacanje predmeta u vodu, pravljenje buke itd.),
    • ugrožava ribolovni revir ili riblji fond.
  • Takođe, može se primeniti i Zakon o javnom redu i miru ako neko:
    • izaziva svađu,
    • uznemirava druge,
    • pravi buku ili incident.

Nikola_m87

Senior member
Učlanjen(a)
28.06.2015.
Broj reagovanja
110
Ograda je odlican izbor jer je narod stoka. A sto se Gradca i zastite tice nema nista od toga sem ukoliko ne izmeste prugu. Od toliko betona i gvozdja vama smeta malo ograde :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
Emisija je top. Iskreno malo zbrzana ali dobra. Gradac zasluzuje da se odradi emisija o celom njegovom toku, da se spomenu svi objekti gde ljudi mogu da prenoce, klopaju, poneki vir, Žuća pokojni, da se ode do izvora itd. Da se veze neka muva na vodi i na licu mesta isproba. Ako su tu 2-3 musicara pa da se vidi koja je efektnija itd itd. Ima tu prostora

Tom Morgan

Senior member
Učlanjen(a)
21.01.2020.
Broj reagovanja
388
Izvinjavam se momcima iz Balkan fly tima... Ali neko od urednika može da prebaci postove, koji se ne odnose na temu...u temi o reki Gradac.

U svakom slučaju, kada sam bio poslednji put...sreo sam Ognjena i novinarku...ali nisam imao pojma o čemu pričaju...tačnije, nisam hteo da ih prekidam.

Sad jedva čekam da ga sretnem...opet :)

duka96

Newbie
Učlanjen(a)
06.06.2026.
Broj reagovanja
0
Postovanje, nov sam u musicarenju, gde moze da se nadje emisija?

Vrh Dno