Papučarski Rock and roll

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Postoje muve koje "slabo" love klena, postije one koje ga love "onako", pa idu one koje love "dobro", one koje napada "najčešće", postoje one koje su "van konkurencije" i postoje "čume". Da ne bude zabune i bambule su na pojedinim delovima reka čume.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
372
Sasina osa mi je ljeti izuzetna:

imgp0012uy.jpg

Tu je i zunzara,koja isto dobro prolazi:

p7310004.jpg

p7110030.jpg

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
,,čuma, stari naziv za ,kugu, zaraznu bolest,verovatno strelac koristi ovu rec kao personifikaciju za ,,zaraznu,,to jest veoma lovnu musicu. :D

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Pričam osebi (da ne dođe do polemike) ,klena lovim na policelonke u 95 % slučajeva(kad su u pitanju suve muve) lovim i na klasične pa i na bambulu koja kod mene  nema i neku minutažu jer mi je uvek lakše da od debljeg policelona vežem neku bubu u crnom koloritu -koju uz adekvatnu prezentaciju klen neće da odbije kao ni bambulu. E sad, nekome je lakše da odelje bambulu nego da petlja sa policelonom mada ima i dosta razlike u ponašanju klena od reke do reke pa negde bolje radi na neku muvu dok na drugoj ta ista muva nema neku prođu.Tako da dok se nešto ne isproba na nekoj vodi u adekvatnom periodu glupo je govoriti da li je nešto dobro ili nije.
PS. U letnjem periodu u 90 % slučajeva ću prvo policelonsku osu da vežem i neretko završiti pecanje sa njom.(nikad me nije izneverila na mestima gde ja pecam)

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Tomy uleteo dok sam kuckao po tastaturi, unazad 20-tak. godina pa i više kako vezujem policelonke nekako sam i emotivno vezan za osu,naime prve ose od policelona sam jedva uspevao da smestim na 8-icu sa 1x dužim vratom i bila je skoro veća od bilo kog bumbara u prirodnoj veličini...ali bilo je i klenova adekvatnih za tu veličinu... bila su to neka bolja vremena za ovaj naš sport...kad se setim i prvog izlaska na vodu bez interneta,knjiga,instruktora i nekog da te iole uputi u materiju a o priboru neću ni da pričam...a lovilo se...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
372
Mene privlači skakavac i probao sam ga X puta napraviti.Naravno na kraju ne liči ni na šta i mislim da ću i odustati.Sama muva je nepraktična i nema neku prolaznost,dok ove ose,zunzare,obadi i slične su izuzetne.
Na Gradcu sam jedne prilike na tvoju osu nagrdio pastrmku!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Tommy odlican napredak u pogledu ovih policelonki,ovu zadnju si rasturio...Sasa,sve sto vezes od policelona je ludilo... :tbumb: :tbumb:

Ovo su prve dve koje sam uradio u ovoj tehnici..

Pozdrav.
Marko.

policelonskebube.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
372
Prvo pa muško  :tbumb: Dobre Mare poznavajući tebe brzo ćeš ti nama izbaciti neku novinu.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Zanimljivo, zanimljivo ali mi se čini da su tela malo po visini veća nego što bi trebalo a po širini uska. Možda je slika tako ispala?

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Roje se ovih dana..

Prilozi

• buba.jpg
    buba.jpg
    144,9 KB · Pregleda: 488
  • bubačke.jpg
    bubačke.jpg
    99,9 KB · Pregleda: 362
  • bubamara.jpg
    bubamara.jpg
    102,1 KB · Pregleda: 373

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Strelac je napisao(la):
Zanimljivo, zanimljivo ali mi se čini da su tela malo po visini veća nego što bi trebalo a po širini uska. Možda je slika tako ispala?

Strelko,troslojna musica...:) ..,bez natezanja..prva dva sloja policelon od 3mm.Meni su ok,za uzi deo gledano odozgo si u pravu,mozda taj 3 sloj treba da bude siri pa da "zagrli",prva dva..,ali videcemo..Jos nisu presle broj 10 sa stege..,ima prostora za nadogradnju (po sirini :) .)

Sasa... :tbumb: :tbumb: ..Ova prva je bombonica (sve su),ali ova prva je glava boli..Svaka cast...

Vrh Dno