od jedan do tri

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
kada sam prije 4-5 god,pocinjao sa musicarenjem klasicnim priborom,kupio sam peticu,neku jeftinu.Od tada sam promijenio dosta stapova,najmanje 6 poklonio,ali sve su bile petice.
Sada imam SHIMANO BIOCRAFT 5,odlican,lagan,svaki trzaj prenosi precizno...ali bih htio kupiti trojku ili jos manju klasu.Prevashodno zbog veceg uzivanja u borbi sa lipljenima od 25-35cm. Imate li iskustva sa ovako laganim stapovima?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Imam ja jednu 3/4 i veoma sam zadovoljam. Lagan, brz, osetljiv. Baš ono što sam tražio. Sa njim zabacujem DT-5-F i leti kao metak.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
uživač je napisao(la):
Imam ja jednu 3/4 i veoma sam zadovoljam. Lagan, brz, osetljiv. Baš ono što sam tražio. Sa njim zabacujem DT-5-F i leti kao metak.

Bez pretenzija da pametujem,ali tu se nešto ne slaže.To je onda preukrućen štap.Uzmi MIKI neki ,a hvala Bogu,izbor je velik ,mekši ,tj,srednje brz štap u željenoj klasi koji nosi strunu iste klase.Moj savjet,naravno.A ima nas s različitim ukusima.Skoro sam koristio dvije trojke u par dana razlike.Jedna premekana,izaziva nervozu ako lošije bacaš jer se stalno petlja.To ti je ona priča o FC,tajmingu i ostalom.Drugi je bio sasvim solidan i za prosječnog bacača,srenje brz i dovoljno dugačak za otvoren prostor malih rijeka.Oba dobra na svoj način.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
rabbit je napisao(la):
uživač je napisao(la):

Bez pretenzija da pametujem,ali tu se nešto ne slaže.To je onda preukrućen štap.

Možda se brojevi nešto i ne uklapaju ali ceo sistem savršeno funkcioniše.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Za tolike lipljenove odličan je pribor #3. Ja bih uzeo neki model 8 ft za Taru i Moraču.

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
kao sto Mixmaster rece,za TARU i MORACU su dovoljne trojke. Sa lijepo ukomponovanim strunama,dt,lov suvim muvama ce vjerovatno pricinjavati veliko zadovoljstvo.
Mada,kao sto sam reka,Shimanova petica mi odgovara,lagan,osjetljiv...ali mislim da me razumujete zasto bih kupio trojku.
Jeli ko na trojci imao lipljena ili pastrmku duzu od 30cm?
Volio bih da cujem to iskustvo,kada,na koju muvu,koja rijeka...
Dopada mi se ovaj forum,nov sam na njemu,a nadam se da cu brzo steci prijatelje koji ce ako bog da,doci da zajedno lovimo na TARI u reviru.

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
narucih trojku,nadam se da ce stici ovih dana,ako vodostaj na Tari bude povoljan,odmah ce biti isprobana,sa dt strunom,i suvim musicama.
Mogu zamisliti uzivanje pri zamaranju lipljena od 30+ cm sa tako laganim stapom.
Nadam se ce dt 4 f,odgovarati jer trojke nema kod nas u prodaji,a znam da bi bila bolja.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MIKI-FLY je napisao(la):
narucih trojku,nadam se da ce stici ovih dana,ako vodostaj na Tari bude povoljan,odmah ce biti isprobana,sa dt strunom,i suvim musicama.
Mogu zamisliti uzivanje pri zamaranju lipljena od 30+ cm sa tako laganim stapom.
Nadam se ce dt 4 f,odgovarati jer trojke nema kod nas u prodaji,a znam da bi bila bolja.

Ima brate DT3F u Srbiji a to ti nije daleko :D

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
MIKI-FLY je napisao(la):

Ima brate DT3F u Srbiji a to ti nije daleko :D

A i ja često idem put Podgorice ...

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
stigla GREYS trojcica.
ako bude TARA dozvolila,po novoj godini ce biti isproban,i nadam se da cu sa njim uzivati u borbi sa lipcima.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Obavezno nam donesi slike iz Kolašina.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
MIKI-FLY je napisao(la):
stigla GREYS trojcica.
ako bude TARA dozvolila,po novoj godini ce biti isproban,i nadam se da cu sa njim uzivati u borbi sa lipcima.

Vidimo se krajem januara ili pocetkom februara. Ti regulisi da vreme a i Tara budu Ok  :)

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
eh da,zaboravih reci da sam kod Djoleta kupio ovaj Greys.
posto platni promet ne radi,snasli smo se po autobusu.
hvala kondukteru i vozacu :D

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Evo napokon da kažem da mogu da odgovorim sa smislom.Stigao mi je Orvis TLS #1 8' mid flex 8,5.Probao sam ga na livadi,mojoj omiljenoj,sorry čika Mixe,i štapić je extra.Baca fono DT#1.Jedini viđen problem bi mi mogao biti nedostatak predveza.I to je riješeno.Mota mi ih Toni.

Vrh Dno