boko je napisao(la):
@rabbit
Kada već nisi bio lenj da mašeš raznim kombinacijama, daj napiši koji su štapovi bili upoređivani. Naime, ako su štapovi iz iste cenovne klase, onda ima smisla da svoje utiske izneses kroz uporednu analizu. U stvari, to je jedino smisleno opisivanje pribora - kada porediš konkretne primerke koji su po nečemu iz iste grupe.
Nama koji nemaju priliku da gledaju pet a da masu sa tri da bi odabrali jedan štap za početak, to bi bilo od velike koristi. Zato, HVALA unapred!
Ovo uglavnom nisu štapovi koji se mogu naći u ,da kažem,slobodnoj prodaji.Osim abua,to su manje upotrebljavani štapovi.A evo i koji su:
Abu diplomat 5/6 3m cena 2700 din
browing traveler 4delni 5/6 2,60 m cena novog štapa u chf 435 ( u švicarskoj)
Sage vt2 #3 2,35m 4 delni cena na netu 399 E
Dan Craft FT #6 2,70m 4 delni hand made cena kita i rada 150E
Sciera 4/5 2,70 2 delni doživotna garancija cena oko 200 E u hrvatskoj
E sad,pitanje je šta vam iz ove cijenovne klase odgovara.Naravno da se i browing i sage kod nas mogu naći u rasponu od 150-200 E.
Od njih sam naj zadovoljniji sa browingom,ali samo iz jednog raloga.Najbolje mu je legla struna i najlakše sam bacao upravo s njim.Dan craft je extremno brz,za moj pojam štapova,ali sam s njim na perućcu,s adekvatnom strunom izbacio cijeli sadržaj čekrka.Struna je bila SA WF6 i takvu strunu taj štap i traži.Od Sene,je komentar bio da je idealan za drinu jer može da podigne puno strune s vode.Štap inače pripada mom drugu,koji čeka da mu dođe wf6 iz usa.Što se tiče SAGE vt2,štap je kupljen za uživanje na Ribniku i Gradcu.Veliki mi je problem da mu nađem strunu koja bi lepo legla i pravilno ga opteretila i tako mi omogućila zezanje prilikom prezentacionih zabačaja.Kad kupim nešto,a to će biti SA mastery trout ili neka hardy struna kojoj ne znam ime al sam je gledao i djeluje mi mekana,obavestit ću vas i o njegovim mogućnostima.
O scieri sam već pričao ovdje,al ukratko,mekši štap za male distance i uživanje u ribolovu.Lepo nosi strunu klase 4 ,naravno DT,koja,po meni,daje veće mogućnosti u ribolovu i prezentaciji muve.
A sad ono što je najjeftinije ovdje.To je Abu diplomat.Sa svojom cenom,on je ubjedljivo najpovoljniji.Od garancije-6 mjeseci kod formaxa,bar tako su mi rekli.Osim dužine koja meni baš i ne leži,sve ostalo je na svom mjestu.Izvršava sve zadate problematične zabačaje bez većih problema.Najbolje mu je legla Greys DT4 struna,bez obzira na njegovu klasu.
O daljini zabačaja nebih ovom prilikom,pošto nisam preterano obraćao pažnju.Samo mogu reći da je nekih 18 metara ono što je meni zadovoljavajuće u svakom slučaju,bar iz jednog raloga.Poslije toga ne vidim muvu,jbg.
Ako mi još nešto dođe pod ruku,a hoće,pošto je moje dvorište postalo mušičarska meka Novog Sada,eto još nekog izvještaja.