Perje divlje patke

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobio sam dve ulovljene divlje patke - ženke. Šta valja od perja i za šta može da se iskoristi.
Za meso mi ne treba savet.
Hvala unapred.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
  Moj savet ti je da koze,oderes lepo usolis (nemoj da stedis so),mozes i malo pepela da stavis..i kada se osusi,lepo upakujes u zip kese.A mozes da koristis za mnogo toga,recimo sva ledjna pera mozes da koristis za impregnaciju,pa da ta krila koristis,za tulare,kamenjarke,skakavce..Mozes i bokove da koristis..a ako ti pretekne das prijatelju ili trampis za neki materijal koji ti treba..

A da,pogledaj da li ima cdc, kod repa je lojna zlezda. :bye:

Pozdrav.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala lepo. Videću za CDC, trebalo bi da ima - samo su stavljene u zamrzivač - nisu skidana pera.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Dobio sam dve ulovljene divlje patke - ženke. Šta valja od perja i za šta može da se iskoristi.
Za meso mi ne treba savet.
Hvala unapred.

Meso ti sad slabo vredi jer patke zderu uglavnom ribu, pa smrdi ubija :)

A od patki treba da imas 17-20 komada lojnog pera, po komadu naravno.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala ti Simpsone - nisam znao da smrdi. Znači - bacanje. CDC ću da uzmem.
Compshop - mogu tebi da dam patku pa radi sa njom šta hoćeš. :bleh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
mozete i meni patke da posaljete, meni nesmeta taj smrad, znam profi kuvara pa nemam problema sa mesom

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Kolega,skoro svo perje patki (mužjaka ili ženki) može da se upotrebi,samo zavisi koje imitacije-mušice želiš da vezuješ.Grudna pera su ekstra za armiranje i za izradu sedževa na francuski način (ubaciću sliku naknadno).
Moram da ispravim Bokija oko količine CDC pera (valjda neće da skoči odmah  :whistle: ),njih ima i do 150 komada po komadu patke,šotke,guske.Dužina CDC pera je od 10 do 80mm,zavisi od starosti odstreljene divljači.Konkretno,ja sva  pera iskorištavam,ali ih pri vađenju stavljam na novinu ili salvetu,da upiju deo loja koji imaju na sebi,da bi kasnije mogao da ih spakujem u kesice.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Sale, hvala ti - za sve ovo nisam znao.
Oholi, brate, zeza se Simpson - što bi lovci lovili patke ako ne zbog mesa - ima da se stavi u pac pa u mleko - ima da "smrdi" da bog sačuva. Jeste da divljač ima jači miris ali ima recepata mali milion. Najbolje taj miris ubija crno vino iz Rajačkih pimnica.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sale Župa je napisao(la):
Kolega,skoro svo perje patki (mužjaka ili ženki) može da se upotrebi,samo zavisi koje imitacije-mušice želiš da vezuješ.Grudna pera su ekstra za armiranje i za izradu sedževa na francuski način (ubaciću sliku naknadno).
Moram da ispravim Bokija oko količine CDC pera (valjda neće da skoči odmah  :whistle: ),njih ima i do 150 komada po komadu patke,šotke,guske.Dužina CDC pera je od 10 do 80mm,zavisi od starosti odstreljene divljači.Konkretno,ja sva  pera iskorištavam,ali ih pri vađenju stavljam na novinu ili salvetu,da upiju deo loja koji imaju na sebi,da bi kasnije mogao da ih spakujem u kesice.

Mora da skoci Simpson  :D

Sale nisam u zivotu video lojno pero divlje plovke od 8cm. Vidjao sam guscije ali ni to od divlje guske. Ubio sam gusku od 8.5kg ni jedno lojno pero nije bilo duze od 4cm.

Sto se broja pera tice na patki ih ima do 20 na muzijaku gluvare do 24kom. U ovo ne racunam one takozvane puffs kojih ima daleko vise a koji su daleko jeftiniji i neupotrebljiviji.
150 pera je otprilije 1.5g

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ljudi, manite raspravu, recite mi gde su tačno ta lojna pera. Znam otprilike da je negde na leđima blizu repa. Simpsone, kako da prepoznam koja su CDC, a koja su ta puffs.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Ljudi, manite raspravu, recite mi gde su tačno ta lojna pera. Znam otprilike da je negde na leđima blizu repa. Simpsone, kako da prepoznam koja su CDC, a koja su ta puffs.

Ma nije rasprava uopste. Lojna zlezda ti je kod repa na trtici, lako se napipa (izrazeno ispupcenje). Oko nje su lojna pera, neka su jako zamascena ali nemoj da te to brine. Videces i sam sta su zdrava lojna pera. Pufovi su sitna pera nepravilnog oblika i jako mekana

Prilozi

• puffs.jpg
    puffs.jpg
    8,9 KB · Pregleda: 617
Vrh Dno