od jedan do tri

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rabbit je napisao(la):
Evo napokon da kažem da mogu da odgovorim sa smislom.Stigao mi je Orvis TLS #1 8' mid flex 8,5.Probao sam ga na livadi,mojoj omiljenoj,sorry čika Mixe,i štapić je extra.Baca fono DT#1.Jedini viđen problem bi mi mogao biti nedostatak predveza.I to je riješeno.Mota mi ih Toni.
za sta planiras taj stap?

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Evo slika.Nisu baš neke,ali ...

Prilozi

• orvis #1 forum2.JPG
    orvis #1 forum2.JPG
    86,6 KB · Pregleda: 135
  • orvis #1 forum.JPG
    orvis #1 forum.JPG
    72,1 KB · Pregleda: 168
  • orvis #1forum1.JPG
    orvis #1forum1.JPG
    107,1 KB · Pregleda: 166

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
I naravno,struna.Ostaje mi problem predveza i čekrka.Mislim da će mu leći neki Vision GT.Ne neki,nego najmanji.Nadam se,odo sutra da provjerim kod Travara.

Prilozi

• forum3.JPG
    forum3.JPG
    72,8 KB · Pregleda: 141

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
rabbit je napisao(la):
Evo napokon da kažem da mogu da odgovorim sa smislom.Stigao mi je Orvis TLS #1 8' mid flex 8,5.Probao sam ga na livadi,mojoj omiljenoj,sorry čika Mixe,i štapić je extra.Baca fono DT#1.Jedini viđen problem bi mi mogao biti nedostatak predveza.I to je riješeno.Mota mi ih Toni.
za sta planiras taj stap?

Ne kapiram pitanbje.Pa za šta bih ga planirao nego za pecanje.Znam da zvuči suludo kad se spomene #1,ali štap je više nego dovoljno jak da se nosi sa našim manjim rijekama na kojima ja pecam,a nadam se i sa ribama u njima.Struna je malo starija,treba je premazati,ali nije ne riješiv problem.Kod Travara imada se kupi neki glicerin,ili šta već,koji služi u tu svrhu,koji sam već probao i pokazao se izvrsno.Problem je ,ko što rekoh,predvez i čekrk.Kad i to riješim,javljam kakvo je stanje u mojoj glavi. :whistle:Tj,dal' sam zadovoljan.Za sad sam i više nego zadovoljan probom na livadi.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pitam te zbog toga sto i ja pecam na malim rekama.ribolov pocinjem nimfama , a pred mrak kada se riba javi na povrsini prelazim na suve.sto znaci da se ribolov na nasim malim rekama 90% bazira na nimfi.ja to uspesno pokrivam sa orvis silver label #4.mozda bi mogla da se provuce #3 ali #1 ?? JEDINO AKO NE PLANIRAS DA VUCES DVA STAPA??
  a stap ti je perverzija!! jedina mana je sto mu ne vidim prakticnu namenu.jedino za beovicu...ili mozda ko lovi bodorku...

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
MA griješiš.Kad bi ga malo protresao i malo bacao s njim,doživio bi otkrovenje ribolovačko.Inače ga planiram za lov isključivo suvim muvama.A u ribolov,zbog toga jer mi je najbliža salmonidna voda 159km daleko,uvijek nosim dva štapa.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rabbit je napisao(la):
MA griješiš.Kad bi ga malo protresao i malo bacao s njim,doživio bi otkrovenje ribolovačko.Inače ga planiram za lov isključivo suvim muvama.A u ribolov,zbog toga jer mi je najbliža salmonidna voda 159km daleko,uvijek nosim dva štapa.
ja ovo sto pisem lupam bez veze jer nikad nisam drzao takav stap u ruci.malo mi malo kad cujem #1 ali za krace distance i sitne muve na nasim rekama gde nemozes da bacis dalje nego 10m sigurno ce da bude super.samo moraces da poneses neku #4 za ceo dan a 1/2 sata pred mrak moci ces da uzivas sa novim stapom :tbumb:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Opet greška,Sale.Danas smo Vlada i ja bacali na livadi i bez imalo napora DT struna s njim ide preko 15 metara.Naravno da to na vodi nije baš tako lako,ali ,vježba je neophodna u svakom slučaju.I ne,ja ću ga koristiti cijeli dan ako ne bude vjetra nekog koji bi mi lomio strunu.Tad ću preći na #4.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neznam na kojoj maloj reci pecas ?ja sam naj cesce na rasini i josanici.pretpostavljam da je i ta tvoja reka slicna.nema dva mesta na reci gde mozes da bacis preko 10 m.a ako ces ceo dan da pecas na suvu neces se proslaviti(bar je tako kod mene)

