Perje divlje patke

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Natera me Boki da istresem kesicu i da brojim perje!Ovo je CDC perje od jednog mužjaka patke gluvare i ima 70 komada,ne računajući ona mala koja su otpad.Naduže je oko 55mm

Prilozi

• CDC perje.jpg
    CDC perje.jpg
    77 KB · Pregleda: 436

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sve je to uredu.i sigurno zavisi od velicine patke.
najbolje je da stavis i sliku patke :hammer: :hammer: :hammer: :D :D :D :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
salu na stranu,da pricamo ozbiljno.
dali neko od vas boji CDC?kako i sa cim??
dali se razlikuje kvalitet pera kod muzjaka i zenke? :tbumb:

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Saša,razlikuju se bo nijansama boja.Po kvalitetu mogu da se razlikuju samo ako se neke od njih drže zatvorene i da nemaju pristup vodi.Tada lojna žlezda ne radi i ne luči,pa i kvalitet nije dobar,suva su preterano.Bojenje nisam probao,ali sam kupio gomilu bojenog perja.
Kao što sam obećao,evo i slike kedisa čija su krila dva pera patke gluvare sa grudi

Prilozi

• kedis.jpg
    kedis.jpg
    65,3 KB · Pregleda: 368

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ekstra je!!!
nemam ta pera. moram da pojurim druga lovca da upuca neku

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Očerupao sam dve divlje patke - ženke. CDC zadržavam, a ostalo mogu nešto da podelim. Ima li nekoga kome treba.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Imam 104 pera po ptici: Slagaću te za neki komad tamo ili ovamo
tačno 28 komada od 35 - 40 mm
  oko  50 komada od 20 - 25 mm
  oko  24 komada od  6 - 15 mm
  i još ima sa lojne žlezde ona cdc (kao isperci) odlična za dabing za otprilike petnaestak muva.

Ima veze da li je mlada ili starija ptica. Ova pera su nežna kao paučina i tamno siva - naginju na crno.
Verovatno da krupnije i starije ptice imaju ta pera veća i nešto jača.
Sve plovuše imaju ta CDC pera samo su neka manje ili više kvalitetna i raznih su boja i veličina.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Isao drugar na Veliku Moravu u lov a patke, ja naravno porucim da mi se sav ulov donese na sanitarni pregled  :naughty: kako eventualni cdc grip nebi bio dalje siren  ;)

Do mene nekako stignu tri patke, k'o za inat dve pogodjene tacno otpozadi u lojnu zlezdu a sa jedne sam skinuo jako lepa cdc pera, nisam ocekivao ovako lepa i kvalitetna pera iz domace radinosti tj iz divlje radinosti  ;) Uzmem i dva para krila...
Drugar se proveo extra i u ponedeljak ide opet, moram da mu objasnim neke stvari oko ponasanja na vodi, da ne rkcu mnogo i da ne uznemiravaju klenove a sve patke da budu detaljno pregledane od cdc gripa i svako njegovo prisustvo da se otkloni i dnese meni na Ft analizu.

Salu na stranu sve ovo pisem jer sam odusevljen cdc perima i plavim perima sa krila  :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Plava pera hm... pa nije patka nego patak :yeswink:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Nisam obracao paznju na polove, mada drugar mi rec da su sve tri patke, plava pera su na krilima i nema ih mnogo... Koliko se ja razumem patak ima plavu glavu a ovo su sve bile sive tj jednobojne glave ali nije ni bitno, cdc je tu i opet stize  ;)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ženka, ženka.
Ona na krilima ima plava pera.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ima i mužijak 100% visi mi ispred kuće ženku nemam sorry nisam znao da i ona ima plava metalik pera na krilima :whistle:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ima po dva - tri plava pera, ali se spolja ne vide dok ne raširiš krilo skroz. Kratka su.
Možda mogu da ti zamene onaj železničarski šinjel - bar po boji.

Vrh Dno