Perlodes microcephala u drugačijem ruhu

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Akvaristika je veoma bitna za proučavanje hidrobiologije. Evo i jednog dokaza. Danas sam došao do fantastičnog otkrića iz života larve velike kamenjarke. Nisam mogao da verujem svojim očima kada je odbacila košuljicu i sva požutela. Larve insekata se povremeno presvuku, dok rastu, i tad manje'vise promene boju i postaju ranjivije. Pogledajte je kako je izgledala, a kako sad izgleda!!!! Da, da, to je ta ista nimfa.

Prilozi

• Nimfa velike kamenjarke- Perlodes.jpg
    Nimfa velike kamenjarke- Perlodes.jpg
    25,3 KB · Pregleda: 508
  • Nimfa velike kamenjarke- Perlodes menja kosuljicu.jpg
    Nimfa velike kamenjarke- Perlodes menja kosuljicu.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 277

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
fly_clap fly_clap fly_proff izuzetno koristna informacija... ko lovi nimfama ova spoznaja je jako važna. Mix, fenomenalan topic. Ako takve stvari ili jos vise i detaljnije budes opisao i pokazao u svojoj knjizi veruj mi ima da se ta knjiga prevede i u engleski jezik i tko zna još koji drugi...možda i slovenski ;-) Može biti extra na našem mušičarskom tržištu diljem evrope. Napred Mix!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Apsolutno fascinantno!!! U kutijama bosanskih mušičara sam viđao takve orgomne žute nimfe i nikako mi nije bilo jasno šta imitiraju!!! Mislio sam da su fantastične,kad ono HIPER REALISTIČNE. Verovatno je tada nimfa kamenjarke najranjivija i najlakši zalogaj!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sada mi je jasno zašto je žuti bambulj ili ti bosanka tako otrovna nimfica. Jos jednom, fantastično!!!

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
mix moram da odam priznanje tvojoj posvecenosti musicarenju, a bile bi od velike koristi one slike presvlacenja jednodnevki koje posedujes , pa ako nije neki problem pokazi nam i to .
pozdrav

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Hvala, momci. Biće toga još. Ja još uvek čuvam neke slike i štekujem ih za knjigu. Međutim, ne mogu a da ne podelim sa vama ovako bombastična otkrića.
Svakodnevno se bavim hidroentomološkim istraživanjima. Danas sam bio u Sićevačkoj klisuri i u brzacima Nišave lovio razne životinjice dna. Istovremeno, iz akvarijuma su mi izleteli rojevi kamenjarki, koje sam pohvatao i čekam sutrašnju obdanicu da ih što bolje slikam. Baetis rhodani će uskoro da mi pređe u imago stadijum, tako da ćemo imati i slike njegovog trula-višnja red spinera...

Vrh Dno