strashni
Hero member
Ima tema koja se zove Musicarenje kao stil zivota pa pogledaj
sto je tebi druze muka od mojih postova??kakve bre jig udice i tonuce strune ??kakvi strimeri i tungsten glave??gde sam ja to pomenuo??jednostavno sam te pitao da li je musicarenje ako na stap namestim sistem za grabuljanje skobalja??bogi je napisao(la):ti si drugar promašio sport, prvo se raspitaš koja su to sve dozvoljena sredsta za uspešno mušičarenje, nisam ih ja postavio, a kao drugo može mnogo toga da se uporedi kao što sam i rekao strimerisanje je ravno varaličarenju, za mene udice sa jig glavom jednako je varaličarskom sportu ali ne mlatim da je to varaličarenje kad je dozvoljeno pecati i na mušičarskom priboru, kao drugo ako je za tebe otežanje predveza ravno tirolcu to je isto kao i da je sama otežana muva tirolac No. 8-10 udica tungsten 3.2 mm tungsten žica od recimo 1.5 mm to je ravno zavisi kako ko pravi muve, negde od grama pa do dva grama težine, možeš da proveriš na nekoj onoj zlatarskoj vagi, što znači, šta..... ravno tirolcu ili nešto drugo, pojedini vezači stavljaju i po dva tri tungstena na takve nimfe što je jednako dva grama.....ne vidim nikako razliku... otežanje za postizanje željene dubine je otežanje bilo na muvi bilo na predvezu, ta pravila srbi neće sigurno promeniti, jer normalno upravo si rekao da nije mušičarenje sa tonućim predvezima i tonućim glavama koje su itekako otežane, gotovo troduplo nego li možeš otežati predvez, što opet znači da je po tebi nimfarenje samo ono kada se koristi plivajuća struna, plivajući predvez i samo muva otežana, sve ostalo tj. ceo mušičarski svet sve ostalo može baciti u kantu za smeće jer je to po tebi jednostavno ravno tirolcu i nije mušičarenje, a koliko sam pametan tirolac je nešto sasvim treće....otežanje pa zatim muva za mene ni prići tirolcu, zna se šta je tirolac i zašta služi i koliki je niz na njemu, ne vidim ni tu da imaju bilo šta zajedničko........sasats je napisao(la):nisam konzervativan i nisam protivnik napretka ni u cemu ,ali.....
da li sam te dobro shvatio ??
kada neko na predvez stavi parce balze oblika i izgleda manje vaser kugle , i nafiluje predvez olovom u tezini manjeg tirolca??da li ti smatras da takav covek musicari ??
koga smatras pod rehabilitovane mušičare?da li ti prelazak na musicarenje nazivas rehabilitacijom?a ko onda od nas sa foruma nije rehabilitovan?svi smo poceli drugom vrstom ribolova ,a neko pre a neko kasnije presli na musicarenje
znači zabraniti jig udice, može i strimere veće od 3 cm jer to nije više strimer čim je veče to je više varalica, zabraniti tonuće strune, tonuće glave zabraniti pod hitno i to je ravno tirolcu da ne nabrajam više muka mi je kad i čitam ovakve stvari, sve sam već rekao u prošlom postu tako da je sve jasno, vidim da će se mušičarski časopisi svesti na samo par strana, izbaciće mo mi veći deo onih sitnica.........
a za rehabilitaciju.....koliko sam pametan nisam nigde pored napisao tvoje ime.........i malo se kontroliši kad citiraš nekog, a to citirano se ne odnosi na tebe......
strashni je napisao(la):Ima tema koja se zove Musicarenje kao stil zivota pa pogledaj
strashni je napisao(la):Priznajem da to jeste nezgodna situacija ali pecanje bodorke na jezeru na nimfu koja stoji na indikatoru meni nije vrhunski dozivljaj musicarenja i ja ga necu upraznjavati. Skoro sam skinuo dva dvd-a, musicarenje na nimfe na indikator, zabace i cekaju... Bezveze.
