Juče sam pecao na Moravici II. Otkrio sam da je ovo jedan od najbogatijih revira potočnom pastrmkom u Srbiji. Ulovio sam, što suvom, što nimfom, nebrojeno mnogo pastrmki, od kojih je nekoliko bilo teško oko 1 kg, a najveća koju sam ubo je sigurno imala i puna 2 kg! Izbacivala se cela iz vode nekoliko puta, kao da je htela (hteo-mužjak je bio izgleda) da mi pokaže sve svoje ogromne pege. No, svejedno, ionako bih je oslobodio, kao i sve ostale, pa me zadovoljava i minut borbe sa njom.
Za razliku od mišljenja pojedinaca sa drugih, sličnih foruma, tek sad preporučujem dolazak na Moravicu II, jer ovo je njen uobičajeni vodostaj i bistrina. Ogroman broj pastrmki se tek sad jasno vidi, a voda je, i pored slabog, ali dovoljnog, protoka i dalje izuzetno hladna. Juče sam je par minuta gazio bos, zezajući se, i gorko se pokajao. Nisam nosio termometar, ali garantujem da je dosta hladnija od Temske ili Vlasine, koje od vajkada naseljava potočna pastrmka.
Dakle, Moravica II je izuzetno dobar izbor za ljubitelje mušičarenja u revirima, a još bolja je za trening pred predstojeće takmičenje na Mlavi, jer je sva zarasla i protiče kroz gustu "džunglu". Ko ovde savlada zabacivanje, na Mlavi će mu biti kao na Drini.
Da preciziram, na Moravici II, ovih dana, čak i apsolutni početnik može uloviti trofejnu potočnu pastrmku.