Piće za mušičare

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
  Alkohol je opasan opijat, opasniji od, na primer, marihuane, hašiša ili kokaina. On izaziva ozbiljne psihofizičke poremećaje, teške i blaže oblike zavisnosti, oštećenja unutrašnjih organa, kao i veoma ozbiljne devijacije u ponašanju. Taj opijat i nema nikakva druga "blagotvorna" dejstva. Retki su ljudi koji ga večito konzumiraju u malim količinama, pa u Srbiji ima oko 1,000,000 alkoholičara, što znači svaki peti muškarac, pa verovatno i mušičar. Većina njih toga nije ni svesna. Po toj statistici, na našem forumu ima oko 80 alkoholičara. :eek:
Ne mogu da prećutim da neko na ovom svetu misli da je baš alkohol piće za mušičare. To je sramota. Ja ne vidim nikakvu vezu između mušičarenja i ovog ozloglašenog napitka.
Isto ovako može se otvoriti tema "Dim za mušičare" ili "Prah za mušičare". Ja ću napisati isto što i ovde i posle zauvek ućutati da ne bih kvario zabavu ni onima koji vole da puše ili šmrču.
Inače, ja sam imao doskora običaj da gucnem malo pre večere, ali sam otkrio da od tog otrova niti sam se prolepšao, niti ojačao, niti opametio, niti naučio da letim, pa sam prestao. Podelio sam poslednju bocu "Vlasinskog ubice" sa prijateljima na Rzavu, častio za rođenje sina, i tada poslednji put okusio taj štetni napitak.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hašiš, mara i pršakovi su neviđeno zlo. Alkoholizam je isto takav.  Vino ako se pije u malim količinama je dobro, pivo isto, jeger je isto lekovit ali mara nikako, o hašišu i praškovima da ne govorimo. Za to nema izgovora. Navodno mara kao dobra za ovo ili ono...malo morgen. Možda ali ne preko đoje. To uništava mozak odma i direktno...o tome mogu da pišem knjige. U austriji su je sada legalizirali za neke bolesnike...ali šta je to, nije lek več samo "kabojagi malko pomaga"  :p  :toalet: Hašiš, a o kemiji da i ne govorim...zlo, zlo, zlo. Alkohol je isti ali u slučaju da si ovisan o njemu.

Strašno ne volim opijanje, ni kada me iz firme zovu na neki piknik ja redovno odbijem jer znam da le se uroljaju...ja to ne mogu ni da gledam a kamoli da sam jedan među njima. Ali doma volim da popijem malo, to podrazumeva 1 deci vina u jednom danu i opet ne svaki dan. Kod droga je drugačije. Jedino opravdanje njihove uporabe je u zdravstvu gde se uzimaju određene stvari iz opijata da bi se stvorio neki lek. Dileri ne daju te lekove, oni prodaju kartu do paklenog bolesnog života i groba. Mix dragi, ne moj da namerno brkaš babe i žabe. Može neko dete da pročita i sam sebi stvori neko svoje opravdanje za neku svoju životnu filozofiju koja ga može odvuč u zlo. Slažem se sa tobom da je alkoholizam zlo. Ali nikako alkohol u maloj meri nije isti ili gori od droge u maloj meri. Droga u malopj meri je zlo u velikoj meri. Alkohol u maloj meri je dobar. Radije recimo i apelujmo na samodisciplinu i umerenost, na kvalitetan život gde je velika vrlina samokontrola i ta umerenost.  Mix da me pogrešno ne razumeš, nije dobro da u ovom slučaju kažemo kako je sve samo crno ili belo. Ali onu prvu rečenicu nisam mogao da prešutim jer je droga neviđenooo zlo. Alkohol ne ali alkoholizam da. Kod alkohola je probelm u čoveku. Kod droge je i jedan i drugi kriv.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
sebastian je napisao(la):
... albanskog konjaka... česmovača  ;)
Kad smo kod ovog "egzotičnog" pića, buraz od moje devojke je doneo par flaša od 0,5 i iskreno meni se ne svidja ima mi neki "vodnjiv" ukus. Konjak je brendi kao i naš vinjak ili štok (znači dobija se destilacijom mladog vina), a meni je ovaj Skenderbeg konjak imao ukus kao (bleda ne bojom već ukusaom) lozovača koja je odležala u buretu. Nešto najsličnije što sam pio je bila bugarska loza, kako oni kažu "Lozovica" ali ona je za razliku od naše dosta tamna (ima naravno i bela), i ona mi se svidela za razliku od Skenderbega, ali je imala neki sličan blag ukus.

sebastian je napisao(la):
Alkohol u maloj meri je dobar. Radije recimo i apelujmo na samodisciplinu i umerenost, na kvalitetan život gde je velika vrlina samokontrola i ta umerenost.   Mix da me pogrešno ne razumeš, nije dobro da u ovom slučaju kažemo kako je sve samo crno ili belo. Ali onu prvu rečenicu nisam mogao da prešutim jer je droga neviđenooo zlo. Alkohol ne ali alkoholizam da. Kod alkohola je probelm u čoveku. Kod droge je i jedan i drugi kriv.

