Pivski pevac

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
O ovom pevcu sam cuo samo mitove. Kao o Jetiju! Nikda ga nisam ni video.
A mitovi...pa npr. da ako odete na  Pivu a nemate muve od ovog pevca, slabo ce te proci. Ili sledec; Ovaj pevac zivi na velikoj visini, da bolje objasnim u selima na viskoj nadmorskoj visini {ala sam ga objasnio} i ako ga spustite u selo na nižu nadmorsku visinu, on ubrzo izgubi svoju boju i samim tim postaje krajnje neuportebljiv. Boja mu je valjda kao cokloda sa primesama crvenkaset...nemam pojma. Ajde ako neko zna da napise, mnogo me kopka!
Salut!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Često sam u Crnoj Gori viđao pera iz vrata pivskog kokota, pevca. Tamo sam od ribolovaca čuo da je to običan crvenkasti petao koji, na visokim crnogorskim planinama promeni boju u sivkasto-braon. Može biti malo svetliji ili tamniji, ali uvek je to mnogo dobra boja, veoma slična boji večine vodenih insekata.
Imam tu boju perja i muve napravljene od originalnog, pivskog petla. Uskoro ću ih slikati, pa će se i videti. Zaista su odlične za BWO, majsku, sedževe, mrave... i mnoge druge lipljnske i pastrmske poslastice.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pazi i ja sam cuo o toj neverovatnoj transformaciji boje...moguce da je istina mada meni deluje vise kao mit!

piroman

Senior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
Lucky, lepo je Skandinavski Piton sve to objasnio na ciklidi.org, kako se putem konzumacije kvasca poboljsava boja kod ciklida, samim tim se i upotrebom pivskog pevca poboljsava sansa za ulov...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
I ja sam cuo za tog famoznog pivskog pevca. To je ispricao gospodin Ranko na drugom okupljnanju BG musicara. Ako se dobro secam on je rekao da taj pivski pevac ima sivu boju perja, a van tog podrucja ima crno perje. Ako ne zaboravim pitacu Ranka da napise nesto detaljnij o tome.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I za mene je taj čuveni pivski pevac dugo godina bio enigma. Caka je u tome što je on SIVE boje!!! Kada sam ja počinjao sa vezivanjem mušica nigde nisam mogao naći pevca sive boje, ni na jednoj pijaci u zemlji Srbiji. Danas možete nabaviti više nijansi skalpova sive boje (Light Dun , Medium Dun, Blue Dun, Dun...) i u raznim kvalitetima pera - tako da famozni pivski petao gubi na svojoj famoznosti :)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
He, he Milance ja nekako mislim da je vise ovaj pevac "famozan" zbog toga sto mu perje menja boju (prema prici) van pivskog podrucja, nego po tome sto je siv (barem u danasnje vreme) ;)

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Postoji prosto objasnjenje:

Ili je pevac "pirgav" (sto znaci siv sa crnim ili tamno sivim zavrsecima vrhova pera, kao kod zlatnog ili nekog drugog fazana) ili se beli skalp farba u crno sa intencijom da crna bude tamno siva (bez fiksatora u emulziji ili procesu za farbanje). Takvih skalpova imam jedno 3-4 i imam sledece iskustvo: ako je prirodno pirgav, boja se ne menja... Ako je farban - boja se menja vremenom.  :smoke:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Pivac

Prilozi

• P2200899.JPG
    P2200899.JPG
    180,3 KB · Pregleda: 450
Vrh Dno