Potreban konektor za kanap #2

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nije plovno toliko. Kinezi ga trose ovde neki.... kad sam ih ucio da pecaju to sam prvo skinuo.

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Meni ovo odgovara i ne smeta ali koristim monofilni predvez.Ja se ne vracam na mrezasti konektor niti cu da busim kanap i al.Ovo je jeftino, elegantno i dosad sasvim sigurno resenje.
Nije skupo pa mozes da probas samo odes do Djoleta :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
MarkoTimokRiver je napisao(la):
Meni ovo odgovara i ne smeta ali koristim monofilni predvez.Ja se ne vracam na mrezasti konektor niti cu da busim kanap i al.Ovo je jeftino, elegantno i dosad sasvim sigurno resenje.
Nije skupo pa mozes da probas samo odes do Djoleta :)
Mare, isto trosim monofilne predveze. Busenje je cimanje slazem se. Nije prakticno. Napraviti mini loop sa malo super lepka i tankog konca je najlakse.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Супер лепак је крут и временом канап пукне код омче где је крај Лешку,правио сам и то ,чак сам и топио канап  и сам правио омчу али ништа ми се то не свиђа..конектор да не спомињем!!!! Ако канап нема фабрички Луп мени је најбоље решење директно везивање монофила на канап!!! Тако ми је све један канап!!!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
gegula je napisao(la):
Супер лепак је крут и временом канап пукне код омче где је крај Лешку,правио сам и то ,чак сам и топио канап  и сам правио омчу али ништа ми се то не свиђа..конектор да не спомињем!!!! Ако канап нема фабрички Луп мени је најбоље решење директно везивање монофила на канап!!! Тако ми је све један канап!!!
Pukne al.ne prebrzo. A tad ako mora ja zamenim. Mada iskreno ne menjam....to sto coating pukne ne smeta

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Можда има лепак који не би сломио канап!!!!

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
http://www.korda.co.uk/fishingtackle/rig-toolz/krimp-tool/

https://www.youtube.com/watch?v=rclJZouvqX4

Nije samo musicarenje ribolov... :smoke:

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Ti klimpovi su metalni i imaju mali precnik. A za musicarske cvorove postoje razni lepci zvani lepkovi. Loon ima UV knot  (odlicno mi se pokazao) a i lepkovi za krpljenje wadersa su extra ali dugo se suse. Najgore resenje je to " varenje" kanapa pa fabricki loop koji brzo pukne ( moje iskustvo)

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
PredragUE je napisao(la):
http://www.korda.co.uk/fishingtackle/rig-toolz/krimp-tool/

https://www.youtube.com/watch?v=rclJZouvqX4

Nije samo musicarenje ribolov... :smoke:

a to sto ce posle par puta prolaska da pojede vrsni provodnik to nikom nista  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
ivke037 je napisao(la):
Ti klimpovi su metalni i imaju mali precnik. A za musicarske cvorove postoje razni lepci zvani lepkovi. Loon ima UV knot  (odlicno mi se pokazao) a i lepkovi za krpljenje wadersa su extra ali dugo se suse. Najgore resenje je to " varenje" kanapa pa fabricki loop koji brzo pukne ( moje iskustvo)
:tbumb:

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
neba je napisao(la):
a to sto ce posle par puta prolaska da pojede vrsni provodnik to nikom nista  :D

A to sto krimp ima u 3 velicine i sto moze da se presvuce termo buzirom..i to nikom nista.....

Ako imas predlog ili nesto novo prosvetli nas..ako ne..onda jbg....sta da ti kazem.....

Uvek postoji stara varijanta sa iglom kroz sredinu kanapa pa onda vezes najlon za kanap kao za vrat udice...."a to sto ce posle nekoliko prolazaka kroz vrsni provodnik da se osteti cvor to nikom nista.... :whistle:

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Krimpova ima u mnogo vise velicina ( na ovoj slici 10). A da je dobro resenje za spajanje predveza i kanapa odavno bi ga bilo na svim FF sajtovima

Prilozi

• Krimp.jpg
    Krimp.jpg
    118,5 KB · Pregleda: 39

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
https://www.taimen.com/en/rs/product/stonfo-cast-connectors_99930065/102495
odlicna stvar. ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Aco brate poslace ti brat Maric micro konektor koji koristim za nimfaroske kanape 0.55. Kad ne pitas onog koga treba. Mislim da imam negde neki da je pretekao. Samo sam trenutno u frci postao sam cale pa ne stizem da prekopavam fly opremu tj iskreno ne znam ni gde je ;)

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Kolega čestitam na prinovi neka je živo i zdravo :)

Vrh Dno