Novi stap?

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Vec duze vremena koristim neki stari D.A.M #5/6, a vec duze vremena razmisljam da ga menjam! Najcesce pecam klena a ponekad i pastrmku tako da mi je 5/6 stap savrsen za to moje pecanje. Mozda neki ron thompson, jedan drugar mi hvali neki hakuyo ali nemam ja poverenja u to, malo mi je nekako krut taj stap a i cuo sam da su pucali. Sad ce jos malo i sajam ribolova u novom sadu a tu su kazu i razna snizenja pa cu najverovatnije tu nesto da uzmem. Jel ima neka preporuka da je dobar stap i da ne kosta puno!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za klena i pastrmku slobodno uzmi neki #4 ili #5 ako ti daje više poverenja, mada trojka ili četvorka je za klena/pastrmku i više nego idealna ako loviš na manjim rekama. Više užitka u ribolovu i sve je finije.  Ron Thompson ima ok i jeftine štapove a možda bi prošao i kakav Shakespeare Ugly Stik Lite(oko 40€). Od kvalitetnog pribora a da je relativno jeftin uzmi u obzir npr.: G-Series aftma 4/5 od Greys-a koji stane 89,35 EUR (http://www.greysfishing.com/index.php?if=view&pid=68). Greys daje doživotnu garanciju koliko ja znam. To je ozbiljna UK firma. Nemam pojma šta se sve može pojaviti u Novom Sadu od štapova. Možda bude i kakav jeftiniji Shimano Biocraft. Shimano Biocraft XT je oko 150 EUR i ovde u slo sam čuo samo dobre komentare. Probao sam ga i ja sam ali na suvom i mogu reči da je dosta lepo leži u ruci. U tom cenovnom rangu imaš i Vision 3Zone stapove koji su vrlo dobri.
Kako god ili za šta god da se odlučiš najvažnije je da ti štap lepo leži u ruci.
Nadam se da če ti ostali iskusniji članovi više pomoči, toliko od mene  :bye:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Seb ti je vec sve rekao. Ovaj hakuyo zaobidji u velikom luku.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Nebih da zlonamerno uticem na tebe ali moj brat je pre tri godine dobio od devojke za rodjendan hakuyo i koristi ga i danas i to bez vecih problema  :blush:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
S druge strane, dozivotna je dozivotna,  :D , mislim garancija, pa ako moze ovde (SRB) da se ostvari, Greys je zaista dobar izbor, posebno sto razlicitim strunama mozes da modifikujes akciju stapa kako ti vise odgovara (mada su to vec malo naprednije stvari koje obicno dolaze kasnije). A pucaju i najizvikaniji stapovi, samo je bitno sta posle.
Seb, kakav je taj Shakespeare stap?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jeftin  :D ali ako se kupuje vec neki jeftin bolje od neke stare poznate firme nego neke od jucer  :D tako ja mislim...mahao sam jednom šekspirovom osmicom, deluje ok ali ... iskreno nemam pojma. Danas je ipak mnogo ok. jeftinih štapova a to što kažeš istina je da pucaju i skupi. Meni do sada u životu nije pukao ni jedan prilikom ribolova. Greys je odlično, po meni najbolje rešenje ako se uzima jeftinij pribor (srednjeg cenovnog ranga) jer Greys nudi pribor koji košta manje nego što vredi odnosno dobijete više nego što platite. Mahao sam nekim modelima i stvarno su odlični. Kada kupite štap registrirate ga preko interneta ili pošte, pošaljete serijski broj svog štapa i sve je sređeno. Sve je to na nivou Britanske stare škole  ;)
Uvek je bolje, ako se da, malo više ušparati i uzeti najbolje što se da za lovu koja je na raspolaganju.
Ja koristim Vision 3Zone #4. Zadovoljan sam i ne nalazim mu nikakve mane. Za lov pastrmke, lipljana, klena... za lov suvim muvama i ne prevelikim nimfama na malim i srednjim rekama odlican. Čak i za lakše manje strimere je ok. Kod nas čak dosta instruktora i vodiča koristi baš 3Zone štapove.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
crni je napisao(la):
Nebih da zlonamerno uticem na tebe ali moj brat je pre tri godine dobio od devojke za rodjendan hakuyo i koristi ga i danas i to bez vecih problema  :blush:

Ma kod tih maltene no name firmi najveci je problem u razlicitom kvalitetu stapova iz razlicitih serija. Ja sam vlasnik jednog hakuyo i nije izdrzao ni par meseci, rad stapa je bio uzasan a sam stap se vrlo brzo iskrivio na jednu od strana.
Moja iskustva su stvarno losa  :(.

Tvov brat recimo ima drugujacija iskustva ali ipak kada bi ja kupovao jeftin stap sigurno bi uzeo nesto drugo.

