nespetro je napisao(la):Dobro nam dosao Musica. Na prva dva pitanja ces naci odgovore u temama o cvorovima.
3)Musicarenje mozemo podeliti na lov riba koje vidimo, tj one koje kupe sa povrsine, i njih pokusavamo uhvatiti imitacijama odraslih jedinki i emergerima, i lov riba koje ne vidimo a predpostavljamo da su tu, njih lovimo tezim nimfama i mokrim musicama.Musicarenje na jezeru podrazumeva pre svega strpljenje. Posmatrajuci koji insekti se trenutno nalaze oko vode, plasiramo odgovarajucu imitaciju i .... cekamo.
4)Naravno
5)Mislim da ne treba uciti zabacivanje sa jutuba. Nema ni jednog dobrog prikaza i samo ces nauciti pogresno. Kad budes odlucio da se ozbiljnije posvetis ovom hobiju i nabavis odgovarajuci pribor, lako cemo objasniti osnovne, pravilne pokrete. Zato je najbolje da za sada sacekas sa ucenjem zabacivanja.
6)Brzina i nacin izvlacenja ribe ce ti zavisiti od pribora koji koristis, a pre svega od debljine predveza.
Moze se musicariti na svim rekama bez obzira na velicinu. A ako ima prepreka, granja, visokih obala i slicno, samo se primenjuju razlicite tehnike zabacivanja.
Veliko hvala na odgovorima. Na ovo što ću sada pitati, želim da mi odgovorite sa DA ili NE. Naime, shvatio sam da se beking prvo vezuje za čekrk, potom beking za strunu i struna čvorom (čvorove ne volim!) ili konektorom za peander, a peander (opet čvorom ili alkicom) za tipetu?

:'(???? -
Samo držiš štap na pola i milina. Samo pecaš lososa tom tehnikom. 
Sad decko ni plovak više neće da hvata u ruke.