Pomoc za stap

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Gile el dolazis u nedelju u Ravni!!Danas sam kupio neke musice.ja sam sad u Krusevcu,a sto se tice stapa  el mozete da minapisete  koja  marka,koja duzina i cena.bio bi vam zahvalan.Idem u Nis uskoro pa mozda kupim.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Gile jos jednom ti se zahvaljujem na stapu!!!Sovim stapom mi je nekako lakse nego sa ovim starim!!

A i poceo sam da trazim nekog da mi malo vise pokaze jer ja nisam nesto mnogo vest,znam poneke stvari,ali neznam da li ja to dobro radim:zabacivanje,spricanje...Mnogo uzburkam vodu kad vadim kanap i kad spricam ribu.
kad sm uzeo stap odmah sam ga namontirao(prebacio cekrk sa starog)i krenuo na Rasinu ,upecao sam dva klenceta i belku.

Oko sest sati danas sam bio i upecao dva klena oko 200-300g,razresao mi se pleteni predvez tako da sutra posle skole dolazim u Ks da kupim nov.

pozz..

gile_ks

Junior member
Učlanjen(a)
02.06.2006.
Broj reagovanja
0
Opasan Laza rasturi klevove. Ajde majstore ako ne bude bilo kise ovih dana eto mene kod tebe pa da vidimo sta znas  ;).
Pozdrav!

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Cekam te!!!U Krusevcu nisam nasao predvez tek sledeci vikend mi dolazi ujak iz smedereva i donosi.El znas sta moze da mi posluzi umesto predveza  dok mi nestigne bas mi se musicari!!!!!

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Počeo sam da se bavim mušičarenjem prošle godine. Imao sam koliko toliko uspeha loveći pastrmku na Gradcu . Koristio sam štap TROTA, dužine 2.6m, AFTMA #5,6 koji inače nije moj i strunu DT 6F. Kupio bih za ovu sezonu štap ali i dalje ne bih da se razbacujem parama ( bolje da štedim za muve koje ću zbog nedostatka iskustva verovatno i dalje kačiti za grane, travu , kamenje itd. ). Čitajući postove razmišljam da uzmem Abu Diplomat. E sad zanima me da li da pređem na AFTMA #3,4 , dužinu 2,70m. Da li da uzmem strunu WF ? Da li ovaj štap ima oznaku akcije na njemu pošto TROTA nema ( možda to ima samo na skupljim varijantama ) , i koju preporučujete. Ako neko ima neku drugu ideju neka kaže ? Inače pored pastrmke  lovio bih još klena, skobalja na rekama prosečne širine 20m.   

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Sto se tice aftm za pomenute reke prikladnija je aftm-a 3-4 ali posto si pocetnik lakse ces se snaci sa 5 ili 6 , konac dt bez razmisljanja, zato ti savetujem ako si se vec resio za tog diplomatu uzmi 8'6'' aftm 5 ili 5-6 kako je vec obelezen ako je 5-6 uzmi konac dt 6 jer je tezi i lakse ces ga ,,osetiti'' na stapu , e sad ne znam kakav je to stap mozda ga konac 6 prekrshi - probaj.
U zavisnosti od tvojih mogusnosti pogledaj i neki jeftiniji vision model mislim da ih ima za oko 50 -60- E ja sam probao atack i nije los , eto toliko
pozzz igor

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Zeko da ne mudrujem mnogo ali misli da bi ti stap 8'6" aftma #4,5 i DT konac bili odlican izbor za tip reka i vrste riba koje si naveo.Moj savet ti je da krenes sa ovakvim stapom a kasnije mozes i da uzmes neki drugi sa kao sto si napisao aftma #3,4.
Sto se tice marke stapa tu presudnu ulogu igra kolicina novca koju zelis da potrosis.Sto se tice konkretno Abu Diplomat stapa nisam imao priliku da ga probam ali ako se ne varam Fox ga je imao,ili ga jos uvek ima,pa pitaj njega sta ima da kaze o tom stapu.
I moj savet ti je da sto pre pocnes da sam pravis musice jer nije bas isplatljivo samo kupovati musice.Uz malo truda i vezbe uspeces da pravis sam svoje musice i svaka riba uhvacena na sopstvenu imitaciju je neuporedivo draza.

intro

Junior member
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Broj reagovanja
0
Ja sam imao taj Abu Garcia stap(moj prvi musicarac),odlican je za te pare(2700 u Formaxu),ali kao sto Igor rece,bolje se skrpi jos malo i kupi Vision Attack.Mislim da je Vision oko 80 eur kod Travara u NS.

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Pozdrav Zeko. Ja musicarim ABU GARCIJA stapom 5/6. Za te pare je ekstra. Za ovu sezonu nameravam da kupim nesto bolje ali nikada necu da zaboravim koliko sam klenova, pastrmka malo manje, prevario bas tim Abu Garcija Diplomatom. Inace nikada nikakvih problema nisam imao sa njim. Za pocetak, pravi izbor. :tbumb:

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Avnojac je napisao(la):
Pozdrav Zeko. Ja musicarim ABU GARCIJA stapom 5/6. Za te pare je ekstra. Za ovu sezonu nameravam da kupim nesto bolje ali nikada necu da zaboravim koliko sam klenova, pastrmka malo manje, prevario bas tim Abu Garcija Diplomatom. Inace nikada nikakvih problema nisam imao sa njim. Za pocetak, pravi izbor. :tbumb:

Hvala Avnojac. Reci mi koju si strunu koristio za njega i da li štap ima neku oznaku akcije ili je to jedna univerzalna verzija

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Zekane,nema univerzalne verzije.Ja sam bacao s tim štapom po livadi dok ga drugar nije prebio u kolima,valjda vratima.Nema veze ,bio je njegov.Na štap nikako ne leže DT#6.Mnogo je bolji izbor neka skliska sruna DT#5.Po mom mišljkenju,a i po probi,nazovi Saleta iz Čačka.On trenutno ima neke SA strune.Porazgovarajs njim i pitaj ga šta je meni poslao.Uzmi to isto u klasi 5 i neš se zajebati.

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
U redu je za AFTMA oznaku , to sam otprilike shvatio . Ja mislim na akciju stapa - fast, medium, medium-fast itd. Ima li on te oznake ?

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nema.Štap je medimu-fast.Jako dobro baca za tako jeftinu motku i rpi ojekakve strune.Ja sam mu stavljao i MED i kojekakve DT i kratkoglave WF(Vision Atack) i štošta još.ZA te pare valja,samo je po meni jak i dugačak za Gradac.Taman kako matore udovice traže. ;)

intro

Junior member
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Broj reagovanja
0
Ako kupis Abu stap,obavezno promeni sprovodnik na vrhu stapa,posto je preuzak.Ja sam koristio Vision attack strunu,dok sam ga imao.

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Zeko, kao sto rece tvoj imenjak rabbit, stap je medium-fast. A sto se tice kanapa ja koristim, climax WF6F, i veoma sam zadovoljan, doduse nisam ni ja bas nesto mnogo iskusan musicar ali klenovima ne oprastam. ::)

Pozdrav!

Vrh Dno