Oznaka osnovnog konca

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Hogare,ja sam koristio  samo 6/0 i 8/0,sto oznacava debljinu. 8/0 je tanji i za manje imitacije.Odavno nisam ni imao original kalem u rukama,uglavnom sam narucivao od kolega vec namotan  konac na drvene kalemcice.
Ovo''2'' nisam ni video u zivotu.Bitan mi je dobar konac da mi odradjuje posao a za pojedinosti se nisam opterecivao.

Toliko od mene i izvini  na sturom objasjenju :blush:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Hogare,bilo koji da uzmes neces da pogresis...mada,naruci kod radeta u Pirotu,ja vec mesecima narucujem kod njega,roba mu je stvarno kvalitetna...
:hammer:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Iz dve niti je koje mozes da odmotas, ubacis dabing, pustis i sam se uvrti. Za dabing odlicna stvarcica. Pozdrav

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Aha a onda je Danvile 6/0 iz 0 niti i ne mozes da upredes dabing u njega? Ustvari posto je 0 niti onda taj konac i ne postoji :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Naravno da nije.. Simpsone ne zajebavaj nego objasni coveku  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sve vrsni vezaci a niko ne ume coveku da objasni sta znaci  npr 8/0 ili 3/0 :D

Nekada se debljina konca kod proizvodjaca oznacavala sa 000 ili 000000 ili 00000000 ili prevedeno koliko nula toliki broj pre/0. Znaci 000=3/0, 000000=6/0. Sto veci broj nula to konac finiji i tanji. Danas se kod proizvodjaca konac oznacava sa  "denier" i oznacava tezinu konca u gramima na 9000m. 70 denier je 70g na 9000m konca. Danville kao jedan od vodecih proizvodjaca konca za ft jedini koliko znam koristi ovu oznaku denier pa je njihov 70 denier nesto kao 6/0 kod ostalih.

Svaki konac za ft je sinteticki i navosten, iz vise niti je pa se svaki lakse ili teze raspreda i svaki moze da se dabira razdvajanjem niti. Samo sto su neki manje pogodni zbog cvrstog upredanja niti poput UNI konca. Ko ima dobar vid i osecaj ni sa UNI-jem nece imati problema. Konci iz drugih grana trikotaze imaju razne oznake a mogu biti jednonitni i visenitni kao i visenitni iz vise grupa gusto pletenih niti medjusobno upredenih mekse. Ali to i dalje nisu konci za FT vec obucarski, caraparski i slicno. Sto naravno ne znaci da ne mogu da se koriste i u FT, isto kao sto moze da se koristi stap od leske ili vrbe.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Aha a onda je Danvile 6/0 iz 0 niti i ne mozes da upredes dabing u njega? Ustvari posto je 0 niti onda taj konac i ne postoji :D

Onom ko je pitao je jednostavno objasnjeno kod Evil Fly konca sta znaci oznaka X pa kroz "2". E sad ako ti bas nije najasnije jos i da ti nacrtam.

Ja sam to licno uveo u svoj program i kazem svakom ko me pita zbog cega je to tako.

Sad mozes opet u krug do mile volje al ja sam svoje objasnjenje zavrsio.  :)  :bye: i u ovom topiku glumim na dalje X kroz "0" :)

Vrh Dno