novice

duca

Newbie
Učlanjen(a)
30.09.2010.
Broj reagovanja
0
A, jel se backing pod tim imenom i prodaje? i koji mi preporucujete?
Dajte neke konkretne smernice u smislu osnovne opreme. Stap (od kedera do bucova) cekrk, backing, kanap....sta vec sve treba!
Hvala unapred!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
E brate Sebastian sada si mu zakomplikovao život totalno  ,čovek još ne zna ni za šta omčica služi a ti da ga teraš da je sam vari sa bužirom ....  ::)

Backing se prodaje kao Backing pod tim imenom imaš kod Bojana Simpsona na Banovom brdu u radnji .. a ako nemaš love možeš i neki debeli najlon da namotaš ,ali Ja to ne bih nikada radio...

Štap mislim za 50ak eur da nije krš ,uzmi AFTMA #5 I dužine od 9ft (univerzalno)

struna (kanap) ,otkud znam imam i nekih no name za 1000 din ,otkud znam ,možda i valja ..ja bi uzeo Vision attack oko 25 eur mislim  ,uzmi WF5

čekr nebitno.... samo da bude dovoljnog kapaciteta za tu strunu klase #5

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja cu ti dati jedan savet koji ce ti ustedeti najvise para .....

sve sto sada kupis jeftino kupovaces ponovo  :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Pozdrav duco i dobrodosao!
Upravo ovo sto ti nas drug sasats kaze. Kupovinom jeftinog pribora vrlo lako mozes izgubiti volju za musicarenjem jer ne mozes uklopiti pribor kako bi trebalo,  a ako je ne izgubis brzo ces pozeleti nesto bolje. A kad po drugi put kupis sve to isto samo "malo" drugacije, onda je tesko da ono staro da prodas....
Stap #5.Tu ces se dobro informisati o samom stapu na koji si se nameracio jer ima dosta losih stapova po visokim cenama ali racunaj minimum 100-150 evropskih. Kanap ti je veoma vazan. Ono sto bih ti savetovao je da pokusas da nadjes kanap koji bi imao duzinu glave 11-13 metara. To je neka optimalna duzina allroundera, tj kanap koji ti moze pokriti najveci broj situacuja na vodi. I tu ne stedi. Cena 50-80 evra. I ako budes izabrao neki kanap za koji mislis da ce ti odgovarati ipak pitaj ovde na forumu.
Cekrk ti je najlakse izabrati. Osrednje klase za pocetak je sasvim dovoljno. Sve u svemu moras ici preko 200-300 eura. Ali veruj da ce se isplatiti  :yeswink:

P.S Strasni ubih ti pogadjanje  :hammer: 

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Izbegavaj najeftiniju opremu i no name stapove koji se nalazi po nasim radnjama. Oko kanapa i cekrka moze ok da prodjes sa no name proizvodima ali to radi po preporuci iskusnijih. Sasvim solidan polovan fly stap moze da se najde kod nas i za manje od 100 e i to proverene marke poput Sage, Orvis, Vision itd! Prati oglase a mozes i kod Djoleta iz Nisa da nadjes nesto www.musicarenje.rs . Od novih stapova a da je kod nas dostupno, imas Marryat za nekih 80 e
( http://musicarenje-shop.com/index.php?act=viewProd&productId=48 ), takodje imas i Ross stapove cija je cena od 150 e do nekih 200 e, odlicni stapovi uz dozivotnu bezuslovnu garanciju ( http://musicarenje-shop.com/index.php?act=viewProd&productId=17 ) , tu je i Vision program stapova koje uvozi Travar iz Novog Sada.

Kanap u cenovnom rangu 50-80e ti ne bi preporucio za pocetak kao kolega nespetro, jer imas solidnih kanapa za manje pare, 20-30 e Vision attack, Rio classic, pa cak i kineski kanap od 1000 dinara koji prodaje FSB group  http://musicarenje-shop.com/index.php?act=viewProd&productId=26 je i vise nego dobar za te pare, Imao sam prilike da ga probam i prijatno me je iznenadio. Glupo je da ucis na kanapu od 50+ e jer ces ga brzo upropastit, a i jeftini rade posao pogotovo na pocetku dok ne savladas osnove bacanja jer tek kada savladas tehniku bacanja dobre karakteristike vrhunskog kanapa dolaze do izrazaja. Naravno ako ti finasije nisu problem uci se i sa vrhunskim strunama jer ne moze da skodi, vec naprotiv.
Cekrk i tu mozes da probas sa nekim no name ali tu mozes da dosta pogresis a i da ok prodjes, ali vec od 50e mozes da imas pouzdan nov cekrk kao sto je Ross fly start ali ima i drugih solidnih cekrka za nesto vise para. To su ti neki moji konkretni saveti oko glavnih delova opreme da te lepo i pouzdano sluze a da ne das previse para.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
odlicna preporuka ljubo  :tbumb: ...znaci sasvim pristojan pribor....cak vrhunski ...mozes kupiti za nekih 250-300e i uopste ti netreba nista bolje da bi maximalno pecao i uzivao. sve preko toga je cisto teranje sile ....znam po sebi  :yeswink: ...a sve ispod toga su bacene pare  ;)

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Pa da postoji ta neka klasa pribora koja otprilike pripada nekoj srednjoj klasi gde stvarno dobijes dosta sto se tice odnosa cena, kvalitet, performanse i sto kazes sve ispod toga je najcesce bacanje para. Ima izuzetaka ali treba imati srece a cesce dosta iskustva da se nesto solidno iskopa za male pare.

Za 250-300 e moze odlican stap, osrednji kanap i jeftiniji a dobar cekrk plus dosta sintica koje puno znace za kvalitet ribolova! A moze i za manje para! Evo konkretno Marryat Black Hopper 80 e , Ross fly start 50 e, kanap kinez 10 e, predvez i tipet 10 e! 150 e sasvim dobar komplet za pocetak koji moze lepo da sluzi godinama (odnosi se na stap i cekr kanap i predvezi su potrosna roba)!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
I još toliko za kombinezon i cipele .... a gde su muve..pa nimfe... pa strimeri...a tek moji strimeri (kad ih kupi ) ,ja mu predlažem da odmah digne ruke od ovoga i lepo kupi neki štapić plovkaroško-varaličarko-dubinski  (3 in 1) i peca ko čovek do mile volje...  :)

Vrh Dno