Evo i mog osvrta na Open Gradac 2011.
- Kao prvo da napomenem da je po mom mišljenju ovo bilo
najkvalitetnije takmičenje ikad održano na ovim prostorima. Pre svega staza je bila odlično uređena, mesta čista i raskrčena, ribe je bilo u celim sektorima tako da su uslovi bili prilično ravnopravni za sve učesnike. Svaki takmičar je lovio na po 4 mesta po pola sata u svakom sektoru.
- Nagrade su bile lepe i vredne!!!
- Takmičari su bili sasvim
ozbiljni i bogami
vrlo jaki - Ekipa iz naše reprezentacije, Sabahudin koji je BiH reprezentativac, odlična ekipa iz Valjeva, sva trojica pobednika sa prethodnog Memorijalnog takmičenja...
Vrlo ozbiljne sudije merači riba, kontrolisale su se i kontra kuke na udicama...
Reč dve i o pojedincima pa se makar i naljutili na mene

- Šampion je POP, ne možemo mu ništa

Mada ja ne odustajem i držim ga na nišanu i dalje

Peca maksimalno koncentrisano, sve tehnike (nimfa, suva, strimer,...) i
nemilosrdno.
- Srđa Savulov je moj divni skromni prijatelj koji peca na Gradcu više od decenije. Opušteno je došao da se zabavlja, dobio odlične pozicije i otpecao ih bez mane i straha. Kaže: "Ma Mito imao sam sreće!" A ja svima kažem da ipak nije samo sreća u pitanju!!! On je u ribolovu ceo život, predano i posvećeno pa mu se to naravno i vraća

- Dex je treći. Ne znate Dex-a? Zato on zna svaku pastrmku, svakog poskoka, svaku sunčanicu, svaki vrganj, svakog sokola i daždevnjaka u klisuri reke Gradac. Od njega sam pre 15 godina ja počinjao da učim kako se love gradačke lepotice. Inače kad sam njega pitao kako ide rekao je: "Slabo, ne radi riba, sve hvatam na silu! Da nije takmičenje ne bih ni pecao." Ako Vam nije jasno kako da prevarite neku pastrmku na Gradcu pitajte Dex-a. On je već tu istu sigurno prevario

- Pera je četvrti. Najkraći staž na Gradcu ali sigurno najveća minutaža na stazi u poslednje dve sezone!!! I to višestruko veća od svih ostalih. Takav pristup uvek daje rezultate. Iako je grobar - naučio je da peca
- A ja??? Peti

I nezadovoljan

Isti broj sektorskih poena, čak i riba kao Pera ali manje santimetara. Jbg i titulu izgubismo pa sad još i ovo

Pre podne sam se u sektoru borio sa maliganima u krvi, iskidah i muve i predveze. Izgubih silne ribe, neke od njih stvarno sasvim neshvatljivo... Mada sam pobedio okolne takmičare levo i desno od mene (Sabahudin i Boris-Bodži) izgubih šanse za postolje dok sam se otreznio i prišao k sebi.
Posle podne sam izvršio silan pritisak od starta

i
pobedio u sektoru ali se to ispostavilo kao nedovoljno...
Sve u svemu
sve pohvale EKo Društvu Gradac i velika žalost sa moje strane što je ovo
jedina reka i
jedina ekipa ljudi koji mogu ovako nešto organizovati. I oni su zaslužili da negde budu gosti...
Vidimo se dogodine, sve će Vas pobijem (pa makar i u rakiji ako ne mogu bez kontra kuke

)