Oholi's flytying corner

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Uvek sam  voleo  male udice i pre FF-a a, pravo uživanje mi je raditi  na 20-ci i jako su mi lepe sve sitne mušice koje vidim jer uživam u njima.
Samo, imao sam spadanja ozbiljnih riba bez obzira na sav uloženi trud pri privlačenju ulova tako da sam zapostavio 20-ice pa 16 mi je ok.

Hvala za informacije o gripu !!  :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ove godine početkom januara na Ribniku sam bio sa svoja 2 frenda i napravio 3 muhe na 24 nešto kao posljednji prizor...elem svakome po jedna i da vidimo za 20min pola sata koliko smo lovili ulovio sam jedno 10tak lipljena od 25 do 40cm dok moji prijatelji nisu niti jednog usprkos bezbrojnim napadima na muhu... udice su bila dosta mekane te bi se na većim lipljenima uz forsiranje otvarale a na kontrama agresivnim nisu kačile ribu (govorim za njih dvojicu) nisam neki pro ribar da se razumijemo ali sa malim suhim muhama stvarno treba osjećaj i paznja ako želimo zakaćiti pravilno i izvaditi veću ribu.
Oholi dobar emerger malog crnog cadisa po meni! Valja to i za pošetak sezone sami kad se roje mikro cadisi iz onih glatkih malih kucica nalik na tamno smeđe-crne cjevčice...znao sam na pošetku sezone uloviti pastrvu u kojoj su isključivo ovakve mikro kućice :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mafke Fly je napisao(la):
  Uvek sam  voleo  male udice i pre FF-a a, pravo uživanje mi je raditi  na 20-ci i jako su mi lepe sve sitne mušice koje vidim jer uživam u njima.
Samo, imao sam spadanja ozbiljnih riba bez obzira na sav uloženi trud pri privlačenju ulova tako da sam zapostavio 20-ice pa 16 mi je ok.

Hvala za informacije o gripu !!  :tbumb:
Ja sam ih mrzeo u pocetku... Ali nije mi trebalo dugo da skapiram da su kecevi iz rukava.... Obozavam da vezujem na njima... A riba mi ne spada nista vise nego sa vecih ako uspem da zadrzim ribu prvih par sekundi... Sve sporije, mekanije i uglavnom bude ok

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Umetnost je loviti na mini mušice sa mini tipetima i laganom priborom, tome težim pa sad dokle doguram. Na #20 koji mi je baš bio jedno vreme jedino aktuelan jer ništa veće nije htela sam fino lovio ali je problem bio kada treba da se spakuje u meredov i tada sam je najviše gubio ali to delom pripisujem premekom vrhu štapa jer dok sam ribu držao nategnutu sredinom štap sve je ok ali kada dođe blizu mene i treba da se spakuje u mrežu vrh je ne nategne tako dobro, ona se glavom baci levo desno i ćao. Od ove sezone to više neće biti problem :)
Odlična muva Oholi treba je obavezno imati u kolekciji.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Tmc, moguce da gubis kontinuitet pokreta, sistem olabavis malko.... Ali moguce i da zbog krace distance imas u stvari krucu vezu pa procepis usta ribi.
Pokusaj da tokom borbe budes nizvodno od ribe i da je tako "na brzaka" smestis u meredov

Ps: hvala na komplimentu [emoji3]

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Vrh je toliko mek da štap sam od sebe bow&arrow zabacaj ne može izvesti nego moram da pridodam minicast iz zgloba. Taj mek vrh je milina za suve, extra puni na kraće distance za sve mušice ali eto ta spadanja malih muva su minus i siguran sam da izgubim tenziju pre nego li da se poveća i otkinem joj usnu. Jeste najbolje navesti ribu u meredov nizvodno ali je leti Resava mini i maltene stajaća pa to otpada.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Jebi ga.... Ne znam... Moguce svakako... Malo prakse oko stapa i to je to

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
koliko ja znam mek stap čuva i tipet i ribu... samo treba strpljenja pri vadjenju i to je to :yeswink:

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Jeste upravo tako glindžav vrh čuva tipet ali to ode u kontra balans u situaciji kada se riba pakuje u meredov jer se izgubi snaga kojom se deluje na nju zbog blizine i otuda spadanje na malim udicama jer joj je lakše da je izbaci kada glavom zavesla pošto vrh ne deluje nikakvom težinom na nju. Ima testova na YouTube gde se lepo vidi kojom težinom se opterećuje struna pod kojim uslovima a glindzav vrh sam po sebi nista ne vuče ribu iako je savijen jer je preslab. Naravno da profi majstoru ni to neće biti problem ja na žalost u tim trenutcima izgubim pribranost i otuda imam spadanja na malim udicama tipa #20. A sto je riba veća to se recipročno još više izgubim :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Danas sam se igrao sa pletenjem svile i zice oko fazana.... Zanimljiv efekat.

8973a39c79964d360bb9d7336b4bcc77.jpg

18e37650fb862ebdf56611b428cbd621.jpg

e1a3bafe55a03e4099d6dda86b43c1b7.jpg

2cf8adc4ce46300576ef4320357060c1.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Hvala... Treba mi jos prakse u prstima... Ovo su bukvalno prve

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nimfa fazana sa upletenom žutom svilom i bakarnom žicom je extra i odlično radi na veličinama od 10 do 14 ...samo me pletivo smara... :blush:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nisam probao al ne znaci da necu... Samo mi se licno ne dopada trajnost svile

Vrh Dno