OD SVEGA PO MALO...

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Navedite po nekoliko musica od svih vrsta... Suve, mokre, nimfe, emerdzeri, midzevi, caddis, may fly, jednodnevke... I to za potocaru i lipca. Molim za vise odgovora od svih vas, znacilo bi mi puno jer skupljam lovu da kupim pribor za vezivanje. Da se ucim malo dok ne pocne sezona a onda akobogda kupujem ono glavno :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Rocket man je napisao(la):
Navedite po nekoliko musica od svih vrsta... Suve, mokre, nimfe, emerdzeri, midzevi, caddis, may fly, jednodnevke... I to za potocaru i lipca. Molim za vise odgovora od svih vas, znacilo bi mi puno jer skupljam lovu da kupim pribor za vezivanje. Da se ucim malo dok ne pocne sezona a onda akobogda kupujem ono glavno :)

Ma mani se corava posla  :D... ne zapocinji nesto u sta nisi 100% siguran, a jesi li.. :nowink:????

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Jeeeeeeeeel, hmmmmmmmmmm....pazi nemoj da se brukas posle i nemoj da te nisam na vreme upozorio na opasnost koja se nadvija nad tvojom glavom/snovima  :hammer: :hammer:
Nego da te priupitam nesto....A varalicarenje???Oces li promeniti misljenje na temi "musicari vs varalicari"???  :D
http://forum.varalicar.com/viewtopic.php?f=39&t=16724&hilit=musicari+vs+varalicari
p.s. malo zajebavancije nije na odmet  :nowink: :yeswink:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jednom okoreli varalicar resio da proba da musicari...hmmmm...posle treceg izlaska rasprodao sav pribor za varalicarenje i od tad (evo vec 4god ako se ne varam) samo musicari-M :yeswink: :yeswink:  prema tome rocket pazi sta radis....

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
PROTA71 je napisao(la):
Jeeeeeeeeel, hmmmmmmmmmm....pazi nemoj da se brukas posle i nemoj da te nisam na vreme upozorio na opasnost koja se nadvija nad tvojom glavom/snovima  :hammer: :hammer:
Nego da te priupitam nesto....A varalicarenje???Oces li promeniti misljenje na temi "musicari vs varalicari"???  :D
http://forum.varalicar.com/viewtopic.php?f=39&t=16724&hilit=musicari+vs+varalicari
p.s. malo zajebavancije nije na odmet  :nowink: :yeswink:

Zezanje mi uvijek prija. Pazi evo odgovora na tvoje pitanje, nikada nisam podcijenio musicarenje cak i kazem da je to umjetnost i da je sigurno vrhunac ribolova na salmonide ako ne i jedini pravi ribolov. Jednostavno se nesto desilo u mojoj glavi pa sam odlucio za musicarenje. A to je ako se ne varam nesto sto mi duboko u sebi govori ,,Ti si musicar citav zivot!,, a da pri to nikada u zivotu nisam vidjeo musicarsku opremu. Do prije nekih mjesec dana jer sam saznao da neki moj drug kojeg ne vidjam cesto ima musicarca, donio mu ujak iz Francuske i to ni manje ni vise nego SAGE stap #4 medium fast 7.6ft. Ful oprema SAGE kada sam vidjeo poceo sam da balim, malo sam mahao po livadi, osjecaj je rajski moram da kazem da i po malo umijem da masem jer sam ,,ulomio,, ruku sa varalicarskim prutom. I od tada se dugogodisnji san opet vratio. Mozda sam ja grubo pisao o musicarenju ali mahinalno sigurno jer u mom okruzenju nema musicara a od 10-e godine varalicarim i to uspjesno i svaka uhvacena riba mi je sve milija i logicno je da sam odrastao kao veliki uzivalac varalicarenja... Ali osjecaj da musicarim je uvijek bio aktivan i vec neko vrijeme je aktivan! I sada zelim da se bavim onim sto jesam citav zivot... Malo zvuci cudno i smijesno ali tako je... Prema tome da li mogu da dobijem odgovor? :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo moj predlog:

1. Od nimfi (klasika): Princ, Zecije uvo, Fazanov rep, gammarus i ceske nimfe na udicama od #10 do #18.
2. Od suvih (klasika): Adams, Red tag palmer, fazanov rep suva verzija od  #12 do #18
3. Od strimera (klasika): Woolly Biger od 2cm do 7cm dužine (idealno 4cm) u bojama: bela, crna, crvena, siva, smeđa, maslinasta,   
    žuta i ljubičasta.

