Oholi's flytying corner

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Odlična imitacija, liči puno više nego neke druge imitacije kamenjarki koje imam i verujem da je zbog gumenih nogu primamljivija pastrmci, obavezno ću je dodati u arsenal. Dobra je fora sa presovanjem olova.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Hvala druze. Presovanje je sminka.... Ne opterecuj se. Voda nimfe tumba, tako da sira ili uza strana nije bitno.... Pogodi velicinu, dubinu gde riba jede i redje boju manje vise..... To je to. U opisu videa sam malo objasnio oko prezentacije

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
https://youtu.be/MoFILDXsVTI

Ko nije nek proba kad krenu da lete one najvece kamenjarke... Milina kad je pajka opali....

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Lepa muva, dopadljiva velika sočna čupava, odlična imitacija kamenjarke. Reci mi pošto ja imam problema sa sedževima na većim udicama da ih održim na vodi kada je deblje nadabirano telo čak iako je super fine dubbing natapa se zbog debljine i čim popije vodu povuče je dole i to je to, stavljao sam i više cdc ništa ne pomaže. Nemam plivalo za cdc samo Loon klasičan pa ništa nisam mazao. Koja je fora? Evo konkretnog primera kedisa koji se davi...šta tu ne valja?
c3c6cca56b514954bcb8f134f791b5b0.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Prvo hvala za pohvale,  kod ove kamenjarke, krila su iz dva snopa, poenta je u vazduhu izmedju dva snopa koji joj pomaze da pliva.

Resenja za tvoju mivu su razna.... Dodaj floatant u telo....
Vezi krila da zauzimaju vecu povrsinu... Gledano odozgo, badrljice trreba da se razilaze da prave slovo v
Dodaj petla preko tela i za nogice....
Dodaj par niti propilena izmedju i oko cdc-a
Produzi tipet...poenta je da muva neznije padne na povrsinu i ne probije film...

Ja za telo koristim ostriju dlaku i malo sinetike, rascesljam levo i desno da povecam i povrsinu tela kojom telo legne na vodu....

To je to sto mi pada na pamet.... Nadam se da ce pomoci

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Tvrdo sam je dabirao i nisam češljao da je raširim možda je i tu problem. Hvala.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Moze biti da je cdc los... Odmascen i loseg kvaliteta.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Ne verujem, wapsi cdc super select je u pitanju. Kada sam pravio telo od biotsa i koristio kineski cdc kvaliteta Š nije bilo problema a ovaj je dosta bolji na izgled. Zajebem negde sa dabiranjem, pokušaću da ne stežem dabing na konac da telo bude debelo a da ga ipak nema puno količinski i da rasčešljam.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Davno se nisam mešao... :D

Kao prvo ODLIČAN caddis!!!

Kao drugo - klasičan "drinski" CDC caddis tj. namenjen pre svega za "masne" tj. mirne vode!!! Na Drini će plivati baš kako treba!!!

Kao treće - ako ga želiš koristiti i na brzacima, manjim i nemirnijim vodama dodaj elka odozgo, pojačaj učestalost raspucavanja i mazanja inače će se često daviti što si i sam ukapirao :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mito, aj sad lepo objasni coveku sta mislis pod tim tamam ce plivati kako treba na drini....
Jer je odlicna opaska.... Treba i o tome da se vodi racuna

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
https://youtu.be/VZlBrO266yk

Laksa a meni efikasnija verzija princa

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Interesantna izvedba, lepršavo izgleda, sigurno je u vodi lep rad i kao sto si rekao vrlo laka, vredi imati u kutiji. Muve koje se dugo vezuju ja smatram modnim mušicama namenjene mušičarima a za konkretan ribolov mušice treba da su jednostavne.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Uglavnom vezujem lagane.... Ima par malo zahtevnijih.... Ali ne i komplikovanih. Jedino steimeri sto se dugo vezuju...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
https://youtu.be/GFHOVkmSuWY

Strimer i nimfa... Zavisi kako se prezentuje....

Vrh Dno