Seb složio bih se apsolutno sa tvojim postom pogotvu sa prvom rečenicom uz jednu dopunu. Zdrav čovek može da popije odredejnu količinu alkohola u odredejnom vremenskom intervalu i da taj unos alkohola bude koristan za njegov organizam.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
"Pametan covek mora da se napije ponekad, da bi mogao da podnese budale oko sebe"
Ernest Hemingway

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
dr.lucky je napisao(la):
"Pametan covek mora da se napije ponekad, da bi mogao da podnese budale oko sebe"
Ernest Hemingway
Izgleda da je uz alkohol ipak na kraju imao jednu budalu koju nije mogao da podnese :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Izgleda da je uz alkohol ipak na kraju imao jednu budalu koju nije mogao da podnese :doh:
  Lepo si ovo opazio 100ko,na zalost za tu vrstu budala nema leka.

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Od zestine uz meze naravno dunja,a na "suvo" Absinth (Ceski)...

od sokica pivo (samo da nije BIP i Zajecarsko),a moze i spricer...ma moze sve...

..."bolje jedno vruce pivo nego 4 'ladna"...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Terza je napisao(la):

od sokica pivo (samo da nije BIP i Zajecarsko),a moze i spricer...ma moze sve...

Šta fali ZAJEČARSKOM pivu, moliću lepo ???? Jes' da je bolje kada je Timok bistar nego kad je mutan :hammer:.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Djole,a vinjak 5 si zaboravio,steta pa ga ne proizvode te je svaki popijeni u danasnje vreme raritet.
Sa prva dva se slažem s tim što se kaže Dunjevača (može npr. Dukat Dunja), a ovo crnogorsko sranje koje se naziva lozom je gore od najgore komovice koja se peče u Timočkoj krajini (Prvijenac i Kruna su druga priča).
Buraz nisam siguran da si me najbilje razumeo.
LOZOVACA KOJA NA SAMOJ FLASI IMA UGRAVIRAN BROJ 13.
U narodu poznata kao tecni kokain pa vidi ako je nadjes zasto je dobila to ime.
U Nisu je nemogu nigde naci,razgovarao sam sa ljudima kazu da je mala verovatnoca da je ima negde.
Ako je nagazis pazari dve i salji jednu na ovamo  :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Terza je napisao(la):

Sa ovim podebljanim se slažem 100% pošto sam odrasto na 100-200m od BiP-a, a ćale mi je bio Zaječarac tako da sam upoznat i sa ovim pivom (mada kažu da se popravilo od kad je Efes kupio zaječarsku pivaru).
E da dodao bih na listu piva koje ne treba piti ovde još i "Valjevsko pivo" i "SL" (mislim da se pravi u Vršcu od strane SL-Takovo koncerna).  :mad:
Od lošeg piva samo su gori ljudi koji imaju obraza da ga naprave :p

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
ja bih dodao sva piva sem stele, posto ne pijem pivo stela mi se jedina svidja a ima i sexy ime :)

jel ko pio kvas od vas? slabo ga ima van cacka ali.... nije alkohol a proizvodi se od istih stvari kao i pivo, vrh je stvar

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
oholi je napisao(la):
ja bih dodao sva piva sem stele, posto ne pijem pivo stela mi se jedina svidja a ima i sexy ime :)

jel ko pio kvas od vas? slabo ga ima van cacka ali.... nije alkohol a proizvodi se od istih stvari kao i pivo, vrh je stvar
Nisam pio, kažu da je extra zdrava stvar, neki ga vole, nekima je grozan. Znam samo da ga i BiP pravi i da je na etiketi neki meDJed nacrtan :doh:
P.S. naučiću te ja da piješ i pivo ;) :D

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Volim razna piva. Najvise trenutno trosim Lava. On mi je onako "best buy" :blush:. Ako cena nije bitan faktor onda su mi smekrerski Heineken i najbolji Amer Lager klasik "guides choise" :D. Guinness stout mi se od tamnih piva najvise dopao. Suv, crn i drugaciji od drugih.

Vrh Dno