nespetro je napisao(la):Sebastianove vise vrede jer su na jednorucni![]()
Ja bih sve njegove menjao za ovu tvoju
nespetro je napisao(la):Sebastianove vise vrede jer su na jednorucni![]()
Mozda tema nije najadekvatnija ali bas si me pogodisebastian je napisao(la):hvala druze na komplimentu ali ne budi toliko skroman![]()
ulovi i na dh su itekako za poštovanje jer i to zahteva određenu spretnost i umeće. Nije to tek tako, fiju fiju i bum riba. Drugo su ribe ubačene pre par dana iz bazena koje još mesecima ima da kupe bilo šta što upadne u vodu, posebno glo bugovi koji ih podsečaju na briketeali kroz koju godinu i te bazenske ribe podivljaju i počnu da se ponašaju kako treba...ali ove moje pastrmke koje su od malena preživile u reci navikle samo na prirodnu hranu i narasle preko 50cm su druga priča :yeswink: To su vredni ulovi. One druge pre spomnute, one su ok za zabavu i lokalni turizam. Zato ja u zadnje vreme (zadnjih par godina) više volim loviti na nekomercijalnim delovima reka. Nekada se lovi slabo, nekada dobro ali to i jeste pravi ribolov. Na takvim vodama se stvarno učimo loviti.
Milanče je napisao(la):Ja bih sve njegove menjao za ovu tvojuNego mi se čini da je Sea Trout ???
Pa ova mesta i ne deluju tako ruzna?! Bas zdrave ribe! Kako si ih opisao..pomislio bih da pricas o stilhedu..gde iz nekih knjiga procitah o njihovim iskakanjima i begovima! Ja nazalost kalife sam lovio samo na Vrelu i nesto manjih primeraka na Ribniku,...jos ih nisam lovio negde gde su "podivljale"!sebastian je napisao(la):nema na čemu kolega....moja želja je da bi ovakve pastrmke mogle da se love na svim našim balkanskim vodama koje imaju potencijal za takve ribe.... ovo nije komercijalna voda i u nju nije uložen neki poseban trud da je postala ovakva več je sreča u nesreči ta da je taj deo te reke ružan, blatan, prljav, sve samo fabrike okolo, Idealno mesto za gubljenje živaca i uništavanje kompletne opreme![]()
ali tu zato žive prekrasne, jake i zdrave ribe. Voda je uvek ledena i ribe se nakon zamaranja brzo oporave i šmugnu nazad u vodu. Kada pastrmka od 60 ili više cm zašprinta po samoj površini, trese glavom kao sumanuta, vezano iskoči po 3-4 puta za redom, ili jednon i oko 1m u vis....živi rusvaj na vodi....to je ono pravo.
Ni ja ih ne vidimGogo je napisao(la):Seb nevide se fotke iz zadnjeg posta