Omiljena vrsta? Zato?

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Simpson wrote bla,bla, vrtici, osn skole, jaslice?
Zar nije bila tema riba koju volim (a pliva u vodi),
Doci ces na ove terene i verovatno zaboraviti revire i osetiti duh pravog wild flyfishinga. Dragi S ne reci nikome ali klen je zakon

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kuzma wrote:

Doci ces na ove terene i verovatno zaboraviti revire i osetiti duh pravog wild flyfishinga.

Jel to onog flyfishinga kada ti prolaze wild pampers pelene, ili kada ti oko nogu plivajuu wild ulosci sa krilcima, a wild klenovi od 100-200g skacu na wild drvene muve?
Stvarno da covek zaboravi sve revire :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sve zavisi kakav je taj čovek. Ako poznaje reke Srbije, on zna da plastične flaše i pampers podjednako nose i pastrmske i klenovske reke. Važno je da je bilo koje selo pored te reke. Odmah su tu i takvi dragulji.
Iskusni mušičar je, držeći se teme, objasnio koja mu je i zbog čega, omiljena riba. Znam zašto su se odmah pobunila dva mušičara koja blage veze (ali blage!) nemaju sa mušičarenjem te vrste ribe. Znam, ali neću o tome u ovoj temi.
Ovde treba objasniti zašto vam je neka vrsta ribe omiljena. Kuzma je to odlično uradio. I ja sam to dobro uradio. Nije bilo potrebno komentarisati tuđi ukus. Simpson i Šumadinac nam nisu objasnili zašto im je neka riba omiljena. Njih nešto drugo muči.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixe dragi pazi 100% sam siguran da sam prvog klena uhvatio dok si ti jos piskio u gace :hammer:

Ovo sto se ja zajebavam na temu prljavih reka je neki moj revolt da se ucini nesto bolje. Ako nisi shvatio zajebanciju u mojim recima i ako ne kapiras da cu svaki put da se zajebavam na tu temu, to nije moj vec tvoj problem. Plus sto nigde nisam video Kuzmino objasnjenje zbog cega mu je klen omiljena vrsta. Ako je objasnjenje "klen je zakon" onda je i moje objasnjenje "dvoje su se tako smuvali", sasvim na mestu.

I uopste ne osecam potrebu da pricam koje su moje omiljene vrste, o tim vrstama ste citali i drkali bezbroj puta, mnogi su filmovi na tu temu snimljeni...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zajebanciju ostavimo za mesta predviđena za to. Ako bi se zajebavali na svakoj temi, ovaj sajt bi bio lišen bilo kakve zanimljivosti. Zajebancija i samo zajebancija, je veoma dosadna i beskorisna. Ali Simpson je možda u pravu da treba malo bolje pojasniti zašto nam je neka riba omiljena. On to nije uradio, ali očekuje od ostalih. Ipak, Kuzma je i to uradio. Objasnio je.
Simpsone, pobratime slatki, objasni nam molim te koja je tvoja omiljena vrsta i zašto je tako. Možeš li ti to?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mogu kako da ne, evo!

Lipljen je zakon! Pastrmka je zakon!

Eto objasnio sam ti na isti nacin kao i Kuzma nama :hammer:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Lipljen, razlog sto pecajuci lipljena ne gledam usrane pelene, kondome, skoljke od fica, crknute svinje, a iznad svega opranu ambalazu od pesticida, herbicida, polu prazne dzakove vestackog djubriva koje vise nije za upotrebu, pa se topi u priobalju i prihranjuje reku - nema sta SRPSKI BREND! Pastrmske vode na kojima ja pecam su toliko bistre i ciste da vrlo cest opijem vodu iz njih. Klena ne volim sto se najcesce nalazi na mestima gde se kanalizacije ulivaju u reku, u zavircima u koje ne mozes da zabacis od plasticnih flasa i ako zabacis muva se vrlo brzo raspadne od raznih ulja...sve u svemu bljak! Ostale vrste mi nisu dostupne.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Zaboravio sam da napomenem da je klen zaista zanimljiva riba za pecanje, izazovna jer samo majstor moze da prevari one krupne, ali ga ne volim zbog gore navedenih razloga!

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
da ne pisem isto, za sumahera mogu samo da kazem da ima i moj potpis po svim tackama izlaganja

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Negde sam vec rekao da nemam omiljenu i posteno nikad nisam ni razmisljao o tome dok se ovde nije pocelo pominjati (ali ajde ionako niko nista ne pise :hammer: )
Kada pecam na:
-Moravi omiljen mi je klen (mada bih voleo da zakucam krupnog skobalja )...
-Drini - lipljen
-vlasinskim potocima - pastrmka...
-Vlasinskom jezeru - klen i jaz i grgec...
-Nisavi - klen (i uvek se nadam pastrmci) itd
Dakle sve zavisi gde pecam, a valjda je normalno da se malo "promesa".
p.s. Ovo nije diplomatski odgovor, ja jednostavno ne vezujem ff samo za ribu koju pecam, vec to dozivljavam malo kompleksnije, tako da -sto raznovrsnije meni je bolje. Znam ljude koji zive na Drini i obozavaju da love lipca , ali odu i na npr Djetinju da pecaju pastrmku i to je valjda normalno.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Zajebali ste se da klen zivi po raznim deponijama i nuklearnim otpadima. Nisava, reka u kojoj zivi Klen, puna je i pastrmke (i bez poribljavanja) i redovno se love vrlo krupni komadi-vise na varalice. Kako na Nisava tako i na pas i lip vodama moze se ubrati mirisna pvc flasa, kurton i sl. Nije nikakvo nadjebavanje vec cinjenica, sve reke mogu biti jos cistije.
Ako ce neko biti srecniji mogu omiljenu vrstu promeniti u bilo koju.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Jos uvek vode koje ja posecujem su extra ciste, ali normalono je da sve moze da se zagazi. Na Rzavu jednoj od najcistijih reka Srbije, sa koga se vodom napaja, Arilje, Pozega, Lucani, Cacak....takodje ima klena. Ali iz licnog iskustva dok nisam bio musicar, kao klinac u bermudicama, sa glistom i visnjom na udici hvatao sam najvece klenove na mestima gde se kanalizacija uliva u reku!

Fly

Newbie
Učlanjen(a)
15.01.2007.
Broj reagovanja
0
Momci, nemojte!
SVAKA riba je mušičarska riba!
Šta kažete na mrenu od 80 cm+ na 0,14 - ko je jači??
A što se tiče klena on nam je riba budučnosti, jer ne mari toliko za zagadženja naših voda.

Fly

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Cekajte bre ljudi zivimo u iluzijama, umesto da rekama vracamo stari sjaj, da povratimo cistocu i prirodni ambijent, suzbijemo deponije i potencijalne zagadjivace sve zarad sporta kojim se bavimo mi se mirimo sa trenutnim stanjem i prihvatamo ga kao prirodno. Zasto bre govorimo da je klen riba buducnosti. Nema riba buducnosti, rekama treba da vratimo zivot, e posle ko sta voli neka izvoli. Glupost je da favorizujemo pojedine vrste, svaka je bitna na svoj nacin.

Vrh Dno