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pa ,znaš,oko novog Sada teče jedan potočić,a zovu ga Dunav.Ali ,ja tu ne pecam. :D

Šala.Pecam u BiH i Hrvatskoj uglavnom.Od skora i na Tari kod Kolašina.Sve te rijeke vole da im dođeš sa suvim i da se naloviš.A ja,pravo da ti reknem,i ne znam nego sa suvom.Na rijekama koje spominješ nikad nisam bio,i vjerujem da bih se pomučio da ulovim nešto.Za sada, kod mene ostaje ovako,dok ne provalim ima li kakvih voda u Austriji i Njemačkoj.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rabbit je napisao(la):
Pa ,znaš,oko novog Sada teče jedan potočić,a zovu ga Dunav.Ali ,ja tu ne pecam. :D

Šala.Pecam u BiH i Hrvatskoj uglavnom.Od skora i na Tari kod Kolašina.Sve te rijeke vole da im dođeš sa suvim i da se naloviš.A ja,pravo da ti reknem,i ne znam nego sa suvom.Na rijekama koje spominješ nikad nisam bio,i vjerujem da bih se pomučio da ulovim nešto.Za sada, kod mene ostaje ovako,dok ne provalim ima li kakvih voda u Austriji i Njemačkoj.
kad gledas po ceo dan dunav za tebe je tara mala reka :D :D :D ja sam tanak sa suvom jer uglavnom pecam nimfom pa bi mogli da se udruzimo da ispadne jedan kompletan ribolovac :D :D :D

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Da znaš ...Meni fali malo tehnike.Teoretski sve znam,ali mi se u praxi ne da da probam.To pecanje na površini mi ostalo iz ranijih godina pecanja basa.Lovio sam ga na površini.Ribolov bez premca.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ovo je moje cedo. Orvis Superfine #3. Full flex , dugacak samo 201 cm, pa je idealan
za (meni omiljene) manje reke poput Gradca, Zlorecice, Grze, Mlave...
Tezak je samo 60 gr.
Osecaj kad udari riba je takav da me tera da pocnem da  :dance:
Za mene savrsen stap.
Ne prodajem, no se `falim !  :hammer:

Prilozi

• stapce 5.jpg
    stapce 5.jpg
    41,7 KB · Pregleda: 160
  • stapce 4.jpg
    stapce 4.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 165
  • stapce 3.jpg
    stapce 3.jpg
    55,9 KB · Pregleda: 171
  • stapce 2.jpg
    stapce 2.jpg
    30,9 KB · Pregleda: 156
  • stapce.jpg
    stapce.jpg
    48,2 KB · Pregleda: 142
  • stapce 6.jpg
    stapce 6.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 161

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
MM,to je novi model i poprilično nema veze sa Superfine serijom koju sam imao i koju mislim da sad ima Simps.Gledap sam taj model kao tvoj u Beču,samo u klasi 4,i ima svojih prednosti.
Samo...Krupna riba pravi prilične probleme.

A ja ću da se hvalim ,naravno,kad stigne,sa Orvis Heliosom #3. 8)

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Rabbit, u pravu si.
Ovo jeste novi model, Trout Bum 663-2 cini mi se.
Procitah da je stari Superfine jos bolji.
Ako i jeste , necu da znam!
Nemojte da mi nabijate complexe!  :hammer:

Salim se malo.
A, inace, ima li sta lepse nego kad ti krupna riba "pravi probleme" ?    ;)

Vrh Dno