Pomoc za stap

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Rancic je napisao(la):
Da pitam nešto laički, mada je dosta pričano o tome.
Imam WF kanap kome je glava duga, čini mi se, 9 metara. Znači sve manje vode mogu sa njim da pokrijem - glava 9m + predvez 3 m + podvez = 12 metara.
Sve do te dužine od 12 m, ako sam dobro shvatio, isto je kao DT.
Tako nekako, a zamisli još da je glava tvog WF duga 15m kao što je Simpson prikazao na slici.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Prvih desetak metara može biti isto kod WF i DT, ali to zavisi od modela. Evo primera gde je WF i DT verzija u prednjem delu identična.
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Scientific_Anglers/Fly-Fishing/Products/FloatingFly/MasteryFresh/GPX/

Ipak, to nije dovoljno da ljubitelji DT-a uzmu WF, jer oni koji svoje tehnike zabacivanja prilagode DT-u, itekako umeju da cene sve njegove osobine, pa i nastavak "belly"-ja posle prvih desetak metara.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Wf DT,isto mudo kad naučiš da bacaš.Prezentacija ista ili slična.Lakše se baca WH,ali se stvara lažan osjećaj znanja.Uzmi Zekane DT ,taj kod Saleta,pecaj i uživaj.Kad naučiš nešto,na bilo koji način,zajebi ove što pričaju da je ovo ili ono pravilno,znat ćeš išta ti treba.

Ja pecam ,lovim ribu ,kako god ti volja,sa DT kanapima od #3 do #5.Na livadi bacam WF.Na Drinu,ako još nekad odem,nosit ću WF-Ali,ja nešto i znam.Ne trči ko ždrijebe pred rudo i ne pali se na brzinu.Za svaku nauku je potrebno vrijeme.

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Pitao sam te malopre za Abu diplomat i da je neko napisao sa uzan krajnji sprovodnik , i da treba da se promeni. Ne bih ništa menjao ako je već fabrički takav , pre bih uzeo neki drugi , ako imaš neki predlog.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Promijeni ga i pecaj.Ja ne znam šta tebi odgovara od štapova.Vjerovatno ne znaš ni ti.Poštedi sebe zamke u koju upadaš stalnom kupovinom.Mi jesmo potrošačko društvo,ali...Mislite o tome.

Koliko si riba do sada ulovio tim abuom?Kako znaš da ne valja?

"Pecaj ribu,Ahmete Šabo..."

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zeko je napisao(la):
Simpsone , šta ti meni konačno preporučuješ da uzmem ? :hammer:

Ako me pitas za kanap uvek cu da preporucim da se uzme najbolji. To vazi iz a pecanje i za vezbanje bacanja a evo i kratkog objasnjenja. Naime jefini kanapi nisu bas bezveze jeftini. Cesto su neravnomerne debljine (pogotovo noname) a glavna razlika je u materijalu za omotac. Jeftin kanap se neuporedivo brze prlja, slabije prolazi kroz karike i vrlo brzo pocnje da deluje suvo i plasticno. Treba ga shvatiti kao potrosni materijal, sto on i jeste i pomiriti se sa tim da nece trajati ni blizu koliko stap ili cekrk. Najgori savet koji moze da se da recimo pocetniku je da kupi los kanap. Usled silnih problema u njegovom oticanju kroz karike neminovno je sugestivno unosenje bespotrebne snage u zabacaj sto dovodi do pogresnog ucenja.
Kako je vrlo nezahvalno ovde preporucivati kvalitetnu i skupu opremu mogu samo da ti kazem da su recimo SA Ultra4 i RIO Windcutter najuniverzalnija resenja koja sam probao za vecinu stapova. Izdvojio bih i specijalizovane strune ova dva proizvodjaca pod nazivom Nymph kao odlicno resenje jer imaju glave od preko 12m sto je odlicno za sve precizne vodene zabacaje, stim sto je ta glava nesto teza od standarda pa je odlicno resenje i za daljinu.
I ne zaboravi da pravilo "koliko para-toliko muzike" vazi i ovde!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Simpsone, možeš li da kažeš nešto o "ekonomskim" varijantama vrhunskih proizvođača (pokušaj balansa između cene i kvaliteta), konkretno SA AirCel i RIO Mainstream.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
I jos jedna stvar koja moze da bude bitnija od svega!!!

Kad uzmes kanap u ruku bez obzira koje marke, malko ga saviji i pogledaj detaljno da nije ispucao. Nista ti ne vredi dobar i skup kanap koji je dugo stajao negde ili na suncu ili bilo gde gde mu je taj omotac propao.

Imao sam prilike da vidim solidne marke kanapa po dobroj ceni ali... Mom drugaru je tako propala skupa i dobra struna za jednu sezonu, sto je ipak malo, bez obzira na exploataciju a on bas vodi racuna o odrzavanju i menja kanape od vode do vode.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
falco je napisao(la):
Simpsone, možeš li da kažeš nešto o "ekonomskim" varijantama vrhunskih proizvođača (pokušaj balansa između cene i kvaliteta), konkretno SA AirCel i RIO Mainstream.

Mainstream nije neka struna. Meni se ne svidja ni malo iako je prodajem. Mozda nekome igra cena ali za malo vise para tu je Classic koji spada u RIO premium klasu samo je nesto kraca (25m). O AirCel imam isto misljenje sem o modelu Supreme2 koji je dosta solidno resenje za manje klase stapova.

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
FALCON TARGET FLY XS #6-7 . Ima li neko iskustva sa ovim štapom ?

Vrh Dno