Perje divlje patke

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Znam da krdža ima takva ista ali u zelenoj boji!
Šinjel sam davno našao, ali svakako je ta boja aktualna 10-15 dana u Maju pa mi i nije nešto napeta od kad sam je dobio!

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Milanče je napisao(la):
Strashni, najvažnije je da ne gađaju patke u bulju :D :D :D
:doh:
Tako se potrefi jer jure camcem, pa kad podignu jato ono bezi od njih okrenutim ledjima  :machinegun: i kao za inat po sred cdc-a, bilo je ukupno 10 pataka ali nije on znao sta treba pa mi doneo tri, od toga dve ustreljene gde ne treba  :rambo:, sledeci put ima da cerupa na licinom mestu, samo ako upucaju nesto, dobija male kesice i ima da padne klasiranje o'ma  ;)

stefan_kg

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2010.
Broj reagovanja
0
Danas sam imao priliku da cackam jednoj patki oko cdc-a.Pocupao sam joj sve oko lojne zlezde ali po slikama koje vidim na forumu ne mogu 100% da kazem da je to to.Imam priliku jos sutra da ih nabavim u slucaju da sam pogresio,ako jesam kazite mi gde tacno da ih trazim.
Pera koja sam uzeo izgledaju ovako

DSC00121.jpg

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Grešiš sinko, silno grešiš ;)
Nalaze se sa gornje strane patke, ispred repa a pored žlezde koja luči mast kojom se patke (a bogami i ostale ptice) mažu da bi im perje ostalo suvo...

Prilozi

• CDC.gif
    CDC.gif
    16,3 KB · Pregleda: 340

stefan_kg

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2010.
Broj reagovanja
0
E svaka ti dala za ovu sliku!Znaci to je ovo malo sitno ispod ovog "normalnog" perja.A ja cupao ovo oko repa misleci da je to cdc! :doh: :doh: :doh: A sta da radim sa ovim sto sam pocupao?Jel da pustim niz vetar ili moze da posluzi za nesto?

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Ne niz vetar
Mozes da ih armiras.A mozes da ih koristis i za krilne pupoljke kod nimfi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
a moze i za mini strimere ;)...gore tamnija a dole svetlija i ne trebas nista vise, eventualno malo olovne zice kod glave za otezanje i super strimerce.  Nekada su oda takvih pera radili tzv. Salonice (strimere) i na predivnom biseru Jadro lovili mekousne pajkice  ::)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
e to je to, meni iskustvo pokazuje da je prirodni cdc bolji od farbanih kupovnih, bolje je namascen i bolje pliva

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Sinoć me opet drugar obradovao sa dva patka, cdc pera su vrhunska, inače draža su mi ta divlja masna pera nego farbana i razmašćena kupovna pera  ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
A domace patke?/ valjaju li sta?/da hvatamo zive i cerupamo  :hammer:

Vrh Dno