Koky je napisao(la):pedjabg je napisao(la):![]()
![]()
Ja cu odmah da kesiram, cim registrujes OFS Zivo me zanima tekst statuta. Mada, da se ne zalecem nije lose da se napravi prOGRAM, PO UGLEDU na onaj pravi, sa puno lepih, praznih obecavajucih reci - pravi obesenjacki. A uspon na Vrelu nisam lud da propustim, pa to sa 12 m vertikalnog uspona objaviti na pravom mestu je direktan put do Nobelove nagrade (tj. stapina u guzici)
![]()
![]()
Jedino se pitam da li umesto omce (stetno je, "strukiras" lipljene) nije bolje koristiti grabuljasku camparu, ali bez kontrakuke, da budes fer prema ribi? (Uh, ovo bas jezivo crnohumorno zvuci! :'( :'( :'()
Malo manje ljubomore i licemerja u vasim recima, gospodo St.Igor i Pedjabg!
Pustite ljude iz MFS-a, pre svega Ivana Dragojlovica, da makar nesto urade. Trnoviti su to putevi u zemlji Srbiji. Nemojte da nastupate samo sa praznim kritizerstvom i samoreklamerstvom, uradite nesto ali stvarno. Da se vidi i oseti vase delo ... A ako ne mozete, ne znate i necete - makar ne odmazite![]()
"Politikin" "Magazin" od nedelje 09.09., "Glas za spas reke", str. 24 - 25.
Uzivajte u vidjenju i osecanju malog dela mog dela van profesije. Ako vas predrasude, a mozda i instrukcije ne ometaju u tome. Pored trnovitosti puteva Srbije koje pominjete, vec skro 20 godina se srecem i sa njihovom maglovitoscu, svi na raskrsnicam prodaju galone magle, neiscrpni su srpski izvori te kurentne robe, posebno u okolini Drine (takoreci Podrinju), cim se predje Kadinjaca i Debelo brdo.
MFS je imala puno vremena i dosta i pokazala. Bia je na dogovoru sa adminis(t)racijom koja je preporodila ribolovce (a i korisnike ribarskih podrucja) ukinuvsi jedinstvenu dozvolu u Srbiji juzno od Save i Dunava i dobila od njih podrsku. Pod hitno je demarsom zaustavila talas zagadjenja voda, posebno musicarskih u Srbiji, ali su efekti ispali slabiji jer su prioritet imale medjugalakticke struje na daljem kraju Andromede, verovatno, a i sezonske pripreme tankova za maglu su ih malo omele u aktivnostima.
Slobodno je opredeljenje hoce li neko svoj integritet (musicarski, pre svega) poveriti organizaciji kakva je MFS koja radi ovako kako vidimo. Dobar izgovor vrlo vredi, ali dobar rad bez potreba za izgovaranjem jos vise.
Dobro je da musicari veruju u tu organizaciju, ali u tome treba imati malo i mere, zar ne, jer preterivanje u svemu donosi stetu koja se cesto tesko moze sagledati izdaleka (setite se SLobe pocetkom devedesetih), a kad se desi, velika je i tesko se sanira.
Moj integritet oduvek je bio licni i ne trebaju mi bas nikakve organizacije da bih se samoreklamirao ili kritikovao. A da li cu hteti i umeti da pomognem, zavisi najvise od mene. Pomazem samo onima koji po mom misljenju to zavredjuju. I javno se suprostavljam onda kad mislim da se pravi velika steta javnom interesu svih ribolovca i ribljem fondu. Trgovacki i drugi slicni uski interesi nisu predmet mog angazmana.