dlake/niti koje koristimo za strimere mogu biti razlicitih debljina I duzina kao I mekoce ili tvrdoce...svaka od njih moze da za odredjene potrebe bude bolja od druge....tesko je objektivno tvrditi npr. polarna lisica je najbolja...ili marabou je najbolji itd. to su npr. moji omiljeni materijali ali daleko da su najbolji...sve ovisi sta se zeli postici, kako veliki ce da budu ti strimeri... za to sve vec treba dosta iskustva I pravilnog razumevanja tog iskustva tj. solidno znanje.
Npr, dugo u nazad kada sam bio pod utiskom sinteticnih materijala cesto sam npr. za Surf Candy-je koristio super hair koji je bas dosta krut material ako ga se usporedjuje sa mnogim materijalima za strimere. Koristio sam ga I za kicmu nekih baitfish imitacija po uzoru nekih vrhunskih vezaca morskih muha gde je slinky fiber bio glavni material. Tek sada nakon vise godine vidim da takvi strimeri su sve cesci I na nasim prostorima. Kako god...svi materijali mogu biti dobri, samo eksperimentisite, citajte, istrazujte...zavirite u neke americke forume gde se govori o strimerima jer su odlican izvor svakojakih fantasticnih imitacija...da ne bi sami pronalazili toplu vodu samo proguglajte sta se da od kojega materijala uraditi I ostat ce te zapanjeni. Naravno, nakon svega toga treba sesti za stegu I poceti jos I malo sam upoznavati nove materijale

da ne drobim vise I ne solim pamet....