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Greys mi deluje kao pravi izbor, za shimano neznam pogledacu, vidim da ih neki ribari ovde dosta hvale. Prijatelji su mi pokupovali neke sage stapove jeftino, tako da sam do sad probao par one starije serije su odlicne. DS serija mi se jako svidela, mada moram priznati da mi se ovi noviji ne svidjaju mada nisam probao one najskuplje (a i za njih svakako nemam para), probao sam Fli i neki plavi mislim da je VT2 ili tako nesto. Taj plavi sage mi strasno ruzan stap bode oci, u ruci sam drzao i mnogo jeftinije stapove koje bacaju mnogo bolje, znam da je jedan i pukao! Rece mi drugar da se moze naci i neki sage za 100e a da je bolji od tog plavog, ali mislim da greys svako bolja opcija!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Rodo,ja sam vlasnik tog sage vt2 štapa i pokazao mi se extra.Jeste plav,i nekima ružan,ali...T&T štapovi su svi plavi,pa jel može neko od nas ovdje reći da ga ne bi poželio u svojoj kolekciji.Ali,ko što neko reče.o ukusima je neukusno raspravljati.Što se tiče štapova situacija ti je ovakva.Legalno kupiti dobar štap je ,u najmanju ruku,skupo,ili bolje preskupo.Isto to možeš da nađeš širom nam Srbije,po jeftinijoj ceni.Naravno,ako nemaš moralnih problema.Ako imaš,pored Greysa,i Sciera daje na svoje štapove doživotnu garanciju ,pa razmisli i o toj opciji.Štapovi su ,za tu cijenu,vrlo zadovoljavajući.To može da potvrdi i Peđa,koji lovi Sciera Pico štapom.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Scierra Pico, posebno stariju verziju (bordo blankovi) mogu da ti preporucim od srca, to su divni medium fast lagani kao pero i sa dobrom rezervom snage - stapovi za male vode. Novija serija su ipak, koliko sam video, prilicno skupi. A politika garancije Scierra-e je za svaku pohvalu, tvrdim iz licnog iskustva, ali sa direktnim kontaktom sa Dancima, jer srpski zastupnik (Nastasovic, Bgd) izgleda samo jednom do dvaput godisnje uvozi, mada tada zaista hoce da uradi ono sto mu je posao, da ne gresim dusu... Ima i drugih finih Scierra, a sve novi (i skupi) modeli su kao i Greys, dvobrojni.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Kada sam poceo da musicarim dobio sam na poklon Hakuyo - Fantom,na njega sam se jako naviko,i fino mi prija.Ali ove godine sam uzeo Sage Lunch,jako fin stap,treba dosta neznosti s'njim u odnosu na Hakuyo,mada sam se poprilicno naviko na hakuyo,tako da sam sa Sage-om bio sam jednom na vodi od 1 sat i cuvam ga za vitrinu,jer meni prijaju jako brzi stapovi.Hakuyo sam lomio 2 puta jednom prilikom transporta jednom u ribolovu...ali za te novce (25 e) mislim da je toliko kostao,vredi sigurno.

Ako si u mogucnosti kupi stap sa garancijom,ako ne verujem da ces  za 100-150 eura da nadjes vrlo solidan stap.

Pozdrav.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
POšto je distributer hakuja lociran u Novom Sadu,posjetio sam ga danas.Izbor mahača je na neavidnom nivou.Međutim,sjetih se pa pogledah,Formax diluje u abu.Za nekih 2000 i nešto din 9ma vrlo pristojan?! abu diplomat.Kupio ga je moj dobar drug,koji ima želju da mušičari,pa koliko u subotu mogu da vam prenesem svoja zapažanja o tom štapu.Nakon završenog treninga na livadi,naravno.A Abu nije hakuyo ili kako se već piše.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I meni se čini da za te pare nema boljeg štapa od ABU DIPLOMAT-a. Testirano-probano. :tbumb:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:tbumb: Dapace, uopste mi nije jasno sto je tako jeftin, a pravi se odvajkada i nista mu ne fali.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
...a da je jeftin,jeftin je,2700 din za štap doduše dvoklasni 5/6,dužine 9 stopa ili 270 cm.
Sad sam s drugarima završio druženje u dvorištu,probavajuću ranze kombinacije štapova i struna.Abua smo uparili sa tri strune i to dve dt4 i jednom tt 6.Izbačaji subili zadovoljavajući sa sve tri,ali najbolje mu je legla dt4 struna od greysa.Lee Wulfova TT je najlošije legla na štap,mada može da prođe za nuždu.I nismo ga slomili.
U svakom slučaju,štap je više nego dobar za te novce i toplo ga preporučam.
Naravno,svako prema svom džepu,pa što više para,to bolja motka.

Vrh Dno