OKRETANJE SEBI

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da ne bih mnogo gnjavio,pošto sam već napisao nešto o tome,velika mi je želja da se neka ekipa koja pravi emisije sa ribolovnim sadržajem,ili planira da uradi tako nešto,okrene pravom stanju stvari kod nas.Shvatam da je finansijski najisplativije snimiti emisiju u ribolovnom Eldoradu,sa buljukom ribe,netaknutom prirodom,i ostalim,za nas,nepojmljivim stvarima.Međutim,takve stvari kod mene,možda kod još nekoga,izazivaju hladnu ravnodušnost zbog činjenice da je sve to jako udaljeno od nas,taman toliko koliko se o tome piše jedino po pisanim medijima.Nijedna emisija nije urađena sa tematikom  o katastrofalnom stanju na Srpskim vodama.Neka se realizuje jedan serijal emisija,ko ima smelosti da se upusti uopšte u takav projekat,sa tematikom krivolova,katastrofalnog gazdovanja vodama,bogatstvom ribljeg fonda,odnosno oskudicom.Emisija u kojoj ekipa izlazi na vodu,Dunav,Drinu,Savu,Nišavu,ne uhvati ni jednu ribu,snimi šporet,poluraspalu svinju,školjku automobila,krivolovca...
To bi bio eksperimentalni,visokorizični pokus po autore emisije,čak put ka njihovoj potpunoj socijalnoj degradaciji,stavljanje na stub srama...
Ima li kod nas još takvih ljudi?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane dok god je takvih kao ti (da ne kažem ja i slični ) zaživjeti će i vode a možda i neko drugi pokuša da nas kopira pa možda, kažem možda za nekih 150-200 godina uspijemo ovu našu balkansku kulturu, namjerno ne kažem nekulturu, jer kakva je takva je i ima i dobrih strana, dakle možda je uspijemo podići na viši nivo i stvorimo si raj na zemlji. Dakako da bi mediji - koje spominješ morali pisati , snimati i podsjećati nas stalno kako je sada i kako bi moglo biti, ali i oni spadaju na svoj način u tu kulturu i oni se moraju izdići vremenom iznad toga i objavljivati ne samo ono čemu je narod trenutno okrenut nego i ovoj našoj tamnoj strani.
Bez te spoznaje o nama samima neće biti napredka niti raja na zemlji još dugo dugo .

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jasno,jasno,ali kad vidiš da su druge kulture sebi barem malo približile takav "rajski" život,i ni ne pokušaš da primeniš,ili opomeneš,onda si saučesnik u održavanju mrtvog mora,bio svestan toga ili ne.Naravno,ovde ne mislim na nas kao takve,nego na ljude koji ipak imaju više mogućnosti da neke stvari promene.

Vrh Dno