Pa cini mi se da sam i rekao da ne poznajem toliko entomologiju, ali citiram onea koji smatram da znaju. Uostalom, ono sto sam napisao takodje su navodi skolovanih entomologa - bentologa, jer, i to sam napisao, ja nisam entomolog, to sam preuzeo iz popusa vrsta tularasa Srbije. A u njima su date boje tela i krila zivih insekata u imago stadijumu.
Merkas ili Camber? Pitajte Cambera sta misli o tome, ja ne bih uopste tako ni pristupao temi, nisu to dva sijamska borca koje treba da sateemo za nase licno zadovoljenje ko je u pravu. Ne znam gde je g. Camber bilo gde sta objavio da ucini dostupnim drugima i izlozi se sudu javnosti, pa ni ne mogu da ga citiram. G. Merkas jeste odavno. Ne sumnjam da Slavko Camber, poznat inace u ribolovackim krugovima, poznaje musicarsku entomologiju, ali to svakako zna i dosta drugih ljudi i ne pravi od toga ovako iskljucive stavove kao Vi. Upravo je i Merkas napisao da postoji i varijanta sovjaka sa oranz telom, sto sam i citirao, pa ne vidim u cemu je sustina Vase primedbe? Da sovjak ne postoji u varijanti sa zelenim telom? Pa mozda danas, o tome ne znam mnogo jer ne boravim u Bosni, ali u vremem kad je Merkas pisao knjigu, ocito je postojao. Merkas, kako pricaju (ne znam coveka licno), lovio je sirom stare Yu i bio, a i sad je, vrlo cenjen musicar. Takodje i Slavko Camber. Ostavljam Vam da mislite kako zelite, ne pravdajuci se, vec jos jednom pojasnjavajuci.