Ja sam od mog drugara naucio musicarenje klena na lake i malo otezane nimfe. Ako je u pitanju reka, prakticno se on sam upeca, nista komplikovano, a na stajacoj vodi povlacis nimficu i osetis kontakt i tu je tvoj
Musicarenje je akcija a ne sedenje u hoklici sa jastucetom
Paaaa dok ne probaš ne znaš. Vidiš, ite kako ima akcije, nema govora o čekanju u hoklici, nisam uvrijeđen, daleko od toga, a o kontaktu kojeg spominješ nema ni govora. To je nešto sasma drugačije i uopće nije jednostavno. Po meni je loviti bodorku puno puno veći izazov nego pastrva ili klen za kog si i rekao da se sam ulovi. Zato ako si Action man obavezno probaj i bodorku iznenadićeš se, inače ja volim da kompliciram, život mi je općenito kompliciran u p... materinu pa mi tako i ovo "babuškarenje" leži. Nemoj me pogrešno shvatiti koristim svaku priliku da lovim salmonide ali u nedostatku takvih voda i ovo je vrhunski doživljaj. Neznam koji si to film gledao ali definitvno nema ništa "penzionerskog" u lovu bodorke i sl.strashni je napisao(la):Naravno opet iznosim svoj stav bez zelje da nekog vredjam
nije meni muka od tvojih postova, a i teraš me da se ponavljam .........bratac pravac na zapad pa menjaj pravila možda ti i uspe to da li ti pecaš na plovak ili ne mene ne zanima, kako ćeš da pecaš to je tvoja lična stvar, a te tvoje tvrdnje u ovom sportu ne piju vodu....ti jednostavno tvrdiš da je mušičarenje nešto sasvim drugačije.......i ja ne pričam o plovkarenju tema je indikator, a da ti pojasnim malo prostije indikator može da posluži i fluo oranž ili žuta boja konektora jer postoji mnogo vrsta indikatora i ja to ne vidim kao plovak.........sasats je napisao(la):sto je tebi druze muka od mojih postova??kakve bre jig udice i tonuce strune ??kakvi strimeri i tungsten glave??gde sam ja to pomenuo??jednostavno sam te pitao da li je musicarenje ako na stap namestim sistem za grabuljanje skobalja??
nisam ja promasio sport nego ti ,ja drugacije vidim musicarenje.da mi je cilj da po svaku cenu ulovim ribu stavio bi plovak na bolonjez a ne na musicarski stap.sto ja moram da mislim kao ti ,i sto moram da usvojim sve tehnike (kao sto kazes )priznate u svetu?
za mene je nimfarenje sa plivajucom strunom i plivajucim predvezom ,i drugo me ne zanima.a moje je pravo da to kazem ,a tebi ako se ne svidja nemoj da citas.siguran sam da tako i ti pecas,i ne razumem zasto se zalazes za plovkarenje ?
meni je muka od ljudi koji pisu o castingu.te cast ovaj , te cast onaj.a onda stave 10g olova ?sa kojim ce cast-om to da bace?ja sam probao ,i zamalo da polomim stap.mozda to neko voli ,ali to nije ono sto ja trazim od musicarenja
nadam se da se ne ljutis na mene zbog ovih postovai da cemo se upoznati na reci i popiti neko pivo :firends:
ja jednostavno znam šta je mušičarenje ali koliko vidim da ti potenciraš nešto sasvim drugo pa me interesuje šta je to, možda je izmišljen neki noviji vid ovog sporta, vidi prosvetli me možda ja živim u zabludi sve ove godine da i ne znam.........strashni je napisao(la):Ima tema koja se zove Musicarenje kao stil zivota pa pogledaj
:yeswink: :yeswink: :yeswink:Mixmaster je napisao(la):Možda je rešenje problema u umerenosti. Treba imati meru i u ovome. Polipropilen ili malo Biostrikea da, da olakšamo očima, ali plovci od balze ili poliuretana koji nose nimfe na određenoj dubini možda i nisu baš mušičarski pribor. Na tim napravama samo nedostaje antena, koju i nije tako teško dodati, da dobijemo pravi pravcijati plovak, koji koriste ribolovci sa teleskopima od po 7m.
kao što sam i napisao ja ne koristim indikatore nigde, a ni konektore izbacio sam to iz upotrebe.........ali jednostavno ne može se upoređivati to sa raznoraznim drugim i nedozvoljenim tehnikama tirolac je tirolac.......tonuća glava je tonuća glava.......plovak je plovak, nema ubeđivanja nema rasprave, u ovoj temi je bitno da li to uopšte koristi u mušičarenju ili ne bez nekih tvrdnji da li je to za nekog mušičarenje ili plovkarenje, ne mogu ja to da svarim jednostavno tako kad to nije tako, ako ceo mušičarski svet kaže da je to mušičarenje i prihvaćeno je kao mušičarenje isto kao i češko nimfarenje, znači da je mušičarenje sve dotle dok god se takav pristup ne zabrani......na kraju je najbitnije lepo se provesti na vodi, upecati po neku ribu sa indikatorom ili bez, ispuniti taj dan, pokupiti što boljih utisaka i nekih novijih saznanja ako je to moguće, sesti sa društvom popiti piće, jednostavno odmoriti u prirodi, ko to ne zna taj stvarno treba da promeni sport kojim se bavi.........sasats je napisao(la):dobro znam sta znaci rec indikator,jer imam fluo konektor koji igra tu ulogu