Odrzavanje konca

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
nespetro je napisao(la):
                        Znam na sta mislis, drugo je kad je kanap mokar od vode, a drugo kad je namascen sredstvom. Al aj da kazem da ce dalje leteti kad je namascen nego suv ko barut.

Samo: suv ili namascen? nema veze sa pecanjem , nego sa daljinom bacanja tj bolje ide kroz sprovodnike, ako kazes namascen - zasto?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
                        Mora ga ja i Djole iskompliciramo... :D  :tbumb:   

Koristim LOON outdoor line cleaner. Odlican je. ne samo da cisti kanap, vec se dobro drzi prilikom i posle poliranja. Mazanjem kanapa smanjujem otpor koji on ima prolazeci kror sprovodnike sto daje duzi izbacaj.Dakle bolje ce klizati.

E sad ovo je moje misljenje, bez da ulazim u to da se loop nece razmotati zbog premalog otpora kanapa ili uspostavljanja ravnoteze izmedju otpora koji imaju predvez sa musicom i otpora koji ima kanap dok prolazi kroz sprovodnike. To je bitno za ribolov a ne i za distance casting. 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da li ste krpili strunu?
Imam ogrebotinu za koju se nadam da će se produbiti i vjerovatno doći do pucanja konca na tom djelu.
Da li postoji način da se zakrpi?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Imam takav a kako će se ponašati struna onda to je novo pitanje? Ovo mi je prvo palo na pamet al' ajde da pitam kakva su iskustva.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ne znam kolika je pukotina, ali mislim da posle tretmana termobužirom nećeš da primetiš neku razliku. Pretpostavljam naravno da ti je jezgro konca čitavo.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Aquasure, lepak je odlican za takve stvari. Posle susenja je savitljiv, dobro drzi, ne menja boju, i dobijas otprilike nesto ko novi koating. Ja ga koristim isto i kad pravim omcice na running line za Shooting Head-ove. Skinem originalni koating a predjem dakron sa Aquasure, da bi dobio sitniju omcicu.
Probaj, drzace sigurno, samo dobro operi i osusi deo kanapa koji ces preci.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Kako mislis termobuzirom? Samo da zagreje kanap pa da ga skine ili da na neki nacin termobuzir ostane na kanapu?

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Obavezno skidanje bužira, on služi da se omotač razgreje a da se pritom ne zapali i da se istovremeno skupi i kompresuje ga. E sad, pade mi na pamet jedan problem koji može da nastane u ovom slučaju a to je da prečnik bužira posle zagrevanja (kad se skupi) bude veći od prečnika konca, u tom slučaju nisam siguran da će rezultat biti zadovoljavajući.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
I midlim da bi bio problrm skidanja termo bužira posle skupljanja on se prosto priljepi za površinu.Tako da nema lufta za skidanje ni malo.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ne znam kakav bužir imaš, ovaj moj se skida bez problema, sve petlje pravim s njim. Samo malo zasečeš i svučeš.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Tog djela se i plašim,samo da zasječem,to je pretpostavljam kod tebe neki drugi bužir (silikonski).Uglavnom shvatio sam poentu i pokušaću danas da sredim strunu.Prvo pranje pa sve ostalo.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ne, ne, nikako silikonski, mislim da se on ne skuplja kod zagrevanja. Običan termobužir, samo gledaj da zagrevaš sredinu a krajeve ne, tako da kad završiš, kraj bužira je i dalje istog prečnika kao i pre zagrevanja, zasečeš ga makazama i posle samo svučeš.

Vrh Dno