Znaci, sve provereno i time mozes pokriti celu sezonu.  Za pocetak i taj spisak je prevelik  :D  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@rocket, nema na cemu!

@batarihter, nece spansko....nego kinesko  :hammer:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Eto raketas, Seb ti je sve rekao...u osnovi, e sad  na kojoj reci pecas???Iz kog si grada???Da vidim ili li leka apoteka :D

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ja sam iz Bijelog Polja tacnije iz mjesta Tomasevo ako je ko kojim slucajem cuo za to mjestasce... Rijeka na kojoj pecam zove se Ljubovidja i lijeva je pritoka Lima, u kojoj borave Pastrmka potocara i po malo ima kalife ali nije ubacivana vec je bjezala iz ribnjaka i ima lipca u donjem toku blize uscu u Lim. Ova rijeka ima za sada solidan riblji fond ali je steta sto ima smeca po njenom koritu inace je jedna od najljepsih rijeka Crne Gore sigurno, i valjalo bi da nema krivolovaca i budala raznih koji su klasika ne samo na ovoj rijeci nego u svim rijekama CG. Tipicna mala planinska rjecica u koju se ulivaju Ljestanica (u nju Vrelo) koja je cak i ljepsa od Ljubovidje jer u njenom gornjem toku imaju 2 vodopada od kojih je jedan izvor rijeke i pitka je ali posle drugog gutljaja zubi otpadaju. Niu naseljava samo potocara ali je ljeti bukvalno potokcic u kojem je nehumano pecati tako da su maj-jun najbolji za ribolov(sto se gornjeg toka tice, od usca Vrela je veca i dobra tokom citave sezone). U Ljubovidju se uliva jos i Vranstica koja je gotovo uvijek mali potok, maj jedino moze da prodje kao mjesec ribolova. Ona ima i malo kanjona i jako je lijepa i pecinu Novakovica ako je ko cuo... Za varalicarenje su super ali za musicarenje malo su zahtjevne sigurno, jer granje sa drveca pada u luku preko njih, mada ima i cistine gdje bi musicarenje bilo potpuno izvodljivo, Vransticu big izostavio sto se musicarenja tice, nemoguca misija! :). E da ulivaju se jos 3 rijeke u Ljubovidju ali o njima kada budem pecao na njih posto nikada nisam... Eto ja se otvorih kao da se ispovijedam :). Generalno Ljubovidja je za pocetak ono na sta cu se orijentisati... Eto! :)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Seb ti je dao lep odgovor i za pocetak je sasvim dovoljno. Ja bih ti preporucio da iskoristis zimsko vreme i da proucavas malo insekte koji se mogu naci na tvojoj vodi. Ne koristi ti mnogo imiticaja jednodnevke ako se, recimo, roje mali dvokrilci ili je reka preplavljena tularima.

Videci i prepoznavajuci odredjenu vrstu insekta koji je u tom trenutku na vodi i odabirom slicne imitacije, povecaces mogucnost ulova za veliki procenat. Ako recimo preskocis ova proucavanja, koja i nisu teska, zapoceces sa bambulom i tu i ostati  :).

Nekom imitacijom koja ne odgovara uslovima na vodi, mozes imati poneki ulov, ali pogoditi odredjeni insekt, koji je na vodi, i imati tu imitaciju.... tada ces dobiti upalu misica zamarajuci ribe  ;)

Dakle knjigu u ruke.... ;) 

Vrh Dno