Moj prsluk koristim okruglo 20 god. To je stari vojni mrežasti prsluk sa mesima za po tri okvira sa strane, jednim ledjnim dzepom i na
prsima dva sa jedne i i jedan veci sa desne strane ramena . Rašio sam dzepove za okvire kako meni odgovara i ofarbao u braon boju da
ugasim jaku maskirnu šaru. U srpskoj vojsci 2000. sam viđao blede kopije po kvalitetu mrežica.
Ovo je originalni prsluk koji je nosila italijanska spec. jedinica, a mrežica je nepoderiva kao i rajsferšlus. Ima sistem pertlanja sa obe strane
pa ga nosim preko jakne deblje a jako je prijatan i lagan leti na majcu. Nisam u mogućnosti da fotkam

.
Sličan prsluk je Mile Dragić napravio dosta god. kasnije i bio je oko 100 DM, ali nije imao ovako lepu mrežicu.
Sve više mi se sviđa ideja torbice sa strane oko pojasa SIMMS-ova neka ali , opasna navika mi je ovaj prsluk koji je oivičen čičak ka-
išićima + kaišićima na kopču gde moze da se prikači i jakna i tuba i svašta nešto pa i sa strane uz pertle. Sve mi staje u ovaj stari prsluk,od hrane vode u dvolitarskoj ambalazi do jakne u zadnjem dzepu . Unutrašnja dva dzepa su za predveze i jedan je uvek prazan