PIKESABER by Piketrek

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sa prilagodjenim priborom i malo rutine ...  :tbumb:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Ovaj stap po opisu kvaliteta i mogucnostima, kao i duzini i akciji ocigledno sasvim odgovara najprobirljivijim musicarima na stuku. Cak mi se svidja sto je cetvorodelan.
  Sama cinjenica da su brojni pajkolovci ucestvovali u kreiranju istoga, ne sumnjam da bilo koji detalj nije na mestu.
Lep detalj, a verovatno i koristan je nesvakidasnji zadnji deo stapa-fajting bat.
Ipak bih voleo da ga licno izmrcvarim sa velikim muvama i po vetru

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Kako po vama treba da izgleda idealan stap za musicarenje stuke?

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa zato sto su nase stuke kilasice uglavnom tako ne treba jaci stap :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kakav je idealan stap za stuju?....hmmm...mislim da je to licna stvar ribolovca...koliko mi se cini, stapovi srednje akcije lepo bacaju vece strimere a 9' mi se cini kao idealna duzina stapa za stuju. Ja koristim wt 7/8 duzine 9' srednje akcije i ja toj kombinaciji ne nalazim mane. Lovim štuke u lepom broju svake godine velikim strimerima tom kombinacijom. Ali na nekim vodama svičevi od 10' do 11' bi morali biti super ali to je za mene sve još novo (DH fr) pa če da vidimo ;) wt9 ili wt10 za štuju bi koristio ako bi koristio mnogo teže strimere. Čak i na rekama sa jačim tokom mislim da to ima mnogo smisla. Što se tiče same snage ribe ovaj moj 7/8wt je dobar za sve i jednu štuku što postoji u našem jezeru. Ne bojim se imati na njemu ni onuod 130cm jer je tu još perfektan čekrk.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
srboljub je napisao(la):
a sto bas medium fast ?

Do toga sam dosao sto sam isprobavao sve moguce kombinacije i duzine i raznih akcija. Ne znam drugacije kako bih drugacije to objasnio. I naravno kratezi. Bolje su kontre i jace, narocito za one stuke koje oce i pod nogama da udare.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
StY_EsoX je napisao(la):

Stap #9 duzine 8,5ft agresivne akcije, ne zbog gabarita riba koje vatam vec zbog  velikih prirodnomaterijalnih strimera i losih vremenskih uslova  -vetar

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Jbg-a Pikesaber se izradjuje samo kao #10. Ako se dobro razmislim ni to nije mnogo... Cak je i idealno za bacanje velikih strimera od raznih krzna.
Kako stoje stvari uzecu ovaj stap samo da malo ustedim. :)

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368

Za moje potrebe (lov iz camca), ovo je trenutno idealan stap... Duzine 8ft, sa WF7 (CLouser, Pike/Bass ili SW taper) strunom, uzivanje je za sve vrste zabacaja, a kraca duzina (manja "poluga") omogucava da se sa lakocom drzi tokom potezanja bez umora na duge staze. Ko ostane svez na kraju dugog dana na vodi, bolje reaguje i manje promasuje ribe. Sto se kontriranja tice, tu akcija stapa ne treba da igra ogroman znacaj-ako se koristi "strip strike". Savremeni grafitni stapovi su ionako uglavnom med-fast do x-fast akcija u klasama 7-10, tako da je izbor zaista veliki, a odlucuju nijanse.

b1.jpg

Vrh Dno