Oliver Edwards Essential Skills osnovni paket

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Prvo i osnovno, svaki post koji sadrži link ka pirateriji ili javno je spominje biće obrisan, odma i bezupozorenja. Svi mi smo na manje više neleganal način došli do ovog mušičarskog štiva, ali to nam ne daje za pravo da javno spominjemo to :whistle:. Nisam licemer, već neću da me boli glava, postoje privatne poruke, pa tu možete da razmenjujete ili da razemenjujemo, i sebe da ubacim u kombinaciju, u suprotnom tj. javno može da bude problema, ja ih nežemim a verujem ni Vi.
A sada ono lepo sam DVD,. Diskutujemo normalno o samom DVDu, poreklo je nebitno. Osnovni paket Essential Skills ima tri DVDa.
1. Czech Nymphing
  Upstream Nymphing &
  North Country Spiders
2. Search and Sight Fishing
  The Deep Diving Shrimp
  Chalk Stream Entomology
3. Fishing Dry Fly on a Chalk Stream
    Mayfly Time on a Chalk Stream
Oliver Edwards se prosavio prevashodno kao vrhunski flytyer, što zaista i jeste. Iako na DVDima on ima i delove gde govori o taktikama ribolova, oni me jednostavno nisu oduševili. Dobri su, postoji par caka, ali daeko od raspamećivanja. Ali flytying, jaooooo ekstaza, milina, trans....
Svaka muva koju je vezao, je maleno remek delo. lakoća vezivanja, nove fore, govoriću o njima ovih dana,...lepota!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro je učiti od Olivera Edwardsa. On u svojim filmovima ne prikazuje ništa suvišno. Sve objašnjava na pravilan ribarski način, a muve koje pravi i koristi su prvenstveno funkcionalne i relativno jednostavne. Na njima nema ničeg suvišnog, a ako ponegde napravi oči ili neki detalj, koji bi mogao biti suvišan, naglašava da je to neobavezno.
Pored toga, njegova filozofija i pristup rekama osrednje veličine, je savršen. On kritikuje novopečene kolege koje se takmiče u nepotrebnom i nepoželjnom zabacivanju u dalj i negde ne preporučuje nijedan deo opreme koji nije neophodan. Naravno da sam viđao mnogo bolje mušičare od njega, ali nove tehnike izrade muva i par praktičnih ribarskih fazona, prihvatam sa dobrodošlicom.
Preporučujem svim mušičarima da pažljivo odgledaju sve filmove Olivera Edwardsa i njegove tehnike i imitacije primene na našim rekama. To su pravi časovi mušičarenja i ako učite iz njih i par snimaka Doug Swishera, koji su takođe lako dostupni na "tržištu", neće vam trebati nikakvi učitelji i instruktori mušičarenja.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Gledao sam malo Doug SWisher-a i Oliver Edwards-a. Obojica su na svoj nacin fascinantni. Edvards lakocom i jednostavnoscu izrade, a isto tako i prikazivanja izrade muva. Kod nacina prezentacije kod Swisher-a moram priznati da su mi neke tehnike zabacaja delovale malo nejasno, ali tome je verovatno uzrok pre moje malo poznavanje, nego njegovo nejasno objasnjavanje kako treba uraditi pojedine tipove cast-ova. Kad bih mogao samo da namontiram neki video-beam na prelivu na Gradcu pa da vezbam stoput ispocetka! :-\

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
On je Klod Mone u pravljenju muva.Pravi impresionista.Licno sam odusevljen takvim pogledom na vezivanje.
Realizam mi nije bas drag.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobio sam potpis od čuvenog Olivera Edwardsa. Gospodin, koji mi je poklonio originalni disk, je veliki ljubitelj mušičarenja klena, i dok je dobijao autogram, pomenuo je Edwardsu popularnost te ribe na Balkanu. Mr. Edwards je potvrdio da je klen izuzetna mušičarska riba i da ga i on sa zadovoljstvom povremeno lovi u vodama Južne Engleske.
Jedan potpisani disk dobio je i Dr. Lucky. Verujem da je i on ponosan na to.

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Dali su ovi Oliverovi dvd prevedeni na nas jezik

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nazalost nisu Drina i sumnjam da bi mu odgovaralo trziste.
Mix nisi se pohvalio ovim! Zavidim ti na tom originalu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
lazza je napisao(la):
Nazalost nisu Drina i sumnjam da bi mu odgovaralo trziste.
Mix nisi se pohvalio ovim! Zavidim ti na tom originalu.

Mogao bih da ga prevedem, ali bih onda morao da startujem O. Edw. da mi to odobri. On nije mogao da poveruje da  je popularan u Srbiji. Možda je to zbog toga što ovde nije prodao ni jedan disk. Ne zna da se ovde vrlo rado kradu autorska prava i autorstvo, pa mi i nemamo običaj da to plaćamo.  :doh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ej mani se dovodjenanja,nego daj ako moze da se nekako dogovorimo da sredimo da mi das da to pogledam ako nije ilegalno??mmmmmm

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Olivera,OKi je nas dugogodisnji prijatelj  8) 8) 8) 8) 8)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
odgledao sm edwardsa i veoma je poucan,pogotovu sto se tyinga tice,tako da se tu slazem sa lakijem, mada,meni kao pocetniku, je otvorio oci za neke stvari. odlicni filmici

jedino o spider muvama nemam filmic

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Gospodin je licno odgovoran sto ja vec danima molim cala da mi vrati pribor i materijal za motanje. Od kada je odgledao neke izrade ovog cuvenog autora, covek je potpuno poludeo. Danas mi majka spomenu da je hteo da sisa kuce (mada nisam primetio da Oliver sisa pse na filmu), a kada pogledam u kutije sa materijalom nakon njegovog koriscenja, pomislim da nisu moje  :doh:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Cekajte ljudi pa ja sad bas "nabavljam" Esentials paterns 1 i 2 i lov strimerima od Olivera Edwardsa, tako da ima od njega jos sta 8)

Vrh Dno