Papučarski Rock and roll

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Resio sam problem odpadanja nogica,ne pregrejavajuci ih prilikom peglanja i oblikovanja,a kad se malo pokvase omeksaju,pod uslovom da ce ne lakiraju kao sto sam ja napravio gresku (na  zadnjim slikama se vidi neprirodan sjaj ).

Nisam imao problema,klen halapljivo guta duboko ove bube. Mekse su noge od konca obucarskog i predjenog lepkom,pa sve cesce njih montiram
za gundelje npr. a i tanji konac za male tvrdokrilce na #12-#14 .

Marko,buba ti je odlicna,proverices. I ja sam nov u ovoj tehnici ''sklapanja''buba,Tasic Dragan me je pogurao savetima a non-stop eksperimentisem i bezgranicnih kombinacija ima sto se tice vitraz boja,flomastera,lakova itd. Posto napravih poduzu pauzu pravljenja buba,starije kreacije mi lepse izgledaju. Polako se vracam u formu,bice fotosa  :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Ja ove policelonske bube ne pravim nešto mnogo često ali ih mnogo često koristim, celog leta. Nije mi jasno kako radite nogice? Moje nikada nisu odpale a nisu se raznizale ni one koje mi je Sale dao.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Ja sam napravio kalup i lepljenu svilu provucem kroz taj mali ''razboj'',peglom prosirim odozgo  dodirom i tako stancam gotove nogice.

Oblikovanje radim zagrejanom iglom a za vecu seriju lemilicom. Treba malo  iskustva da se ne pregori lepkom,peglom  i iglom.

Verovatno je bespotrebno  svo ovo zezanje ,pomisli ce vecina,ali meni je preslo u naviku i ne pada mi tesko,a bubice mi se dopadaju .

Po bistroj vodi i malom vodostaju na recicama na kojim lovim,detalji na bubicama mi uticu na bolji ulov.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
MAFKE je napisao(la):
Verovatno je bespotrebno  svo ovo zezanje ,pomisli ce vecina,ali meni je preslo u naviku i ne pada mi tesko,a bubice mi se dopadaju .
sve sto coveku pricinjava zadovoljstvo nikako nije bespotrebno vec veoma potrebno

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Mafke sta je lepljena svila?

Prirodno svileno vlakno predjeno super lepkom,kada se osusi i ukruti,zgodno je za oblikovanje nogica .

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Da Tomy,moze i obucarski konac ,izdrzljiviji je ali lako ga pregori vrela igla. Ovo je sve Tasiceva skola!

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Poslednja fotka u ovoj godini !  :bye: !

Prilozi

• woow !.jpg
    woow !.jpg
    254 KB · Pregleda: 254

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
@SasaPi, muve su ti uvek da je to strava a iz godine u godinu jos bolje a na ovoj zelji mnogo hvala i istom merom i tebi tako zelim...i naravno svima ostalim kolegama!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288

Jedna od tri musice koja je zauzela 1. mesto na on line takmicenju..Namenjena klenu..

Udica: #10 duži vrat.

Telo: Policelon segmentovan – ofarban permanentnim markerom svetlo zelene fluo boje.
Ledja: Crni policelon (predjen crnim permanentnim markerom).Osnovni konac po sredini.
Rebra: Svetli maslinasti osnovni konac.
Noge: Lepljeni konac,tretiran super lepokom (peglom i vrelom iglom oblikovan).
Oči: Topljeni monofil (premazane crnim i crvenim permanentnim markerom).
Glava:Crna.
Antene: Veštačka dlaka,tretirana markerom i crnim lakom.

Pozdrav.
Marko.

buba1a.jpg

buba2a.jpg

buba3a.jpg

buba4a.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
meni je ovo smesno koliko je doobro.... :D :D :respect: :respect:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
kad dodjem u srbiju zovem te da ih testiram....

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Pored realisticnog izgleda,ove bube su nepotopive zahvaljujuci materijalu i neodoljive za klenove od ranog proleca do letnjih vecernjih izlazaka !

Marko bravo !!!

Vrh Dno