Odakle poceti?!

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Resih i ja da polako krenem u svet flytyinga (ako sam ovo i dobro napisao  :lol:) pa pretpostavljam da treba krenuti od nekog pocetnog osnovnog pribora. Rekoh da pitam jel ovo ok set za pocetnika flytyera? Ima li ovde sve sto je potrebno za izradu nekih osnovnih suvih musica za klena npr? http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/fly-tying-vises/standard-tool-kit-with-vise-and-pedestal-base

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Tu imas sve sto ti treba. Nije ne znam kakvog kvaliteta, ali za te pare nov kompletan set cisto sumnjam da ces naci

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Odlican je za te pare i za prosecnog korisnika je vise nego dovoljan.Ja ga imam i koristio sam ga par godina dok nisam kupio stegu od majstor Ive.Naravno ovaj komplet i dalje sljaka i nista mu ne fali.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Odlicno! Pribavicu onda ovaj set uskoro a onda cu da vas udavim sa pocetnickim pitanjima na ovu temu :)) naravno posle proucavanja svog dostupnog materjala sa youtuba  :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Za pocetak ti vrlo malo treba ako pravis musice za klena...malo policelona,konac,polipropilen,balza i mozda neki marker.E kako sve dublje ulazis u ludilo zvano flytying shvatices vrlo brzo ... necu da te plasim  :D

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Ja imam isti komplet. Za pocetnika je super,ima sve sto je potrebno. Jedino sto sam dodatno kupio jeste bobina,ova mi je nekako mala.  :)

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Heh Crni pretpostavljam da je tesko ludilo samo dok se malo ne udje u problematiku :) Hvala na savetima :) Andrija kad si poceo da vezujes musice, kako ti ide? :)

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Poceo sam u julu prosle godine. Pa i nije lose,postavljao sam i slike nekih musica.  :) 

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Aaa pa ti vec postajes majstor :) Super, samo napred  :tbumb:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
I ja sam skoro počeo, u septembru prošle godine, tačnije. Ono što ti mogu preporučiti je rotirajuća stega i keramička bobina.  Kupio sam sličan komplet i vrlo brzo kupio rotirajuću stegu jer je mnogo lakši rad s njom i dve keramičke bobine jer je ona iz kompleta vrlo brzo počela da kida konac. Imaš u istoj radnji rotirajuće pa razmisli, mene je na kraju koštalo skoro duplo skuplje. Ostali alat me dobro služi i tu nemam nikakvih zamerki. Možda bi trebao da staviš na papir koliko će te koštati ako kupiš svaki deo alata posebno jer ćeš tako sigurno kupiti kvalitetnije. Da se razumemo, i sa ovim u kompletu ćeš moći uspešno da vezuješ, kao što su ti i rekli moji predhodnici. Eto tako sam ja prošao pre 6-7 meseci, bolje da sam u startu dao malo više para a ne da kupujem dva puta u kratkom roku.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Baki ja sam vezivao na ovakvoj stezi par godina tako da mu za pocetak ne treba bolje.Obavezno Grujo kupi bobinu koja ima keramicki umetak da se ne bi nervirao posle kad ti na pola musice pukne osnovni konac...ovako nesto
http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/time-product/tbc-09-derlin-feet-3-bobbin-ceramic-pink-tips

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Hmm ako je problem samo u toj bobini onda set + bobina, mislim da nema potrebe odmah da menjam stegu, ono sto kazes bolje u pocetku das malo vise para pa kasnije ne mislis, sve mi je jasno al opet ovo je Srbija...Krenucu sa stegom iz seta a kasnije cu da predjem na nesto bolje.

Vrh Dno