omiljena knjiga iz detinjstva

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo još jedne teme gde možemo videti koliko imamo toga zajedničko od malena.

Moja omiljena knjiga iz detinjstva, koju sam više puta pročitao što zbog gušta što za lektiru, je knjiga "Starac i more" koju je napisao Ernest Hemingway. Trenutke borbe sa ogomnom sabljarkom sam dubko proživljavao kao čitatelj. Postao sam jedno sa tim dedicom, celu priču sam živeo u trenucima čitanja, čak i nakon toga sam znao promišljati o svim događajima. Zamišljao sam sebe u tom čamcu....u celoj priči :D :hammer: ... eh dečija jednostavnost :D :). Gledao sam i film, više puta, Eh kada se setim onih morskih pasa što su mu iskidali privezanu sabljarku za čamac, kako sam se ljutio  :D ...sve sam navijao da deda potamani te morske nemani :hammer:.  Druga knjiga koju sam jako voleo da čitam je "Robinzom Kruso" od Danijel Defo-a ali definitivno je to da je knjiga "Starac i more" moja omiljena knjiga iz detinjstva.

q_9743.jpg

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ja sam je pričao klincima umesto bajki pred spavanje  :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Izgleda da je "Starac i more" svim ribarima omiljena knjiga iz detinjstva. Meni je otac čitao milion puta pred spavanje. Čini mi se da se nikad nisam uspavao pre kraja.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
To je to momci to je to. Nema bolje knjige, ne samo iz detinjstva. Kad god sam bio u govnima obavezo bi čitao tu knjigu i uvek sam dobija neku snagu. Nemam niakakv komentar bolji da dam za tu knjgu, sem remek delo, a malo je to drugovi malo!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Henrik Sjenkijevic "Kroz pustinju i prasumu" i "Ognjem i macem". Jedva sam presao na druge knjige. "Starac i more" sam procitao mnogo kasnije, bez daha, ali ne bas kao dete.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Tajanstveno ostrvo - Zil Vern. Citao sam je osam puta tako da nisam imao vremena za ostale knjige (one su dosle tek kao obavezna lektira a to onda nije isto kao citanje iz zadovoljstva).

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Winetoo - Karl May ,čovek koji nije video wild west a tako je dobro pisao o njemu , moraću i ja da počnem da pišem o tarpunima možda u meni čuči neki FF Karl May :hammer: :hammer: :hammer:

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
To mi je prva knjiga a ovu drugu uvek držim pri ruci, u slučaju da mi se život učini teškim :yeswink:

Prilozi

• book.jpg
    book.jpg
    48,4 KB · Pregleda: 214

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
tarponjump.jpg

tarponi  :drool: :drool: :drool:  bonefishi  :drool: ... počni da pišeš  ;) :)
Bonefish-large.gif

ja imam u račnualniku film "starac i more", baš sam ga pre neki dan nabavio  :D

Vrh Dno