Staniša, tvoj video je svojevrsna demistifikacija musicarenja. Jedan drugačiji pristup, koji očigledno daje rezultate. Ovo što ti radiš se ne razlikuje mnogo od euro-nymphinga. Onda se postavlja pitanje, gdje je granica prihvatljivosti, šta je musicarnje (Fly fishing), a šta nije.
Ova je tema uopšte sveprisutna na ff forumima online, ali sam nekako do sada uvijek bivao suzdržan, jednim razlogom što mislim da je drugima nebitno šta ja (ili bilo ko drugi ima za reći), a drugim što stvarno nemam namjeru ulaziti u rasprave koje nikud ne vode.
Medjutim, ovdje osjećam potrebu da stanem tebi u stranu, jer smatram da si bez razloga napadnut.
Koliko ja znam, na ovom forumu se i radije pričalo o čistom varalicarenju. Sada odjednom je problem što neko zabacuje nimfu na UL varalicarski pribor.
Fly fishing nije način života, grana filozofije ili nauka. To je tek jedna ribolovna metoda, ma kako neprihvatljivo zvučalo za neke.
Ribari (svih vrsta) su prvoshodno ljubitelji prirode i očuvanja okoliša. Stoga, mislim da bi svi zajedno trebali imati više respekta jedni prema drugima.
I evo na kraju, da ne idem previše u off topic...
Dvije ljepotice uhvacene na suhu muhu (floating WF line, kunem se

) od vikenda iza nas.
Živi bili!