Nisam nikad od jednog isperka radio.... Al radim sa tri, i super se ponasaju u vodisilvio je napisao(la):Na ovakvu nimfu -strimera samo od jednog marabu crnog pera i sa srebrenim tungstenom sam imao na Plivi lipljena oko 45-50cm što je za mene bilo veliko iznenađenje![]()
Sve koje mozes da ciljano lovis na muve... Pod uslovom da nimfi ima u datoj vodi... A ima uvek manje viseivke037 je napisao(la):Koje ribe se hrane nimfom vilinog konica kod nas?
Kod nas sam vilinog konica vidjao samo na ciprinidnim vodamaoholi je napisao(la):Sve koje mozes da ciljano lovis na muve... Pod uslovom da nimfi ima u datoj vodi... A ima uvek manje vise
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Uglavnom da.... Ima na salmonidnim po mirnim delovima reke. Na zeti koja je bas spora ih ima bas dosta.ivke037 je napisao(la):Kod nas sam vilinog konica vidjao samo na ciprinidnim vodama
Gledao sam kako ubija.... Bas je zver [emoji3]vrana je napisao(la):Mislim sve koje su dovoljno veće da joj ne budu plen jer je nimfa vilinog konjica jedan od najproždrljivijih oblika života. Hrani se čak i sitnom ribom.
Ne razumem Tommy sta mislis pod tim nije nimfa vec odrasla jedinka?tommylee je napisao(la):Nije nimfa već odrasla jedinka,naime gledao sam na Gradcu kako pastrmke iskaču za njima.Bukvalno ih pokušavaju uloviti u vazduhu.Vilin konjic ili devica je rasprostaranjena na svim vodama koje ja znam!Na Zvorničkom jezeru sam ih našao na jedno mjestu (nimfu) u ogromnoj količini.Prvo što mi je palo na pamet da li mogu da na njih da pecam![]()