Odrzavanje konca

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Neki mušičari tvrde, a ja imam razloga da im poverujem, da konac najbrže strada kod mušičara koji imaju čest kontakt sa ribljom sluzi. Izgleda da je to materija koja ubrzava uništavanje konca.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
  konac najbrže strada kod mušičara koji imaju čest kontakt sa ribljom sluzi. Izgleda da je to materija koja ubrzava uništavanje konca.
Mixe ajd malo mi pojasni ovo posto mi ne pije vodu    :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: ni malo a i nemogu da nadjem niti jedanrazlog zasto je to tako :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
To nije moja teorija, ali imam razloga da verujem u nju. Riblja sluz je lepljiva materija na koju se lako hvata sve i svašta. Mušičari prihvataju ribe levom rukom u kojoj drže konac. Tako se sluz i prljavština prenose na konac, poznato je da se to teško skida. Zaista, oni koji imaju značajne ulove češće kupuju konac, čak i ako se uporede sa onima koji jednako često mušičare, ali sa manje uspeha.
Ovo je teško proveriti, ali neka svako napravi jednu mini-anketu i proveri koliko onima koji su poznati po gomilama riba koje oslobađaju sa svojih mušica (u vodu ili torbu, svejedno), traje konac. Ujedno, proverite šta se dešava sa ribljom sluzi kada dospe na konac.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
mix ti rece da ti neki konac traje vise sezona :D

sala, nema ljutnje

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
oholi je napisao(la):
mix ti rece da ti neki konac traje vise sezona :D

sala, nema ljutnje
Ma, nije šala, već najjeftiniji, a najbolji- Ton Thompson Energy. Izdržao je skoro hiljadu celodnevnih ribolova, a još ne planiram da ga menjam. Osetio je sluz sa preko 10 000 riba, ali i dalje pliva i leti kao da sam ga kupio pre neki dan. Počinje da pokazuje znake istrošenosti, ali mu ne puca omotač, već jezgro.
Napominjem da ovo ni u snu ne važi za ostale konce. Njima ne pomaže nikakav tretman.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ma zna i on da je bezazlena sala, da nije vec bi bilo replika :yeswink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne, ne , ne, ne... nije šala. DObro si ovo primetio, Oholi. Ono što važi za konac koji sada koristim ne važi za ostale. Ovaj možeš i u septičkoj jami da čuvaš, neće izgubiti kvalitet.  :toalet: Ostale možeš da glancaš najskupljim preparatima koje koristi Tina Turner, Cher ili Lepa Brena, džabe, ispucaće za kratko vreme. Još ako hvataš ribe, pa nanosiš njihovu sluz na konac, bolje je odmah kupiti dva istovetna konca. :doh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
kad mi bude trebao konaac zovem te da mi preporucis koji da uzmem da lepo leti i traje, ako bude valjao hvalim te i obratno,posteno

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja koristim gorepomenuti Ron Thompson vec pet godina.Kupio sam ga tada u Beogradu u jednoj maloj radnjici kod Bogoslovije.Tada je kostao 900 dinara,i za ovih pet godina sam nebrojeno puta stao na njega,kupao se u nafti koju ispustaju camci,busila ga je udica mnogo puta,ali evo i za ovu sezonu ga spremam na cekrk.Odrzavao sam ga,ako se za to tako moze reci,tako sto sam ga prao u mlakoj vodi sa vrlo malo promesanog deterdzenta.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Juče sam mušičario na šljunkovitom terenu gde je voda opala dobar metar pa je na suvom ostala ona zelenkasta alga.Pokupio mi je beli kanap tu boju alge i nema šanse da je skinem.Držao sam kanap više od sat vremena u mlakom rastvoru deterdženta i vode,ali jok.Vrlo malo je izbledelo_Opako me nervira,dva puta sam prao i ništa.Neko rešenje?!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako ne mislim pecati vise od mesec dana krpicom koju dobijem uz kanap prebrišempica kanap. Ta krpica je natopljena nekim silikonskim ulje (bar ja tako mislim). Na kraju sezone operem kanap isto kao i zvezdan. Sada imam neku bocicu silikonskog ulja baš za zaštitu struna od TMC-a. Kada kapljucu razmašeš između dva prsta stvori se jedan jako fini film. To kada se osuši, taj film, na kanapu napravi idealnu zaštitu od pucanja ili doslovno obnovi stari kanap i ceo postane gladak kao nov. Odlicna stvarcica. Na kraju sezone cu da premazem svoje Rio Gold strune sa tim sredstvom. Neke starije strune cu vec za koji dan samo da si uzmem vremena za to. Isprobao sam to samo na jednom delu jedne stare DT 5 strune koju imam vec par godina.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
Juče sam mušičario na šljunkovitom terenu gde je voda opala dobar metar pa je na suvom ostala ona zelenkasta alga.Pokupio mi je beli kanap tu boju alge i nema šanse da je skinem.Držao sam kanap više od sat vremena u mlakom rastvoru deterdženta i vode,ali jok.Vrlo malo je izbledelo.Opako me nervira,dva puta sam prao i ništa.Neko rešenje?!

Opusti se :) Teško da ćeš uspeti da skineš to zelenilo, verovatno je plastika upila, kao što upija i prljavštinu, pa potamni tokom upotrebe.

Vrh Dno