PLJOSKA

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Gledam i ne mogu da verujem.... ??? Ovde nije otvorena tema o pljoski, vrlo bitnim refill rekvizitom!

150 ml?
250 ml?
500 ml? (ova je vec za profesionalce!)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Uuuufff, pored sve dobre volje, ne mogu da podržim preporučivanje alkoholnih napitaka, cigareta i ostalih psihoaktivnih supstanci.
Alkohol je naročito opasan, jer i u najmanjim količinama smanjuje skoro sve sposobnosti jednog sportiste poput mušičara.
Ako ništa drugo, setite se opasnih situacija u ribolovu, koje bi mogle da izmaknu kontroli samo kada bi vam koncentracija pala za 1 %.
Mislim da pljoska ne pripada mušičarskoj opremi i najčešće se viđa kod onih koji pecaju iz stolice, čekajući šarane, štuke i somove, na prirodne mamce.
Alkohol ni na koji način ne koristi mušičaru, već samo šteti, mada onaj ko ga koristi često to ne uviđa.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Koliko mi se cini, sarandzije i ostali teskasi preferiraju balone i gajbe... Pljoska mu vise spada u first aid kit. :whistle:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pa, ukoliko neko ne zna da koristi pljosku, posebno korisnu u hladnijim periodima godine, to zaista moze da ga ugrozi.
Kao i u ribolovu i mnogim drugim stvarima, univerzalno pravilo je: "Neko voli, a neko zna."
Licno izbegavam jaci alkohol iz zdravstvenih razloga, ali se nekad brzo grejanje ne moze izbeci.
I ne treba.
Moja pljoskica je krajnje amaterska, ali i nije u upotrebi, vec dugo ne izlazim u ribolov zimi, a dok setam lepim danima kraj reke nije mi potrebna.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro, alkohol je dozvoljeni opijat. Smatra se da onaj ko zna da ga koristi nije opasan ni po sebe ni po ostale. Kakva zabluda.
Ja, kao i školovani stručnjaci za bolesti zavisnosti, mislim da je vrlo opasan. Odavno je alkohol svrstan u isti koš sa marihuanom, heroinom i ostalim drogama.
Jedina razlika je što je dozvoljeno prodavati ga, proizvoditi i konzumirati.
O štetnosti ovog otrova uči se u osnovnim školama i nigde se alkohol ne preporučuje ni u najmanjim količinama.
Nadam se da se oni koji konzumiraju alkohol i ostale droge tokom ribolova neće naljutiti na mene, ali odvratno mi je da vidim čoveka sa mušičarskim štapom kako cucla rakiju iz pljoske ili dudla joint.
Nemojte se ljutiti, ali ne mogu da podnesem da neko preporučuje korišćenje bilo kog otrova, pošto znam da bar jedan od deset mladih ljudi u gradovima Srbije izgubi život zbog trovanja baš ovakvim supstancama, a još dva puta po toliko zbog sekundarnih posledica korišćenja opijata...

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ma, niko se ne ljuti.... :D Samo mi se ucinilo kao interesantna tema za jednu mini-sociolosku analizu , tipa Musicari i navike. Ja licno, volim da gucnem... Slagao bih kad bih rekao da ne volim. Nekako me povrati od zamornog gacanja po vodi i travi. A naravno, cvrcnuti musicar na vodi - to ne da nema smisla, nego i bezveze izgleda! :yeswink:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Naravno, mada su neki tad najblizi pojmu "musicar": prati ih roj vinskih MUSICA - sircetara  :hammer:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Obožavam da popijem dve rakije od šljiva ujutru pre pecanja!!! A pljosku sam izbacio iz borbenog kompleta zbog težine. Još uvek redovno žalim zbog toga.
Naravno i sa druge strane pijani/naduvani ribolovac je stvarno stoka koju treba izbegavati!!!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ej Milance ja jesam stoka al brate kad sam pijan ne pecam (THC ne trosim ni ovako) :D

Sad malo ja o alkoholu posto sam radio kao barmen!
Mislim da je alkohol u nacelu stetan i da ga treba izbegavati ako neumete da ga posmatrate sa hedonisticke tacke gledista. Apsolutno bih se slozio sa onim sto je Sjekloca rekao par postova pre (Attitude + selfcontrol = Pleasure!!!)
Cesto mi se desavalo da mi ljudi odvaljeni od cirke traze pice, uvek sam se trudio da ih odbijem ako nisu previse agresivni ili navalentni, ili da ih ubedim da barem malo iskuliraju do sledece casice. Ako umete da se kontrolisete, a pri tome ste negde na pecanju i premoreni ste moze malo alkohola posto ce vam on opustiti misice, ili ako ste zimi negde pa ste se skocopizdili opet je ok ali mala doza. Posto zimi ako prepijete krvni sudovi se rasire pa eto promrzlina. POD MALOM DOZOM PODRAZUMEVAM JEDAN VECI ODNOSNO DVA MANJA SHOTA (rakijske casice) ODNOSNOI 50-60ml!!!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Stotka....  :tbumb: :tbumb:
Sad cu da ti tresnem jednu krstachu  (+)... da se i ja nauchim.  ::)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Retki su trenutci kada konzumiram alkohol. U ribolovu mi tek ne pada na pamet, ali posle ribolova ponekad. Sa ortakom imamo tradiciju da nosimo Pelinkovac kada idemo u Rsovce i posle ribolova obavezno!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Fala Sjekloca ;)
Izvinjavam se greskom sam kliknuo na post umesto preview. Evo ostatak gornjeg posta

Apsolutno se slazem sa Mixom oko stetnosti i pogubnosti psihoaktivnih supstanci pogotovu po mlade ljude. Nazalost kod nas je alkohol narodni lek za sve i svasta, pa njegovi ljubitelji to zloupotrebljavaju u velikim kolicinama. Samo da podsetim jednu stvar mnogi lekovi su u vecim kolicinama otrovni. Znaci alkohol moze u manjoj kolicin da pomogne recimo ako imate problema sa stomakom pa popijete casicu (ili cak mozda i pola casice) travarice, pelina ili neceg slicnog da vam smiri stomak.
Na svakome je izbor da li ce da cirka ili ne, a na meni je samo da upozorim potencijalnog konzumenta na dejstvo alkohola.
NE DAJTE ALKOHOL MLADJIMA OD 18 GODINA
A sto se tice pljoske kupio sam pre par godina jednu kod kineza koju sam nosio kad idemo na zurke, a nemamo dovoljno kesha al je zaradjala  :D
Na pecanje je nisam nikad nosio.

Vrh Dno